Ανακάλυψε τι …παίζει με τα τρία είδη λίπους στο σώμα σου

Ανακάλυψε τι …παίζει με τα τρία είδη λίπους στο σώμα σου

Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη λίπους που ανάλογα με τη λειτουργία τους επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τον μεταβολισμό. Ο συνδυασμός των λειτουργιών του καφέ, του μπεζ και του λευκού λίπους κάνει τη διαφορά. Αν παρατηρήσεις κάποια σημάδια στον οργανισμό σου μπορείς να ανακαλύψεις τι γίνεται με το λίπος στο σώμα σου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το καφέ λίπος θεωρείται «καλό», αφού βοηθά τον οργανισμό να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Το μπεζ λίπος βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στο σώμα μας και είναι η μίξη του καφέ και του λευκού λίπους.

Το λευκό λίπος, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, συνδέεται με ποικίλα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και η κατάθλιψη, και φυσικά με το αυξημένο σωματικό βάρος.

Αν μελετήσετε τον οργανισμό σας θα διαπιστώσετε τι πως λειτουργούν αυτά τα στοιχεία μας:

Α. Δεν παίρνεις βάρος τον χειμώνα

Αν καίς εύκολα θερμίδες τότε έχεις υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν παίρνεις σχεδόν καθόλου βάρος τον χειμώνα τότε έχεις σώμα σου περισσότερο καφέ λίπος. Ο καφέ λιπώδης ιστός βοηθά να μετατρέπονται οι τροφές σε θερμική ενέργεια. Όταν ενεργοποιείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, το καφέ λίπος λειτουργεί σαν μυς, καταναλώνοντας θερμίδες ως καύσιμο

Β. Αν χάνεις και παίρνεις εύκολα βάρος

Αν τα κιλά σας «παίζουν» όποτε θέλετε εσείς, ανάλογα με τη προπόνηση, τότε στο σώμα σου υπερτερεί το μπεζ λίπος. Είναι ένα «ουδέτερο» είδος λίπους που ανακαλύφθηκε πριν δύο μόλις χρόνια. Είναι δύσκολο να μελετηθεί, επειδή αποτελεί μείγμα καφέ και λευκού λίπους και εντοπίζεται στο σώμα σε μικρά αποθέματα κοντά στο κόκκαλο της κλείδας και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

Γ. Αν το σωσίβιο δεν φεύγει

Τότε έχεις περισσότερο λευκό λίπος Βρίσκεται κάτω από το δέρμα και σε όλο το σώμα, ενώ σε μερικά σημεία «περισσεύει». Το υποδόριο λίπος δεν είναι πάντα επικίνδυνο, ειδικά αν συσσωρεύεται στους μηρούς και τους γοφούς.

Δ. Σφιχτή στρογγυλή κοιλιά

Εάν η κοιλιά σου είναι σκληρή και στρογγυλή τότε έχεις περισσότερο σπλαγχνικό λευκό λίπος και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο λίπος, καθώς βρίσκεται βαθιά στο σώμα και περιβάλλει τα ζωτικά όργανα. Το σπλαγχνικό λευκό λίπος απελευθερώνει τοξικές ουσίες που ονομάζονται λιποκίνες, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο πολλών επικίνδυνων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης, ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.