Τελικά και οι παντρεμένες έχουν ορμές!!!

Τελικά και οι παντρεμένες έχουν ορμές!!!

Νομίζεις ότι επειδή παντρεύτηκες ο σεξουαλικό σου βιός μειώνεται επειδή εκείνη δεν έχει τις ίδιες ορμές που είχε κάποτε; Μήπως νομίζεις ότι επειδή δεν είσαι παντρεμένος αλλά ζεις χρόνια με την καλή σου, δεν ισχύει το ίδιο;

Σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες οι παντρεμένες έχουν όχι λιγότερες, αλλά ακριβώς τις ίδιες… ορμές και την ίδια σεξουαλική επιθυμία με τους άντρες τους έχουν οι παντρεμένες γυναίκες.

Αυτό προέκυψε από το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησαν πρόσφατα επιστήμονες από τον Καναδά και η οποία εστίασε στη συμπεριφορά των ζευγαριών που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις ή γάμους.

Η έρευνα έγινε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες θέλουν περισσότερο σεξ από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, όμως οι άνδρες φοβούμενοι την απόρριψη σταματούν να είναι τόσο διαχυτικοί και εκδηλωτικοί απέναντί τους. Μένοντας στις προκαταλήψεις που υπάρχουν, ότι οι γυναίκες όταν είναι παντρεμένες ή έχουν παιδιά δεν έχουν τόσο πολλές σεξουαλικές ορμές, υποτιμούν τις ανάγκες των γυναικών τους και μένουν αδρανείς μέσα στη σχέση.

Η έρευνα αποτελείται από τρεις μελέτες σε 229 ζευγάρια που ήταν πολλά χρόνια μαζί, ηλικίας από 18 έως 68 ετών. Τα ζευγάρια που ήταν μαζί 6 χρόνια κατά μέσο όρο, ανέφεραν ότι έκαναν σεξ κατά μέσο όρο μία με δύο φορές την εβδομάδα. Και οι τρεις μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες πιστεύουν λανθασμένα πως οι γυναίκες δεν επιθυμούν πια να έχουν τόσο ενεργή σεξουαλική ζωή όσο το επιθυμούν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα οι άντρες να μη «δραστηριοποιούνται» επειδή φοβούνται ότι θα τους πούνε «όχι»!

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι παρόλο που το στρες της καθημερινότητας, οι πιεστικές υποχρεώσεις και η ρουτίνα μπορεί να μειώνουν το σεξ σε συχνότητα, η επιθυμία όμως δεν μειώνεται. Οι ίδιοι μάλιστα πιστεύουν ότι το σεξουαλικό πάθος σε ένα ανδρόγυνο ή ένα ζευγάρι που είναι πολλά χρόνια σε σχέση δεν μειώνεται με το χρόνο, αντίθετα όπως λέει, μπορεί να γίνεται πιο δυνατό αν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ τους, ακόμα και αν η συχνότητα των επαφών τους δεν είναι μεγάλη.

ΠΗΓΗ: Northpress.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...