Χωρίζεις τώρα ή τον Σεπτέμβριο;

Χωρίζεις τώρα ή τον Σεπτέμβριο;

Έχεις σκάσει από το να προσπαθείς να χαμογελάς όταν είστε μαζί έξω και να μη μιλάς όταν είστε μαζί μόνοι σας! Η ιδέα του χωρισμού σου έχει μπει έντονα στο μυαλό σου και δεν λέει να φύγει. Νιώθεις ότι σκας, αλλά από την άλλη αφήνεις και ένα περιθώριο συμβιβασμού… Τι κάνεις; Την «σουτάρεις» καλοκαιριάτικα ή περιμένεις τον Σεπτέμβριο μήπως και σωθεί η σχέση σας;

Δίνεις το περιθώριο των μηνών μέχρι τον Σεπτέμβριο για να μη μείνεις και μόνος καλοκαιριάτικα ή δεν αντέχεις; Διάβασε και μέτρησε πόσο έντονα είναι τα επόμενα τέσσερα σημάδια και αποφάσισε αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη ή όχι:

1. Οι καβγάδες σας βασίζονται στις προσβολές.
Όταν λες «Σε παρακαλώ, άδειασε το πλυντήριο των πιάτων» ακούγεται περισσότερο σαν «Είσαι τόσο ανόητος που δε θυμάσαι τι σου ζήτησα να κάνεις;»; Παρατήρησε ότι ο σαρκασμός δεν αφορά τη δουλειά, αλλά στοχεύει στο πρόσωπο. «Οποιαδήποτε εκδοχή αυτού του είδους επιτίθεται στο χαρακτήρα και μπορεί να διαλύσει τη σχέση αν γίνεται τακτικά.

2. Δεν εκφράζονται τα έντονα συναισθήματα.
Από την άλλη πλευρά, δεν είναι και καλό αν κανένας από τους συντρόφους δεν εκφράζει τα έντονα συναισθήματά του, ούτε καν το θυμό, αλλά παραμένουν ψυχροί ο ένας προς τον άλλο. «Αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει το σημείο που πληγώνονται, δεν έχουν συναισθήματα μεταξύ τους και αδιαφορούν για το σύντροφό τους.

3. Δεν αγγίζεστε ιδιαίτερα.
«Ενώ τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν την τάση να αγγίζονται περισσότερο, ο πραγματικός δείκτης μιας υγιούς σχέσης δεν είναι το πόσο συχνά σε αγγίζει, αλλά το πόσο συχνά σε αγγίζει ανταποκρινόμενη στο δικό σου άγγιγμα.

4. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Αναρωτήσου: Τη θέλεις αυτή τη σχέση; Τι σας ενώνει σαν ζευγάρι;. Από τις απαντήσεις βγαίνει η αλήθεια αφού κάποιες φορές ο ένας σπρώχνει τον άλλο στα άκρα για να τον οδηγήσει να επιλέξει εκείνος το χωρισμό.

5. Υπάρχει υπερβολική δόση δράματος.
Αν σε ένα ζευγάρι υπάρχει βία σε οποιαδήποτε μορφή (σωματική, λεκτική, ψυχολογική κ.λπ.), το ζευγάρι πρέπει να μάθει να σταματά τις έντονες αντιδράσεις, τα ξεσπάσματα, τις φωνές και τους χαρακτηρισμούς και να επικοινωνεί με έναν υγιή τρόπο.

Αν στα περισσότερα ερωτήματα απαντάς αρνητικά τότε πιθανόν η σχέση σου να μπορεί να σωθεί και ίσως θα πρέπει να δώσεις περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: