Βρείτε έξυπνα τα χαρίσματα του παιδιού σας

Βρείτε έξυπνα τα χαρίσματα του παιδιού σας

Όλοι οι γονείς θεωρούν τα παιδιά τους φωστήρες και μοναδικά. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά του καθενός είναι μοναδικά για τους γονείς, ωστόσο όλα τα παιδιά δεν έχουν τα ίδια χαρίσματα και καλό θα είναι να τα ανακαλύψετε, ώστε να τα καθοδηγήσετε σωστά!

Χαρισματικά είναι όλα τα παιδιά. Από εκείνο που θα αναδειχθεί ιδιοφυία μέχρι εκείνο που πιάνουν τα χέρια του και στο τέλος γίνεται ένας καλός τεχνίτης που τον χρυσοπληρώνουν. Το ζητούμενο για τους γονείς είναι να ανακαλύψουν τα χαρίσματα του παιδιού τους και να το καθοδηγήσουν σωστά ώστε να έχει μια καλή ζωή στο μέλλον!

Δείτε ποια είναι τα βασικά σημεία που καλό θα είναι να παρατηρήσετε στα παιδιά σας:

1. Το διάβασμα
Πολλά ταλαντούχα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν εύκολα. Παρ’όλα αυτά, το διάβασμα από μικρή ηλικία δεν είναι κάποιο σημάδι από μόνο του, καθώς υπάρχουν έξυπνα παιδιά που παλεύουν για να μάθουν να διαβάζουν και αντίθετα κάποια λιγότερο έξυπνα που μαθαίνουν πολύ εύκολα.

2. Το περπάτημα και η ομιλία
Έχουν την τάση να μαθαίνουν να περπατούν και να μιλάνε από πολύ μικρή ηλικία και συνήθως έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις λέξεις.

3. Η περιέργεια
Οι ερωτήσεις που κάνουν είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι μιας ιδιοφυΐας. Τα ξεχωριστά παιδιά εντυπωσιάζονται από τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος και παρατηρούν εύκολα τις λεπτομέρειες.

4. Η διαφωνία
Η αρνητική πλευρά των αναλυτικών τους μυαλών, έχει τη δυνατότητα να αμφισβητεί ενώ έχουν και μια απάντηση για όλα– όπως π.χ. γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Μάλιστα, αρκετές φορές εξαιτίας της εξυπνάδας τους, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν έχουν βάση.

5. Ο άσχημος γραφικός χαρακτήρας
Πάρα πολλά έξυπνα παιδιά έχουν πρόβλημα με το γραφικό τους χαρακτήρα. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί προσπαθούν να γράψουν γρήγορα (σαφώς δεν αποκλείεται όμως να είναι και κάποιο σύμπτωμα αναπτυξιακής διαταραχής).

6. Η ευαισθησία
Πολλά χαρισματικά παιδιά είναι υπερευαίσθητα και σωματικά και ψυχικά. Μπορεί να αρρωστήσουν εύκολα αλλά και να βγάλουν ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. σε θορύβους). Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να αντιδράσουν άσχημα.

7. Η δημιουργική σκέψη
Τα προικισμένα παιδιά απολαμβάνουν τις πνευματικές προκλήσεις. Τους αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής, τα παζλ κ.ο.κ. ,

8. Τα επίπεδα ενέργειας
Τα παιδιά με ξεχωριστά ταλέντα έχουν συχνά πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, γεγονός όμως που συνεπάγεται ότι θα σταματήσουν νωρίς τον μεσημεριανό ύπνο αλλά και δυστυχώς –κατά γενικό κανόνα- δεν κοιμούνται πολύ.

9. Ο πειραματισμός
Στα πολύ έξυπνα παιδιά αρέσει να ψάχνουν πράγματα από μόνα τους και να αναλαμβάνουν να τα φέρνουν εις πέρας επίσης μόνα τους.

10. Το επάγγελμα των γονιών
Κι όμως είναι πολύ πιθανόν αν οι γονείς ασχολούνται με επιστήμες, μουσική, υπολογιστές και μηχανολογία να έχουν ένα πολύ έξυπνο παιδί.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.