Οι «πλατωνικές» φιλίες μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου!

Οι «πλατωνικές» φιλίες μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου!

Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν γίνεται να έχουν δεσμούς φιλίας. Αυτή είναι η... αμφιλεγόμενη άποψη του Αυστραλιανού ιατρού, Winfried Sedhoff, η οποία αφορά και τους γκέι ανθρώπους. Οπως λέει ο ειδικός ψυχικής υγείας, είναι αδύνατο να βρίσκεις χαρακτηριστικά φίλου, στον σύντροφό σου. Ο λόγος είναι ότι, κάποια στιγμή, η σχέση θα χαλάσει.

Σύμφωνα με Sedhoff, όλοι έχουμε ορισμένες επιθυμίες και ψάχνουμε το κατάλληλο πρόσωπο, για να τις εκπληρώσει. Αν τα ζευγάρια στραφούν σε άλλους αντί να στραφούν ο ένας στον άλλο, η σχέση θα καταρρεύσει. Ο ίδιος έχει δει πολλές σχέσεις να "στραβώνουν", όταν ένας από τους δύο γίνεται πιο απόμακρος, επειδή θεωρεί ότι κάτι (ή κάποιος) υπάρχει στο... ενδιάμεσο. Μπορεί να είναι κάποιος συνάδελφος, ένας πρώην ή διαδικτυακός φίλος.

Εφόσον και οι δύο θέλουν να σωθεί η σχέση, πρέπει να δεσμευτούν ως προς τους τρόπους που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη για φιλία ή επικοινωνία με τρίτους. Αλλιώς, η κατάσταση θα δυσκολέψει επικίνδυνα.

Ισως ακούγεται σκληρό, αλλά ο Sedhoff λέει ότι πρέπει να "κοπούν" οι άλλες φιλικές σχέσεις και το ζευγάρι να "δουλέψει" περισσότερο τη μεταξύ τους φιλία και την εμπιστοσύνη.

Συνιστά, μάλιστα, να στο ζευγάρι να επικεντρωθεί στα βασικά της φιλίας που είναι το να μοιράζεται "βαθύτερα" μυστικά, να ακούει περισσότερο ένας τον άλλο και να αποκαλύπτει τί είναι "συναισθηματικά" σημαντικό ο ένας για τον άλλο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ