Φτιαξτά με μικρότερη και ζήσε περισσότερο!

Φτιαξτά με μικρότερη και ζήσε περισσότερο!

Οι παλιοί λέγανε ότι ο άνδρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα και τώρα έρχεται η επιστήμη όχι μόνο να το επιβεβαιώσει, αλλά να το τεκμηριώσει και επιστημονικά. Σχέση ή γάμος με νεώτερη γυναίκα σου προσθέτει χρόνια ζωής, ενώ συμβαίνει το αντίθετο με τις γυναίκες υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Demography έγινε στη Γερμανία από το Ινστιτούτο Δημογραφικών Ερευνών «MaxPlanck» και βασίστηκε στην ανάλυση ιατρικών αρχείων περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γυναίκες που είναι από επτά έως εννέα χρόνια μεγαλύτερες από το σύζυγό τους έχουν 20% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ενώ αντίθετα όταν στο ζευγάρι η γυναίκα είναι μικρότερη, τα χρόνια ζωής του άνδρα αυξάνουν σημαντικά.

Η ανάλυση κατέδειξε ότι ένας άνδρας που είναι μικρότερος κατά επτά έως εννέα χρόνια από τη γυναίκα του, έχει 11% μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης, σε σχέση κάποιον που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του. Το γιατί συμβαίνει αυτό παραμένει ασαφές. Μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι με τις διαφορετικές φιλίες που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους, οι οποίες φέρονται να έχουν ψυχολογικά οφέλη.

Μία άλλη εικασία που έκαναν οι ειδικοί, είναι ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας είναι πολύ πιο νέος, παραβιάζουν τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται υποσυνείδητα κοινωνικές «κυρώσεις» ως τίμημα, με την μορφή αυξημένου στρες στη ζωή τους, που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και συρρικνώνει το προσδόκιμο επιβίωσης τους.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα