3 τρόποι να αναζωογονήσεις τη σχέση σου

3 τρόποι να αναζωογονήσεις τη σχέση σου

Με το πέρασμα των χρόνων η αρχική σπιρτάδα του ερωτευμένου ζευγαριού αρχίζει να ξεφτίζει. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, μετά τον πρώτο χρόνο αρχίζουν τα πρώτα σημάδια …βαρεμάρας και όσο περνά ο καιρός το πράγμα επιδεινώνεται!

Η συμβίωση είναι δύσκολη, όπως λέγανε και λένε οι μεγαλύτεροι. Δεν υπάρχει ζευγάρι ανά την υφήλιο που δεν τσακώθηκε, δεν αγαπήθηκε, ενώ κάποια έφτασαν ακόμα και στη διάσταση. Ακόμα και οι πλέον μακροχρόνιες συζυγικές σχέσεις πέρασαν φουρτούνες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 σοβαροί λόγοι να αρχίσεις το …σεξάκι από τη κουζίνα

Το νέο ζευγάρι αρχίζει τον έγγαμο βίο με μια κεκτημένη ταχύτητα από τη σχέση ή τον αρραβώνα. Στην αρχή το σεξ είναι καθημερινό. Ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες το 50% των ζευγαριών που έχουν τέσσερα χρόνια σχέση κάνουν σεξ μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα ενώ σιγά- σιγά ελαττώνεται η συχνότητα του σε μερικές ημέρες μέσα στο μήνα.

Το 15% των ζευγαριών που έχουν 15 χρόνια σχέση παραδέχθηκαν ότι κάνουν σεξ μόνο μερικές φορές τον χρόνο.

Συνολικά το 40% των ερωτηθέντων περιέγραψαν την σεξουαλική τους ζωή "καλή" ενώ το 76% παραδέχθηκε ότι "θα μπορούσε να είναι καλύτερη".

Όταν ρωτήθηκαν τι έκανε το σεξ πιο συναρπαστικό το 17% είπε το "κλειστό φως" ενώ το 24% οι μεταμφιέσεις.

Η αναζωογόνηση της σχέσης δεν είναι κάτι ακατόρθωτο αλλά απαιτεί την ανταπόκριση και των δύο. Οι παλιές εποχές που ήθελαν τον άνδρα να έχει τη πρωτοβουλία, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Βέβαια ακόμα υπάρχουν γυναίκες… παλιομοδίτικου τύπου, ωστόσο αν δεν υπάρχει ανταπόκριση και από τα δύο μέρη, τότε μάλλον η σχέση οδηγείται σε αδιέξοδο ή το καλύτερο σε μια απλή συγκατοίκηση.

Για τη αναζωογόνηση της σχέσης υπάρχουν κάποιοι κανόνες, σύμφωνα με τους ειδικούς και πρώτιστος είναι η εικόνα! Ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι. Οι σύντροφοι οφείλουν να περιποιούνται και να φροντίζουν την εικόνα τους μιας και αυτή αποτελεί το πρώτο «κάλεσμα» στο ερωτικό παιχνίδι. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι αισθήσεων όπου η όραση, η όσφρηση και η αφή πρωτοστατούν. Το γεγονός ότι ένα ζευγάρι βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση δε σημαίνει ότι πρέπει να πάψουν οι σύντροφοι να διεκδικούν ο ένας τον άλλον μέσα από μία εμφάνιση η οποία θα αποπνέει διάθεση για επαφή. Δείξτε στη σύντροφό σας ότι νοιάζεστε γι’αυτήν και τη σχέση σας με το να αφιερώνετε χρόνο στο σώμα σας, στο ντύσιμό σας, αλλά και στην προσωπική σας υγιεινή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα κρυμμένα μυστικά των ερωτικών φαντασιώσεων… και η τιμωρία!

Το λάθος που κάνουμε πολλοί άνδρες είναι ότι θεωρούμε τη γυναίκα αντικείμενο ηδονής που στο κρεβάτι είναι υποχρεωμένη, θέλει δεν θέλει να μας προσφέρει την εκτόνωση που χρειαζόμαστε για να μη καταλήξουμε στην γνωστή …χείρα! Δεν είναι έτσι! Η σύζυγος έχει και αυτή τις ανάγκες της και δεν είναι αντικείμενο.

Αυτό βέβαια ισχύει και για τους δύο. Αν κάποιος από τους δύο το βλέπει ρουτίνα –και συνήθως ο άνδρας ευθύνεται γι αυτό- τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά!

Τα προκαταρκτικά λοιπόν σπάνε τη ρουτίνα του έρωτα. Δείξτε προσοχή! Συνήθως, όσο μια σχέση παλιώνει μέσα στο χρόνο, παρατηρούμε πώς τόσο μειώνεται και ο χρόνος που αφιερώνεται σε αυτά με το ζευγάρι να περνάει κατευθείαν στην ερωτική πράξη. Με αυτόν όμως τον τρόπο το σεξ γίνεται μισό και η ερωτική πράξη μηχανιστική. Ο οργασμός μοιάζει μακρινός στόχος, ενώ η σεξουαλική ένωση βιώνεται περισσότερο σαν αγγαρεία. Ανανεώστε την ερωτική σας ζωή αφιερώνοντας χρόνο στην αμοιβαία ευχαρίστηση που προσφέρουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια και μην ξεχνάτε πως αυτά ανοίγουν το δρόμο προς τον οργασμό και την αμοιβαία ικανοποίηση.
Δες τι μπορείς να κάνεις

1. Ξέχνα τη …ξεπέτα!

Οι στιγμές που ακολουθούν την ολοκλήρωση μιας ερωτικής σχέσης είναι πολύ σημαντικές, τόσο όσο και η ίδια η πράξη. Πολλοί άνδρες θεωρούν ότι μόλις ολοκληρώσουν πρέπει να εγκαταλείψουν το συζυγικό κρεβάτι, είτε για τσιγάρο, είτε για πότο, είτε για ύπνο… αυτό δείχνει ότι όλη η πράξη ήταν μια …ξεπέτα, αποφύγετε την, μείνετε λίγο περισσότερο στο κρεβάτι μετά την κορύφωσή σας ή ακόμα συζητήστε τα όσα σας άρεσαν κατά τη διάρκεια του σεξ.

2. Οι φαντασιώσεις έχουν το ρόλο τους…

Ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ελπίζει σε μια πλούσια και ποιοτική ζωή αν οι δύο σύντροφοι δεν μοιράζονται ο ένας με τον άλλον τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Για να μπορέσεις εσύ να ικανοποιηθείς πρέπει και η σύντροφός σου να γνωρίζει τι σου αρέσει, τι σε ευχαριστεί και αντίστοιχα τι σε κάνει να νιώθεις άβολα στο ερωτικό παιχνίδι.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μεταφέρεις τις ερωτικές σου επιθυμίες, τις φαντασιώσεις σου και όσα θέλεις να βιώσεις στην ερωτική σας σχέση. Ο πρώτος είναι να μοιραστείς με τη σύντροφο όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορείς, τι ακριβώς επιθυμείς θέλεις να κάνει.

Ο δεύτερος τρόπος που μπορεί να φέρει εξίσου καλά αποτελέσματα είναι να δείξεις πρακτικά στην σύντροφό σου τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να σε χαϊδέψει. Με αυτό τον τρόπο εκείνη δεν θα νιώσει ότι απειλείται αλλά ότι ανακαλύπτει το δρόμο για τη δική σου αλλά και τη δική της ικανοποίηση.

3. Επικοινώνησε

Θυμηθείτε, το σεξ είναι επικοινωνία και γενικά στη σχέση προσπαθήστε να μιλάτε ανοιχτά ο ένας στον άλλον για το πως αισθάνεστε, μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας και τις προσδοκίες σας από τη σχέση που μοιράζεστε. Είναι συχνό φαινόμενο οι σχέσεις στη σύγχρονη εποχή να εμφανίζουν ένα είδος «συναισθηματικού διαζυγίου» καθώς οι σύντροφοι αποσύρονται και δεν έχουν πραγματική συναισθηματική επικοινωνία.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...