8 μαθήματα υγείας που μπορείς να πάρεις από μία γυναίκα

8 μαθήματα υγείας που μπορείς να πάρεις από μία γυναίκα

Είναι ευρέως γνωστό πως οι γυναίκες είναι πιο συγκροτημένοι χαρακτήρες από τους άντρες (με εξαιρέσεις φυσικά και από τις δύο πλευρές) και πως τείνουν να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους. Και τι καλύτερο από το να κλέψετε πέντε-δέκα πραγματάκια από αυτά που κάνουν για να φροντίσετε κι εσείς όσο θα έπρεπε τον εαυτό σας, αλλά και την υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 9 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις για να είσαι υγιής!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 8 θετικά των γυναικών που μπορείτε να υιοθετήσετε για να βελτιώσετε ψυχικά και σωματικά την υγεία σας:

  • Κοιμηθείτε παραπάνω

Οι γυναίκες απολαμβάνουν συνήθως περισσότερο ύπνο από τους άνδρες. Πολλοί καταγράφουν τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου κάθε μέρα. Και τα δύο φύλα χρειάζονται μεταξύ 7 και 9 ώρες τη νύχτα. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκουραστείτε, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι σκοτεινό και δροσερό και αφήστε συσκευές όπως τα τηλέφωνα, τα tablet και τις τηλεοράσεις σε ένα άλλο μέρος του σπιτιού.

  • Μακριά από το μπαρ

Οι γυναίκες ξέρουν πότε να πουν όχι, αντίθετα με τους άντρες. Επιπλέον μόνο το μισό από τις γυναίκες είναι πιθανό να κάνουν κατάχρηση του αλκοόλ σε σχέση με τους άντρες. Αυτά δεν είναι τα μόνα κακά νέα - το αρσενικό φύλο είναι επίσης πιο πιθανό να προσκολλήσουν και να θελήσουν να μεθύσουν περισσότερο.

  • Παίξτε με ασφάλεια

Μαντέψτε ποιο φύλο παίρνει περισσότερα ρίσκα. Οι άνδρες είναι συνήθως εκείνοι που δεν φορούν ζώνες ασφαλείας, οδηγούν πολύ γρήγορα ή βάζουν κόντρες με τον φίλο τους ή τον διπλανό στο φανάρι. Πάρτε μια ανάσα και σκεφτείτε δύο φορές προτού ενεργήσετε.

  • Κρατήστε το δέρμα σας ασφαλές

Οι άνδρες περνούν περισσότερο χρόνο στον ήλιο. Αλλά είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν αντηλιακό σωστά, αν όχι καθόλου. Χρησιμοποιείστε αρκετό και εφαρμόστε κάθε 2 ώρες.

  • Προσέξτε τι τρώτε

Το βραβείο υγιεινής διατροφής πηγαίνει στα κορίτσια. Τα αγόρια τρώνε περισσότερο κρέας, ενώ οι γυναίκες τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Οι άντρες είναι πιο πιθανό να τρώνε τα ασταθή αυγά, τα ωμά στρείδια και σχεδόν ωμό βόειο κρέας. Είναι γεγονός μάλιστα πως μερικοί απλά δεν θέλουν να φάνε λαχανικά. Καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε, για το καλό της υγείας σας.

  • Πλύντε τα χέρια σας

Μην αγγίζετε τη λαβή της πόρτας του μπάνιου σε κοινόχρηστους χώρους. Όπως οι περισσότερες γυναίκες που πλένουν τα χέρια τους συχνότερα (και καλύτερα) από τους άνδρες - ειδικά αφού χρησιμοποιούν μια δημόσια τουαλέτα. Αυτό εξαλείφει τα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν σαπούνι από ότι οι άνδρες. Οπότε: Εάν δεν θέλετε να αρπάξετε ένα κρυολόγημα ή γρίπη ή κάτι χειρότερο, απλά σαπουνίστε τα χέρια σας!

  • Κάντε Check Up

Ένας τρόπος για να είστε υγιής: Πηγαίντε στο γιατρό. Είναι κοινώς γνωστό πως οι άνδρες δεν πολυθέλουν τα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Οι άντρες είναι περίπου διπλάσιοι σε αριθμό σε σχέση με τις γυναίκες που λένε ότι δεν έχουν δει γιατρό τον περασμένο χρόνο. Μην το σκληραίνεις. Ρωτήστε τον γιατρό σας πόσο συχνά θα πρέπει να πηγαίνετε και ποιες εξετάσεις προτείνει για κάποιον στην ηλικία σας. Κατόπιν κλείστε ένα ραντεβού και ολοκληρώστε το.

  • Κρατήστε το μυαλό σας υγιές

Ενώ οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη, υπάρχει επίσης μια μεγαλύτερη πιθανότητα να λάβουν βοήθεια γι 'αυτό. Παιδιά, το πρώτο βήμα για να βγείτε από την κατάθλιψη είναι να μιλήσετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε και σας καταλαβαίνει ή να επισκεφθείτε έναν γιατρό ή ειδικό για την ψυχική υγεία. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα αισθανθείτε καλύτερα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...