Η άσκηση από κοινού πρέπει να γίνεται με συναίνεση!

Η άσκηση από κοινού πρέπει να γίνεται με συναίνεση!

Έχουμε δει κατά καιρούς ζευγάρια να πηγαίνουν μαζί γυμναστήριο, ή να προπονούνται μαζί στο ύπαιθρο. Πολλοί από εμάς τους θαυμάζουμε που με αυτό τον τρόπο τονώνουν τη σχέση τους και διατηρούνται αδύνατοι και υγιείς. Αλήθεια όμως, τονώνουν τη σχέση τους, στη πραγματικότητα;

Μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων επισημαίνει μια λεπτομέρεια πολύ σημαντική. Οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο αν η σχέση τονώνεται με τη κοινή προπόνηση. Μάλιστα αναφέρουν ότι το αδυνάτισμα, μπορεί να πλήξει την ερωτική σχέση εάν και οι δύο σύντροφοι δεν είναι αποφασισμένοι να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Αν λοιπόν δεν το έχουν αποφασίσει από κοινού, δηλαδή δεν έχουν αποφασίσει να χάσουν  κιλά και να προπονούνται μαζί, ώστε ο ένας να παροτρύνει τον άλλον, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Οι σύντροφοί πολλές φορές γίνονται επικριτικοί ο ένας απέναντι στον άλλο, άλλοι προσπαθούν να σαμποτάρουν αυτόν που έχει αρχίσει δίαιτα και τη συνδυάζει με προπόνηση, ενώ κάποιοι χάνουν εντελώς το ενδιαφέρον τους για σεξ.

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το αδυνάτισμα μπορεί να αλλάξει μια σχέση προς το καλύτερο, αλλά και προς το χειρότερο, και ότι η επικοινωνία παίζει καθοριστικό ρόλο στο τι από τα δύο θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Λίνσεϋ Κ. Ρόμο.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση των ερευνητών στο «Health Communication», υποκείμενα της μελέτης ήταν ζευγάρια από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ. Ο ένας εκ των δύο συντρόφων είχε χάσει τουλάχιστον 15 κιλά την τελευταία διετία, με τον μέσο όρο της απώλειας βάρους σε όλα τα ζευγάρια να είναι τα 30 κιλά.

Άντρες και γυναίκες ρωτήθηκαν για τον αντίκτυπο του αδυνατίσματος στη σχέση τους, με την πλειονότητα να ισχυρίζονται πως η σχέση τους βελτιώθηκε και κάποιους να λένε ότι πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Αναλύοντας περαιτέρω τις απαντήσεις των εθελοντών, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η σχέση είχε όντως βελτιωθεί σεξουαλικά και συναισθηματικά μόνο σε εκείνα τα ζευγάρια στα οποία και οι δύο ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που απαιτούσε το αδυνάτισμα του ενός.

Η συμφωνία αυτή, μάλιστα, είχε βελτιώσει και την επικοινωνία του ζευγαριού. Όταν, όμως, αυτός που έκανε δίαιτα πίεζε τον/την σύντροφό του να κάνει κι αυτός ή τον/την έκανε να αισθάνεται ανασφαλής για την δική του/της εμφάνιση, στη σχέση μαζεύονταν βαριά σύννεφα.

Υπήρχαν επίσης σύντροφοι που αισθάνονταν ανασφάλεια για τη νέα εμφάνιση του/της συντρόφου τους, καθώς φοβούνταν ότι θα τον/την χάσουν, με συνέπεια να γίνονται 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ