Κι όμως, οι γυναίκες σε θέλουν καλογυμνασμένο!

Κι όμως, οι γυναίκες σε θέλουν καλογυμνασμένο!

Επιτέλους μια έρευνα, αποκαθιστά την αλήθεια για το είδος άνδρα που θέλουν οι γυναίκες. Ενώ μέχρι τώρα οι έρευνες δικαίωναν τους …γεματούληδες πνευματώδεις, μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ότι οι γυναίκες που απαντούσαν πως δεν τις ένοιαζε ένα καλογυμνασμένο αντρικό σώμα, ήταν απλώς… ευγενικές με τους αγύμναστους. Άλλωστε ποιος απαγορεύει σε ένα «καλοχτισμένο» σώμα να συνοδεύεται και από ένα λαμπερό πνεύμα;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως η πολύ πρωτεΐνη μπορεί ακόμα και να σε σκοτώσει!

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Griffith στην Αυστραλία και με επικεφαλής τον λέκτορα Aaron Sell, οι γυναίκες προτιμούν -σε ό,τι αφορά τα σωματικά προσόντα, τουλάχιστον- τους γυμνασμένους άντρες και για την ακρίβεια τον σωματότυπο του μυθολογικού Ηρακλή. Για την ακρίβεια, 160 γυναίκες οι οποίες απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, δήλωσαν ότι θεωρούν μακράν πιο ελκυστικούς τους άντρες με καλή φυσική κατάσταση, γράμμωση και σωματική δύναμη. «Δεν εκπλαγήκαμε με το αποτέλεσμα, με το ότι οι γυναίκες δηλαδή θεωρούν τη σωματική δύναμη προσόν και βρίσκουν πιο γοητευτικούς όσους προσέχουν την εμφάνιση τους και εκπέμπουν υγεία. Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν το συντριπτικό ποσοστό των γυναικών που απάντησε με ειλικρίνεια ότι τις έλκει περισσότερο ένα δυνατό, γυμνασμένο σώμα. Βάσει των στοιχείων μας δεν υπήρξε ούτε μία γυναίκα που να απαντήσει ότι προτιμούσε ένα αδύνατο ή αγύμναστο αντρικό σώμα», εξηγεί ο καθηγητής, πικραίνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του αντρικού πληθυσμού.   

Οι δυνατοί, υγιείς άντρες αντιμετωπίζονται υποσυνείδητα ως πιο αξιόπιστη επένδυση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικογένειας και τη συντήρησή της, την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που απαιτούν σθένος και αντοχή, πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα μπορούσε να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω ένα αδύναμο, καθόλου ανθεκτικό αντρικό σώμα.   Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με το συντριπτικό ποσοστό των απαντήσεων για το τι θεωρείται ιδανικό για το αντρικό σώμα καταρρίπτονται όλες εκείνες οι θεωρίες -και προηγούμενες έρευνες- που υποστήριζαν ότι οι γυναίκες συγκινούνται κυρίως από τα πνευματικά χαρακτηριστικά ενός άντρα και συγχωρούν εύκολα την ατημέλητη εμφάνιση και τα πολλά χρόνια μακριά από το γυμναστήριο.

Όπως δηλώνει ο Aaron Lukaszewski, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, τα αποτελέσματα της έρευνας -για πρώτη φορά μετά από χρόνια απολύτως ειλικρινή και καθόλου στρογγυλεμένα- αντανακλούν μία αρχέγονη απαίτηση των θηλυκών για ασφάλεια και ύπαρξη πόρων που εγγυώνται την ομαλότητα στη διαβίωση. Η εξήγηση του καθηγητή μπορεί να μοιάζει απλοϊκή, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σχετικά, σε περιόδους κρίσεων -κοινωνικών ή οικονομικών- οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου τείνουν να στρέφουν το βλέμμα στα πιο υγιή και φαινομενικά δυνατά μέλη του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Τι ηλικία έχουν οι γυναίκες και οι άντρες που κυριαρχούν στις σεξουαλικές φαντασιώσεις   Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Royal Society Journal" επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καθηγητή. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική έλξη που ένα δυνατό σώμα ασκεί. «Οι δυνατοί, υγιείς άντρες αντιμετωπίζονται υποσυνείδητα ως πιο αξιόπιστη επένδυση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικογένειας και τη συντήρησή της, την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που απαιτούν σθένος και αντοχή, πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα μπορούσε να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω ένα αδύναμο, καθόλου ανθεκτικό αντρικό σώμα».   Γιατί, ωστόσο, κατά τα προηγούμενα χρόνια οι γυναίκες φαίνονταν να απαντούν εντελώς διαφορετικά στο ίδιο ακριβώς ερώτημα; Κατά τον Lukaszewski, αυτή η απόκλιση εξηγείται από το ότι στα ερωτηματολόγια προς τον γυναικείο πληθυσμό κατά τα προηγούμενα έτη έδειχναν σχέδια και όχι φωτογραφίες του αντρικού σώματος στις συμμετέχουσες, με αποτέλεσμα να μην είναι απολύτως σαφής η διάκριση ανάμεσα σε έναν απολύτως γυμνασμένο άντρα και έναν πιο αδύνατο ή παντελώς αγύμναστο.   

Σε αυτή την τελευταία έρευνα, στις 160 συμμετέχουσες δόθηκαν δύο σετ φωτογραφιών από αντρικά σώματα, με καλυμμένο το κεφάλι και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικά έβρισκαν τα σώματα που αντίκριζαν. Στο πρώτο σετ, οι φωτογραφίες προέρχονταν από νεαρούς φοιτητές και στο δεύτερο από άντρες που γυμνάζονταν 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Κατά αξιολογική σειρά, η σωματική δύναμη θεωρείτο αυτομάτως στα υπέρ για να χαρακτηριστεί κάποιος ελκυστικός -κατά 70%-, το ύψος επίσης στα θετικά, αλλά όχι όσο θα ανέμενε κανείς, ενώ το περιττό βάρος έμπαινε -από την πρώτη ματιά- στα απολύτως αρνητικά της εξωτερικής εμφάνισης ενός άντρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα