5 τρόποι να αναζωογονήσεις την ερωτική σου ζωή!

5 τρόποι να αναζωογονήσεις την ερωτική σου ζωή!

Κάποιες φορές η σχέση κουράζεται. Ειδικά με τον χρόνο, αυτό είναι αναμενόμενο στα περισσότερα ζευγάρια. Όταν γίνει αυτό, απλά δεν θέλει εγωισμούς, αλλά τρόπο… και ποιος είναι αυτός;

1. Αναγνώρισε το πρόβλημα

Συζήτησε τις ανησυχίες σου με τον σύντροφό σου. Μίλα καθαρά, χωρίς θυμούς και κατηγορίες. Πες απλά: «Δεν έχουμε κάνει σεξ εδώ και πολύ καιρό και μου λείπει. Αναρωτιόμουν πώς νιώθεις γι’ αυτό». Αυτή η κουβέντα θα ενθαρρύνει τον σύντροφό σου να μοιραστεί τα συναισθήματά του και θα κάνει το ενδεχόμενο μίας ειλικρινούς συζήτησης πιο πιθανό.

2. Μη το παίρνεις προσωπικά

Μέγα λάθος είναι να σκέφτεσαι αν άρεσε στο ταίρι σου και αν ήθελε να κάνει σεξ μαζί σου ή αν απλά συνέβη!!! Το σεξ είναι πράγματι εύκολο στην αρχή μίας σχέσης, όπου ο πόθος παραμερίζει τις όποιες σκέψεις, προβλήματα, ανασφάλειες. Όταν όμως ο καιρός περνάει, τα προβλήματα μπορεί να μας κυριεύουν και να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να χαλαρώσουμε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σεξ.

3. Ζήτα βοήθεια

Σκέψου ήρεμα και χωρίς εγωισμούς. Σκέψου ότι πρέπει να αποκλείσεις ένα ενδεχόμενο πρόβλημα αφού πολλές φορές οργανικές αιτίες μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δυσκολία ενός άνδρα να κάνει σεξ. Επισκέψου ένα ειδικό, έναν ανδρολόγο να ξεκαθαρίσεις το θέμα.

4. Κάνε restart

Στην αρχή της σχέσης φροντίζεις τον εαυτό σου, όπως κάθε άνθρωπος. Σκέψου αν αυτό συνεχίζεται, αν δηλαδή έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου, θεωρώντας το ταίρι σου δεδομένο. Αν βλέπεις ότι το ταίρι σου παραμελεί τον εαυτό του, τότε άρχισε να κάνεις κομπλιμέντα προτρέποντας ώστε να φροντίζει τον εαυτό της.
Από την άλλη δώσε νέες ευκαιρίες στη σχέση, οργανώνοντας για παράδειγμα ρομαντικά δείπνα, εκδρομές, εξόδους.

5. Βάλε πρόγραμμα

Αν και το αυθόρμητο σεξ είναι πολύ ωραίο, δεν είναι σκόπιμο να βασίζεσαι σε αυτό, γιατί -ειδικά αν είστε πολυάσχολοι ή υπάρχουν έχουμε παιδιά, τότε το σεξ… αργεί! Είναι σκόπιμο να λοιπόν να δημιουργήσεις τον χρόνο και τις συνθήκες γι’ αυτό. Για παράδειγμα, ένα Σάββατο πρωί που θα καταφέρετε να μείνετε λίγο περισσότερο στο κρεβάτι ή μία Παρασκευή βράδυ που θα ξαπλώσετε νωρίς, αλλά δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις την άλλη μέρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα