Το νερό πριν το φαγητό μειώνει την όρεξη και αδυνατίζει!

Το νερό πριν το φαγητό μειώνει την όρεξη και αδυνατίζει!

Δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό μειώνουν την όρεξη. Αυτό έχει ως συνέπεια να τρώμε  λιγότερο και να χάνουμε κιλά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Γερμανία που διενήργησαν σχετική έρευνα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα ευρήματα 11 προγενέστερων κλινικών μελετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ενήλικες που πίνουν αυτή την ποσότητα νερού πριν από κάθε γεύμα χάνουν περίπου 2 κιλά περισσότερα απ’ ό,τι όσοι δεν την καταναλώνουν, ανεξάρτητα από τη δίαιτα που ακολουθούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο μέσος ενήλικας παίρνει 400 – 500 θερμίδες την ημέρα, από τα ροφήματα που καταναλώνει. Έτσι αν κάποιος φροντίσει να αλλάξει το είδος των ροφημάτων που καταναλώνει με πιο λάιτ ή με μηδενικές θερμίδες εκδοχές τους ή με σκέτο νερό, είναι πολύ πιθανό να χάσει ακόμα περισσότερο βάρος. Αν λοιπόν πριν το φαγητό πίνουμε νερό ή λαιτ ρόφημα, τότε το νερό κυρίως κόβει την όρεξη, επομένως τρώμε λιγότερο, σύμφωνα με την έρευνα των Γερμανών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN).

Παράλληλα το Ινσιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ) των ΗΠΑ συνιστά να καταναλώνουν οι ενήλικες περίπου 2,5 λίτρα υγρών την ημέρα - ποσότητα που συμπεριλαμβάνει το νερό από τα τρόφιμα και κάθε είδους ρόφημα και ποτό (συμπεριλαμβανομένων καφέδων, αναψυκτικών, χυμών, ποτών κ.τ.λ.)

Σύμφωνα με την ερευνήτρια δρ Ρεμπέκα Μούκελμπαουερ, από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Charité, στο Βερολίνο, το νερό δεν είναι πανάκεια: πολλοί παχύσαρκοι και υπέρβαροι εθελοντές των μελετών που ανέλυσαν έπιναν περισσότερο νερό απ’ όσο οι αδύνατοι συνομήλικοί τους, αλλά ταυτοχρόνως κατανάλωναν και πολλαπλάσιες θερμίδες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.