Αντίδοτο στη κατάθλιψη το …αλκοόλ

Αντίδοτο στη κατάθλιψη το …αλκοόλ

Νορβηγοί ερευνητές έρχονται να ανατρέψουν  τα πιστεύω της επιστημονικής κοινότητας ότι το αλκοόλ προκαλεί κατάθλιψη. Δημοσίευσαν  νέα μελέτη που αποδεικνύει ότι όσοι το αποφεύγουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από άγχος και κατάθλιψη, σε σύγκριση με όσους πίνουν λίγο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά 38.000 εθελοντών και ανακάλυψαν ότι τα υψηλότερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης καταγράφτηκαν στους εθελοντές που δεν έπιναν αλκοόλ, ενώ τα χαμηλότερα σε όσους έπιναν δυο-τρία ποτά την εβδομάδα.

Οι Νορβηγοι ερευνητές που δημοσίευσαν τη μελέτης τους στην επιστημονική επιθεώρηση Addition υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή, όσοι δεν έπιναν αλκοόλ, είπαν πως είχαν λιγότερες κοινωνικές επαφές σε σύγκριση με όσους έπιναν έστω λίγο. Άλλη πιθανή εξήγηση είναι πως για να αποφεύγει κάποιος, στη σύγχρονη εποχή και γενικότερα στο δυτικό κόσμο, εντελώς το αλκοόλ, ενδέχεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που καθιστά απαγορευτική την κατανάλωσή του.

Στη νέα μελέτη διαπιστώθηκε πως οι εθελοντές που δεν έπιναν, ανέφεραν κατά μέσο όρο πιο πολλά προβλήματα υγείας για τα οποία έπαιρναν φάρμακα, οπότε κατ΄ ανάγκην δεν έπιναν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαστορέματα και κηπουρική μας κάνουν καλό

Αναρρίχηση: Προσφέρει δυνατές συγκινήσεις!

Οι συνήθειες μπορεί να χαλάσουν μια σχέση

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.