Μάθε με 8 tipsπως θα κάνεις το super και αποτελεσματικό φλερτ

Μάθε με 8 tipsπως θα κάνεις το super και αποτελεσματικό φλερτ

Φλερτάρεις αλλά πατάς την μπανανόφλουδα ή τρως την χυλόπιτα... Όπως και να το πεις όμως το ίδιο είναι είτε την πατήσεις, είτε την …φας! Πως μπορείς όμως να αποφύγεις αυτές τις καταστάσεις και να μη βρεθείς σα χαμένος από την αποτυχία ενός φλέρτ;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 10 βήματα που μπορούν να σε κάνουν «τυπά»

1. Λίγο αδιάφορος

Άφησε το ύφος στην άκρη! Το must πλέον είναι η τήρηση ουδέτερης και φιλικής στάσης με μια πρέζα μυστηρίου και μπόλικου χιούμορ (αγαπημένο συστατικό πάντα) με δυο λόγια να το παίζεις ολίγον τι αδιάφορος.

2. Σταματά να είσαι …ψείρας!

Αν είσαι πολύ επιλεκτικός ή τύπους με υπερβολικά υψηλά στάνταρ που δύσκολα ικανοποιούνται; Μένεις μόνος φιλαράκι. Εντάξει, σίγουρα θα πρέπει κανείς να πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις (εμφανισιακές και περεταίρω) προκειμένου να θέλεις αρχικά να πλησιάσεις και στη συνέχεια να αφιερώσεις χρόνο για γνωριμία!

3. Μην είσαι «πέφτουλας»!

Πολύ χύμα και πέφτουλας; Πάλι τζίφοςκαι την πάτησες την μπαναβόφλουδα ή την έφαγες τη χυλόπιτα! Γιατί μάντεψε, σε όλους αρέσει να αισθάνονται ξεχωριστοί και να απολαμβάνουν αποκλειστικής προσοχής.

4. Φρόντισε να μην είσαι …αλλού

Βασική προϋπόθεση για να επιλέξεις ανάμεσα σε υποψήφια εν δυνάμει καμάκια είναι η ουσιαστική και όχι μόνο φυσική παρουσία σου στο χώρο και η προθυμία σου να αδράξεις τις ευκαιρίες. Ήταν τρεις κοπέλες σ’ ένα μπαρ – δεν είναι ανέκδοτο, περίμενε!- γύρω από ένα τραπέζι με δύο σκαμπό και ανάμεσα σε πολύ κόσμο, βαβούρα, μουσική, ποτά… Εντός ολίγου εμφανίζονται τρεις άντρες, τις πλησιάζουν, τους ζητούν να μοιραστούν το τραπέζι- καλά μέχρι εδώ! Το πρώτο βήμα για την προσέγγιση έγινε, υπάρχει εγγύτητα, χωρική τουλάχιστον και το μόνο που χρειάζεται είναι μια ευφάνταστη (ή όχι και τόσο) ατάκα από έναν ή μια τους προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο – η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Τι συμβαίνει όμως τελικά και πώς διευκολύνεται το φλερτ όταν οι άντρες της παρέας αρχίζουν να βγάζουν σέλφι με τα κινητά τους και γυρνάνε τελείως πλάτη στις κοπέλες, ουσιαστικά πετώντας τες εκτός τραπεζιού; Τάδε έφη μια παρατηρήτρια από το απέναντι ακριβώς σταντ και τα συμπεράσματα δικά σας… Φυσικά οι ρόλοι συχνά είναι τελείως αντίστροφοι (μη χαίρεστε κορίτσια!)

5. Μην αναλύεις…

Συχνά κοσκινίζουμε και αναλύουμε σε σημείο αηδίας, πλάθουμε ολόκληρο σενάριο και παίζουμε στο μυαλό μας φανταστικούς διαλόγους από τη σκηνή της προσέγγισης, φανταζόμαστε τι θα έπρεπε να αποφύγουμε, γεμίζουμε τη σκέψη μας με ένα σωρό αν και αμφιβολίες και τελικά καταλήγουμε να χάνουμε αυτό που συμβαίνει μπροστά μας.

6. Απέφυγε τα touchysubjects

Είναι σίγουρα ορισμένα θέματα που καλά θα κάνεις να κρατήσεις για τον εαυτό σου και τις συζητήσεις με τους φίλους σου. Απέφυγε touchysubjects που μπορούν να ξενερώσουν, να φρικάρουν, να δημιουργήσουν πλήξη (να μην επεκταθώ σε παραδείγματα, φαντάζομαι σου πάει το μυαλό…). Υπάρχουν πράγματα που ο άλλος δε χρειάζεται (ή δε θέλει κιόλας!) να ξέρει για σένα. Δε χρειάζεται πάντα να προσπαθείς να γεμίσεις τη σιωπή, όσο αμήχανη και αν φαίνεται καμιά φορά, λέγοντας κάτι που θα σου αφαιρέσει πόντους.

7. Να είσαι τολμηρός και με χιούμορ

Ο τρόπος είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τόσο τολμηρός όσο χρειάζεται και πάντα με χιούμορ, χωρίς ωστόσο να προσβάλλεις και να περνάς τα όρια, ειδικά εφόσον δεν γνωρίζεις το συνομιλητή, τόσο ομιλητικός, ώστε να μη γίνεσαι φλύαρος αλλά βέβαια να μην υψώνεις και τοίχο. Επίσης, φρόντισε να αποφεύγεις το στιλ απεγνωσμένης βδέλλας – συχνά είναι προτιμότερη μια αξιοπρεπής οπισθοχώρηση – αλλά και πάλι, θυμήσου το παλιό ρητό «ο επιμένων νικά» καλά κατάλαβες, πάλι με τις ισορροπίες παίζουμε!

8. Μάθε να «πουλάς» σωστά τον εαυτό σου

Φαντάσου ότι είσαι διαφημιστής και αναλαμβάνεις να προωθήσεις ένα προϊόν στο κοινό. Προκειμένου να το κάνεις ελκυστικό, δε θα προσπαθήσεις να τονίσεις τα προτερήματά του; Στην πράξη: Η γενικότερη στάση σου, το πώς προβάλλεις τον εαυτό σου είναι θέμα άξιο της προσοχής σου (μιας και σίγουρα δε διαφεύγει της προσοχής των γύρω σου!). Κανείς δε θέλει να πλησιάσει το μίζερο, τον κατσούφη, τον απομονωμένο – φήμες λένε ότι τα τελευταία είναι κολλητικά και σίγουρα ιδανικά για να καταστρέψει κανείς ακόμα και μια τέλεια έξοδο. Στα πλαίσια του σωστού «marketing» του εαυτού σου και της αυτο-παρουσίασης παίζει ρόλο σίγουρα και η γλώσσα του σώματος, ο τρόπος που στέκεσαι, που κοιτάζεις, η θέση των χεριών και των ποδιών σου… Όλο αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο, αλλά φαντάζομαι να σου έδωσα μια γεύση.

9. Να έχεις στιλ και …ορθογραφία όταν chat-ιστείς

Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι το flirting μέσω μηνυμάτων, είτε στα socialmedia, είτε μέσω SMS, είτε μέσω εφαρμογών τύπου whatsapp. Τα μηνύματα μπορούν να γίνουν από ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα, από τρόπους να πεις κάτι που δε θα είχε νόημα ή θα δίσταζες να πεις από κοντά έως αιτία για παρεξηγήσεις ή χοντρό ξενέρωμα. Λόγος παρεξηγήσεων, εφόσον δεν είσαι σε θέση να βλέπεις την έκφραση του συνομιλητή σου, να ακούς τον τόνο της φωνής του ή γιατί δεν τον γνωρίζεις ακόμα αρκετά καλά ώστε να γνωρίζεις τον τρόπο έκφρασής του. Αφορμή να chat-ιστείς χοντρά, εφόσον ο συνομιλητής υπερβάλλει στην ποσότητα των μηνυμάτων που σου στέλνει ή απαντάει πολύυυυυαργάαααα… Είναι και εκείνα τα άτιμα τα emoticons- να τα σκέφτεσαι σαν τα μπαχαρικά ένα πράμα- κατάλληλη δόση από το σωστό καρύκευμα νοστιμίζει το φαγητό, το κάνει πικάντικο. Μια υπερβολή όμως ή μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να αφήσουν άσχημη γεύση… Επιπλέον, μην ξεχνάς πως ό,τι ειπωθεί μέσω γραπτού κειμένου μένει (την προσοχή σας παρακαλώ!!) και ακόμη ότι δεν είναι έξυπνο να θυσιάσεις στο βωμό της απρόσωπης και αποστασιοποιημένης άνεσης όλα τα υποψήφια θέματα συζήτησης, και κατόπιν στην πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με «το πρόσωπο» να αφοσιώνεστε στις μύγες που πετούν ανάμεσά σας, όπως ο πιτσιρικάς στο KarateKid. Και κάτι τελευταίο: δώσε έμφαση στη σωστή ορθογραφία των μηνυμάτων σου! Γιατί το γελοίο καραδοκεί…

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...