10 τρόποι για να αυξήσετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας!

10 τρόποι για να αυξήσετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας!

Χαμηλή τεστοστερόνη; Χμ, δεν είναι λίγοι οι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν τον οργανισμό σας ώστε να μην παράγει επαρκή ποσότητα τεστοστερόνης. Από στρες, κακή διατροφή μέχρι και λίγες ώρες ύπνου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν σου στείλει στο inbox τέτοια selfie, μάθε πως πρέπει να απαντήσεις!

  • Προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο στα γεύματά σας

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι οι σύμμαχοί σας στην κουζίνα και στην κρεβατοκάμαρα. Σας βοηθούν να παράγετε όλο και καλύτερο σπέρμα. Και τα δύο αυξάνουν τα επίπεδα μιας ορμόνης που ενεργοποιεί το σώμα σας για να κάνει την τεστοστερόνη. Και τα δύο έχουν υψηλά επίπεδα φυσικών φυτικών στοιχείων που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία προστατεύουν τα σπερματοζωάρια από τις ζημιές.

  • Στοίβα από πρωτεΐνη

Το άπαχο βόειο κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια και τα αυγά είναι μερικές από τις επιλογές σας. Αλλά και τα καρύδια και τα σιτηρά έχουν πρωτεΐνες. Προσπαθήστε να πάρετε περίπου 140 με 170 την ημέρα, παρόλο που το ιδανικό ποσό εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο σας και το πόσο δραστήριος είστε. Όταν δεν τρώτε αρκετά από αυτά τα τρόφιμα, το σώμα σας παράγει περισσότερο μια ουσία που δεσμεύει την τεστοστερόνη, αφήνοντάς σας λιγότερα διαθέσιμα επίπεδα για να κάνουν τη δουλειά τους.

  • Πρός ολαταχώς για ψάρια 

Τα λιπαρά είδη όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Είναι ένα φυσικό ενισχυτικό τεστοστερόνης, επειδή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών.

  • Περισσότερα μαγνήσιο

Αυτό το μεταλλικό στοιχείο εμποδίζει μια πρωτεΐνη να δεσμεύσει την τεστοστερόνη. Το σπανάκι περιέχει μαγνήσιο. Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια είναι επίσης καλές πηγές.

  • Παραγγείλτε στρείδια τώρα

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αυτά τα μαλάκια είναι γνωστά. Επειδή είναι καλά για τη γονιμότητα. Έχουν σχεδόν πέντε φορές τη συνιστώμενη ημερήσια δόση ψευδαργύρου. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο βοηθά το σώμα σας να παράξει την τεστοστερόνη. Μπορείτε επίσης να το πάρετε στο βόειο κρέας και στα φασόλια. Και συχνά προστίθεται στα δημητριακά.

Μπόνους: Ο ψευδάργυρος ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Επιλέξτε ρόδι

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι αυτού του αρχαίου φρουτώδους χυμού αντί για χυμούς του εμπορίου. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, που βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων ορμονών φύλου, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης. Και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να σας βάλει σε μια καλύτερη διάθεση!

  • Μεσογειακή κουζίνα

Μια διατροφή με το δικό μας μεσογειακό στυλ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και να σας προστατέψει από την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Και όταν η τεστοστερόνη σας είναι χαμηλή, τα επίπεδα λίπους σας ανεβαίνουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας να μην χρησιμοποιεί καλά την ινσουλίνη. Μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο.

  • Αφήστε κάτω την μπύρα

Χρειάζονται μόνο 5 ημέρες κανονικής κατανάλωσης αλκοόλ για να πέσει το επίπεδο της τεστοστερόνης σας. Το αλκοόλ μπορεί να απορρίψει πολλά μέρη του ορμονικού συστήματος του σώματός σας. Οι γεροί πότες μπορεί να έχουν συρρικνωμένους όρχεις, λεπτά στήθη, καθώς και υψηλότερα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης οιστρογόνου.

  • Χτίστε τη δύναμη σας

Εστιάστε σε ασκήσεις στους μυς σας. Χτυπήστε τον πάγκο στο γυμναστήριο ή πάρτε έναν εκπαιδευτή για να σας βοηθήσει με μια ρουτίνα στις μηχανές άσκησης.

  • Κοιμηθείτε καλά

Το σώμα σας εμφανίζει την τεστοστερόνη όταν κοιμηθείτε. Τα επίπεδα κορυφώνονται όταν αρχίζετε να ονειρεύεστε και μείνετε εκεί μέχρι να ξυπνήσετε. Αλλά τα επίπεδα της τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να μειωθούν έως και 15% όταν έχετε μόνο 5 ώρες ύπνου. Ο στόχος είναι 7 ή 8 ώρες κάθε βράδυ, ακόμα κι αν σημαίνει μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος ή όριο στα σχέδια αργά τη νύχτα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...