Να μπω στον αστερισμό;

Να μπω στον αστερισμό;

Του Μάνου Χατζάκη

Τέτοια εποχή, σχεδόν, πριν 15 χρόνια γνώριζα το πρώτο μου εργασιακό περιβάλλον και τους πρώτους ανθρώπους, επαγγελματίες στον χώρο της δημοσιογραφίας. Πού να ήξερα, προς τα πού βάδιζα, χωρίς να γνωρίζω ούτε τα… βασικά ζώδια.

Σάββατο βράδυ, τελειώνω τα τοπικά παιχνίδια ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Μ. και αρχίζω τα τηλέφωνα με φιλαράκια. Οργανώνω συνάντηση καμιά 10αριά ατόμων, δίνω συντεταγμένες κ.ο.κ. Με βλέπει ο φίλος ο Ευγένης (με τον οποίο Ευγένη είχα δεν είχα γνωριστεί κανά μήνα πριν) και λέει: «Πώς φαίνετα ρε π#@η ότι είσαι Σκορπιός».

Τον κοιτούσα απορημένος για το υπόλοιπο της εβδομάδας. «Αγχώδης, οργανωτικός να βάλεις τους άλλους σε τάξη κ.λ.π.». Ναι, αυτός ήμουν και τείνω να παραδεχθώ ότι παραμένω, με ελαφρές διαφοροποιήσεις.

Δεν σκαμπάζω σχεδόν το παραμικρό για ζώδια. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν, αν και σε αρκετές γνωριμίες με γυναίκες, έχω ερωτηθεί σε ποιον αστερισμό κινούμαι. Η φήμη ότι οι άνδρες δεν ασχολούνται, ίσως και να απομακρύνεται από την πραγματικότητα.

Κατά καιρούς έχω «πιάσει» τον εαυτό μου να χαζεύει στην T.V. τους ειδήμονες να αναλύουν το τρίπτυχο της ευτυχίας «εργασία-χρήμα-γκομενικά». Μέχρι εκεί.

Εχω γνωρίσει, επίσης, ένα-δύο ανθρώπους που δεν προσπάθησαν να με πείσουν για κάτι, απλώς, οι ίδιοι είχαν πεισθεί ότι τα ζώδια λένε (καμιά φορά) και αλήθειες.

Δεν αμφισβητώ, δεν αποδέχομαι, δεν… δεν… δεν…

Δεν με νοιάζει

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...