Πως θα αποφύγεις το …εγκεφαλικό από το παιχνίδι του κανακάρη σου!

Πως θα αποφύγεις το …εγκεφαλικό από το παιχνίδι του κανακάρη σου!

Μερικά παιχνίδια βγαίνουν πολύ ακριβά για τους γονείς, αν δεν προσέξουν! Όταν το παιδί σου παίζει χαρούμενο on-line games εσύ θα πρέπει να έχεις το νου σου, για να μη τη πατήσεις όπως ένας βρετανός, που το βλαστάρι του, του χρέωσε 4000 λίρες! Πως μπορείς να προστατευτείς από την αφέλεια του κανακάρη σου;

Δες τι έπαθε ο βρετανός πατέρας που χρεώθηκε την πληρωμή 4.000 λιρών για αγορές μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι Jurassic World που έπαιζε επί έξι ημέρες ο επτάχρονος γιος του στο iPad. Η ιστορία του Mohamed Shugaa και του παιδιού του έγινε θέμα στην βρετανική Metro, όπου ο 32χρονος πατέρας αποκαλύπτει ότι οι αγορές έγιναν αφού το παιδί είχε απομνημονεύσει passcode και Apple ID για να δώσει την απαιτούμενη εξουσιοδότηση για την χρέωση της πιστωτικής κάρτας του μπαμπά. Από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου ο μικρός Faisall είχε κάνει 65 συναλλαγές, για την αναβάθμιση του τίτλου και διάφορες προσθήκες, πληρώνοντας φαινομενικά στο νόμισμα του παιχνιδιού, τα Dino Bucks (κάθε ένα από τα οποία χρεώνεται από 1,99 έως 24,99 ευρώ ή σε πακέτα 5-6 «καρτών» με κόστος περί τα 50 ευρώ).

Η πρώτη αντίδραση από την υποστήριξη της Apple ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού οι αγορές είχαν γίνει με τη χρήση έγκυρου Apple ID. Εντούτοις, η υπόθεση είχε ευτυχές τέλος αφού τελικά η Apple δέχτηκε να επιστρέψει τα χρήματα στον Shugaa, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι οδηγίες της προς γονείς και κηδεμόνες είναι σαφείς, με κυριότερη αυτή: «Μην κοινοποιείτε τον κωδικό σας».

Η Apple συνιστά στους γονείς να ενεργοποιήσουν την Οικογενειακή Κοινή Χρήση (Family Sharing) για να δημιουργήσουν ξεχωριστό κωδικό Apple ID για τα μέλη της οικογένειας που χρησιμοποιούν το ίδιο iPad ή iPhone. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αποφύγετε την χρέωση εάν έχετε εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας στη συσκευή σας και το παιδί σας έχει απομνημονεύσει το Apple ID σας.

Για τα παιδιά κάτω των 13 ετών (ηλικία που μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα), μόνο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστό Apple ID για παιδί, με προϋπόθεση την εισαγωγή έγκυρης μεθόδου πληρωμής (π.χ. μέσω πιστωτικής κάρτας). Πάντως, ο κάτοχος της συσκευής, μπορεί αργότερα ακόμα και να καταργήσει πλήρως τις πληρωμές, διαγράφοντας τα στοιχεία της μεθόδου πληρωμής από το iPad.

Τα βήματα για τη δημιουργία Apple ID για το παιδί είναι τα ακόλουθα:

Διαδοχική επιλογή Settings/iCloud/Family, Create an Apple iD for a child,εισαγωγή της ημερομηνίας γέννησής του, του κωδικού ασφαλείας της πιστωτικής κάρτας του κηδεμόνα, του ονόματος του παιδιού και ενός νέου κωδικού Apple ID για το νέο λογαριασμό.

Μετά τη διαδικασία αυτή, όλα τα μέλη της οικογένειας με το δικό τους Apple ID μπορούν να μοιράζονται μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και apps, με δυνατότητα επιλεκτικής πρόσβασης (δείτε στο δικτυακό τόπο της Apple

Σε ότι αφορά στις πληρωμές, όταν ο λογαριασμός αφορά παιδί κάτω των 13 ετών, ο κηδεμόνας ερωτάται πριν από κάθε απόπειρα αγοράς (Ask to Buy) και επομένως, πριν την χρέωση της πιστωτικής του κάρτας και καλείται να την εγκρίνει με το δικό του Apple ID.

ΠΗΓΗ: In.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα