Έτσι θα γίνεις ο «τυπάς» του γυμναστηρίου

Έτσι θα γίνεις ο «τυπάς» του γυμναστηρίου

Νομίζεις ότι αν σηκώνεις όλο και περισσότερα κιλά ή αν βγάζεις άναρθρες κραυγές εκτόνωσης σε κάθε σου έλξη θα είσαι ο «τυπάς» του γυμναστηρίου που όλοι θα θέλουν να σε μοιάσουν; Αν το νομίζεις τότε μάλλον είναι καιρός να αναθεωρήσεις.

Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, έτσι και οι δήθεν συμπεριφορές δεν κάνουν τον αθλητή και σίγουρα δεν θα γίνεις ο «τυπάς» του γυμναστηρίου σηκώνοντας πολλά βάρη, αφού αυτό είναι θέμα της προπόνηση σου, ενώ το να είσαι «τυπάς» είναι θέμα γενικότερης συμπεριφοράς.

Δες λοιπόν 10 tip που αν τα ακολουθήσεις οι άλλοι θα θέλουν να σε μοιάσουν και οι άλλες να σε κερδίσουν:

1. Η μυρωδιά είναι σημαντική

Δεν πάμε στο γυμναστήριο κατευθείαν από το …γιαπί ή την …ιχθυόσκαλα. Δηλαδή εννοούμε ότι πάντα χρησιμοποιούμε αποσμητικό.

2. Βάζουμε πάντα τα βάρη πίσω στη θέση τους

Γιατί ποιος διανοείται να αφήσει πίσω του μια κουζίνα χάλια μετά από απόπειρα μαγειρικής για να τη συμμαζέψει άλλος ή άλλη; Ας σεβαστούμε τους υπόλοιπους βάζοντας τα βάρη εκεί που τα βρήκαμε, όπως τα βρήκαμε και όπως θα θέλαμε κι εμείς να τα βρούμε. Και στη σωστή σειρά.

3. Δεν μένουμε με τις ώρες σε κάθε μηχάνημα

Καθόμαστε στο μαραφέτι, κάνουμε τις ασκήσεις μας και σηκωνόμαστε και πάμε στο επόμενο. Και όχι, δεν αγκαζάρουμε ένα μηχάνημα για μετά αφήνοντας πάνω του την πετσέτα μας.

4.Κάποτε θα …τελειώσει και θα σου αφήσει το μηχάνημα

Από την άλλη, το να τριγυρίζουμε ανυπόμονα σαν υποσιτισμένοι γύπες πάνω από ένα μηχάνημα όσο το χρησιμοποιεί άλλος είναι χειρότερο. Αντίθετα, η άτυπη ετικέτα του γυμναστηρίου επιτάσσει να περιμένουμε σε διακριτική απόσταση, κοιτάζοντας μάλιστα αλλού, μέχρι να τελειώσει τις ασκήσεις του ο προηγούμενος και μετά να πλησιάσουμε, ρωτώντας αν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα.

5. Δεν αφήνεις ιδρώτες παντού

Σκουπίζουμε με την πετσέτα μας, ή με το χαρτί (απολυμαντικό ιδανικά) που οφείλει να παρέχει κάθε γυμναστήριο, οτιδήποτε έχουμε χρησιμοποιήσει – μηχανήματα, βάρη, εξοπλισμό. Κανείς δεν θέλει να περιβάλλεται από λιμνάζοντα ιδρώτα, πολλώ μάλλον ξένο.

6. Μη σκας τα βάρη

Όταν τελειώσουμε τις άρσεις και τις ασκήσεις, ακουμπάμε τα βάρη στο πάτωμα ή στη θέση τους προσεκτικά. Δεν τα αφήνουμε να σκάσουν στο πάτωμα. Και αυτό γιατί είναι ό,τι χειρότερο και για το πάτωμα, και για τα ίδια – και για τυχόν ανθρώπινα μέλη που ίσως βρεθούν ενδιάμεσα.

7. Δεν φλυαρούμε

Μπορούμε φυσικά να ανταλλάξουμε μια δυο ευγενικές κουβέντες με τον διπλανό μας, αλλά καλό είναι να είμαστε σύντομοι. Οι περισσότεροι αφιερώνουμε συγκεκριμένο χρόνο για να ολοκληρώσουμε τον γύρο των ασκήσεών μας και μια ανεξέλεγκτη φλυαρία μάς αποσυντονίζει και μας ρίχνει πίσω.

8. Δεν γινόμαστε αυτόκλητοι σύμβουλοι

Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως όλοι μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον με μας για τετρακέφαλους, γλουτιαίους ή κοιλιακούς. Παρέχουμε συμβουλές μόνο αν μας ζητηθεί ή αν δούμε πως κάποιος κινδυνεύει, είτε από απειρία είτε από απροσεξία, να χτυπήσει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ