Ο πραγματικός άντρας δεν …μασάει μπροστά στη κατάλληλη γυναίκα

Ο πραγματικός άντρας δεν …μασάει μπροστά στη κατάλληλη γυναίκα

Το να φέρεσαι σαν πραγματικός άντρας στις σχέσεις σου δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία, το ανοικτό μυαλό και την εμπειρία, όση και αν είναι αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 11 super tips για να γλιτώσεις τη «χυλόπιτα» σήμερα το βράδυ!

Τι και αν είσαι 30 χρονών και φέρεσαι χειρότερα από 20χρονο! Αν θέλεις να είσαι πραγματικός άντρας στις σχέσεις σου, κάτι που θα το εκτιμήσει η κάθε σοβαρή γυναίκα, τότε πρέπει να κάνεις μερικά βήματα προς τα εκεί.

Ο πραγματικός άντρας λοιπόν δεν μασάει μπροστά στην κατάλληλη γυναίκα, εκείνη δηλαδή που θα είναι η ιδανική για αυτόν.

Δες λοιπόν τι γίνεται όταν και όποτε βρεθείς μπροστά στη κατάλληλη γυναίκα και πρέπει να διαχειριστείς τη κατάσταση

1. Νιώθεις ότι είσαι τυχερός!

Άντρας σημαίνει εμπειρίες και παραστάσεις ζωής. Έχει βιώσει πολλές και διαφορετικές καταστάσεις στη ζωή του, έχει κάνει onenightstands, έχει δοκιμάσει σχέσεις, έχει καψουρευτεί κι έχει γευτεί την απόρριψη. Όλα τα παραπάνω τον έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου συνειδητοποιεί απόλυτα τι σημαίνει «το άλλο μου μισό» και πόσο δύσκολο είναι να βρει ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια γυναίκες, εκείνη που θα του κάνει το πραγματικό κλικ και θα τον πείσει να μοιραστεί τα πάντα μαζί της. Άπαξ και συμβεί αυτό, εκτιμά την τύχη του και προφανώς δε γυρίζει την πλάτη του. Ρισκάρει, παίζει το χαρτί του κι ελπίζει στο καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν αποτύχει όμως, ξέρει στο τέλος της ημέρας πως έκανε τα πάντα για να φτάσει τον στόχο το.

2. Αισθάνεσαι αρκετά ώριμος για να διαχειριστείς τη δέσμευση

Οι περισσότεροι, όταν εμπλέκονται σε συζητήσεις σχετικά με ερωτικές σχέσεις, θα πουν πως δεν είναι σε φάση δεσμεύσεων αυτήν την περίοδο και πως έχουν άπειρα προσωπικά προβλήματα να επιλύσουν για να μπορούν να ασχοληθούν και με εκείνα της κοπέλας τους. Ο πραγματικός άντρας όμως, σκέφτεται εκ διαμέτρου αντίθετα. Η δέσμευση δεν τον τρομάζει, αντιθέτως αποτελεί μια νέα πρόκληση για αυτόν, ίσως τη δυσκολότερη όλων. Δε φοβάται μη φορτωθεί τα προβλήματα και τις ανασφάλειες της φίλης του. Ίσα ίσα που θέλει να αποτελεί στήριγμα μιας γυναίκας και να της προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά. Και στην τελική, ξέρει πολύ καλά πως και τα δικά του προβλήματα θα επιλυθούν πολύ πιο εύκολα αν υπάρχει πραγματική υποστήριξη από κάποια γυναίκα που δείχνει διατεθειμένη να του την προσφέρει. Επομένως, δεν κλείνει ποτέ την πόρτα στην ...κατάλληλη

3. Είσαι ειλικρινής απέναντι της

Πρόκειται ίσως για τη χαρακτηριστικότερη διαφορά του πραγματικού άντρα από όλους τους υπόλοιπους. Βλέπετε, ένας τέτοιος τύπος δε θα προσπαθήσει ποτέ να κερδίσει μια γυναίκα με «ύπουλο» τρόπο. Ποντάρει στην αλήθεια και περιμένει να πετύχει τον στόχο του μέσα από αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στη διαδικασία παλιμπαιδισμού σε φάση «Αργώ να της απαντήσω για να ψηθεί» κι άλλα τέτοια διάφορα που ακούμε συνήθως. Θα της εκφράσει τα συναισθήματά του, θα της δείξει πόσο σημαντική είναι για εκείνον και θα περιμένει την κοπέλα να εκτιμήσει τον straight κι αντρικό του τρόπο

4. Φοβάσαι μη τη χάσεις

Με υπερβολική δόση ειλικρίνειας όμως, ο πραγματικός άντρας παραδέχεται δίχως ίχνος ντροπής κι αμηχανίας πως ένας από τους μεγαλύτερούς του εφιάλτες είναι να χάσει την ιδανική του σύντροφο από τη στιγμή που κατάφερε και την εντόπισε. Δε διστάζει να το εκφράσει τόσο στην ίδια όσο και στο περιβάλλον του ενώ όταν βλέπει πως κάτι πηγαίνει στραβά αναλαμβάνει την ευθύνη και προσπαθεί με κάθε μέσο να επιδιορθώσει την κατάσταση. Προφανώς βέβαια, το κάνει χωρίς να χάνει την αξιοπρέπειά του αναγνωρίζοντας την ήττα εφόσον αυτή διαφαίνεται στον ορίζοντα.

5. Πιστεύεις πως της αξίζουν πολλά περισσότερα

Δε γίνεται να συζητάμε για γυναίκες εφόσον δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ούτε στο ελάχιστο την ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα τους. Εδώ που τα λέμε, ούτε εκείνες καταλαβαίνουν τον εαυτό τους στην εντέλεια αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Ο πραγματικός άντρας πάντως, έχει φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Ξέρει πως μία γυναίκα δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, θέλει να αποτελεί το κέντρο της προσοχής του συντρόφου της και ζητά συνεχώς αποδείξεις για αυτήν του την αγάπη. Το αποδέχεται λοιπόν και λειτουργεί με βάση αυτές τις μεγάλες αλήθειες. Δε διστάζει να της προσφέρει οτιδήποτε είναι στο χέρι κι εντός των δυνατοτήτων του. Επιθυμεί να ζήσει μαζί της αξέχαστες εμπειρίες, να την πάει σε μέρη που της θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και στο τέλος της ημέρας θα την κάνουν να του πει το πιο ΓΕΜΑΤΟ «καληνύχτα» της ζωής της...

6. Δεν θέλεις να μείνεις ούτε στιγμή μακριά της

Οι περισσότεροι άντρες, όταν αντιλαμβάνονται πως έχουν καψουρευτεί και πως μια γυναίκα έχει κυριεύσει το μυαλό τους, αρχίζουν τις κενές κι ανεπαρκείς δικαιολογίες για ποιο λόγο τελικά είναι ...ακατάλληλη. Ο πραγματικός άντρας δε θα λειτουργήσει ποτέ κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμη κι όταν καταλαβαίνει ότι ο στόχος του απομακρύνεται, δεν προσπαθεί να μειώσει την αξία του. Αντιθέτως συνεχίζει να μένει πιστός στην αρχική του πεποίθηση, ότι δηλαδή αυτή η γυναίκα είναι η πλέον κατάλληλη για εκείνον και της θέλει ακόμη περισσότερο. Διεκδικώντας την ολοένα και πιο έντονα (αλλά όχι ενοχλητικά).

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...