Το σαββατοκύριακο «διαλύουμε» τη διατροφή με …6000 θερμίδες!

Το σαββατοκύριακο «διαλύουμε» τη διατροφή με …6000 θερμίδες!

Τρώτε καλά το σαββατοκύριακο; Ίσως θα πρέπει την Δευτέρα να νιώσετε τύψεις επειδή τινάξατε το πρόγραμμα διατροφής σας στον αέρα! Οι διατροφολόγοι συνιστούν μία μέρα χαλάρωσης από το πρόγραμμα διατροφής, αλλά οι περισσότεροι από εμάς του …δίνουμε και καταλαβαίνει, κάθε σαββατοκύριακο αρχής γεννωμένης από τη Παρασκευή το απόγευμα. Σύμφωνα λοιπόν με Βρετανούς ερευνητές στο διάστημα αυτό καταναλώνουμε θερμίδες που αντιστοιχούν σε τέσσερις μέρες!

Η έρευνα των Βρετανών έδειξε ότι το 73% όσων βρίσκονται σε  πρόγραμμα αδυνατίσματος ξεδίνουν όχι μια μέρα αλλά δύομιση! Από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή καταναλώνοντας από 8000 έως 10000 θερμίδες, πολύ περισσότερες φυσικά από όσες έπρεπε. Έτσι η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα προγράμματα διατροφής αποδίδουν από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία αδυνατίσματος Forza Supplements και έδειξε μεταξύ άλλων ότι το 57% των ανδρών συχνά καταναλώνουν 10.000 θερμίδες το Σαββατοκύριακο. Αιτία είναι κυρίως τα …τραπέζια τους σαββατοκύριακου, τα οποία είναι πάντα πλούσια σε εδέσματα, αλλά επιβαρύνουν κατά μέσο όρο 3000 θερμίδες. Και αν είναι δύο, όπως είναι συνήθως, το ένα Σάββατο και το άλλο Κυριακή, τότε φτάνουμε περίπου στις έξι με 7000 θερμίδες συνολικά.

Η συσσώρευσή των θερμίδων αναλύεται εύκολα, αφού ένα μικρό ποτήρι κρασί παρέχει από 60 μέχρι 150 θερμίδες αναλόγως με το είδος, ένα σουβλάκι έχει από 350 έως 700 και ένα χάμπουργκερ γύρω στις 400 με 500. Οι μεγαλύτεροι εχθροί της δίαιτας το Σαββατοκύριακο είναι το φαγητό εκτός σπιτιού, το τσιμπολόγημα και το αλκοόλ. Όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι πίνουν πολύ περισσότερο αλκοόλ το Σαββατοκύριακο, απ’ ό,τι από Δευτέρα έως Παρασκευή μεσημέρι.

Το 85% εξάλλου παραδέχθηκαν ότι η ανάπαυλα στο τέλος της εβδομάδας τους αποσυντονίζει και πως, αντιθέτως, τις εργάσιμες ημέρες η ρουτίνα τους καθιστά πολύ πιο εγκρατείς.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα