Τα 5 βήματα που θα «σώσουν» τη σχέση σου

Τα 5 βήματα που θα «σώσουν» τη σχέση σου

Ο "Active Man" έψαξε εκεί όπου έπρεπε, εντόπισε τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις τη σχέση σου και προτείνει:

1. Ενθουσιασμός

Ερευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια αναλώνουν περισσότερο χρόνο, προκειμένου να βρίσκουν τρόπους να μη μαλώνουν, παρά να αναπτύσσουν δραστηριότητες που θα τους εντυπωσιάσουν. Επίσης, δεν αρκούν οι ευχάριστες στιγμές, αν δεν περιέχουν το στοιχείο της έξαψης, γιατί έτσι δεν θα καταλάβουν από πού προέρχονται τα συναισθήματά τους.

2. Ασε τη σχέση σου να σε... ξεγελάσει

Οι ψευδαισθήσεις στη σχέση προκαλούν μεγαλύτερη ικανοποίηση, αγάπη και εμπιστοσύνη, ενώ παρατηρούνται λιγότερες συγκρούσεις. Οι σχέσεις με... αυταπάτες είναι πιο πιθανό να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου.

3. Ευσυνειδησία

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η ευσυνειδησία είναι το γνώρισμα που συνδέεται -ευρέως- με την οικογενειακή ικανοποίηση, ειδικά σε ζευγάρα που είναι για χρόνια παντρεμένα.

4. Ευγνωμοσύνη

Αρετή που μπορεί να δώσει δύναμη στην προώθηση της σχέσης και να προκαλέσει μεγαλύτερη τόνωση. Η ευγνωμοσύνη συμβάλλει στην αμοιβαία διαδικασία συντήρησης της σχέσης, σύμφωνα με την οποία οι συμπεριφορές και των δύο προσώπων δημιουργούν θετική αλληλεπίδραση στις αντιλήψεις και τα συναισθήματα.

5. Προσπάθεια

Μπορεί να ακούγεται αφελές, αλλά έχει δόση αλήθειας. Η προσποίηση που περιβάλλει τα πρώτα ραντεβού, με το πρίσμα του ρομαντισμού αποτελούν προσπάθεια να την κερδίσεις και να την εντυπωσιάσεις. Θα το θυμάσαι και θα γελάς, νομίζοντας ότι δεν ήσουν ο πραγματικός σου εαυτός. Προσπάθησες, όμως, να κάνεις κάτι για εκείνη. Χαλάρωσε και δείξε το καλύτερό σου πρόσωπο. Προσπάθεια θέλει κι αυτό και, ίσως, προσποίηση που θα έχει αποτελέσματα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...