Παραπέντε: Για πολύ active φάσεις!

Παραπέντε: Για πολύ active φάσεις!

Απογειώσου με ένα «parapente» στον καταγάλανο ουρανό, με οδηγό τα ρεύματα του αέρα και απόλαυσε από ψηλά τις απίστευτες ομορφιές της Ελλάδας με τα δαντελωτά ακρογιάλια της.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) είναι ένα extreme sport που θα σου χαρίσει δυνατές συγκινήσεις, όπως μοναδική αίσθηση ελευθερίας, πνευματική ισορροπία και απόλυτη συγκέντρωση.

Tι είναι όμως το παραπέντε;

Το συγκεκριμένο extreme sport κάνει θραύση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να δοκιμάσουν την εμεπιρία του παραπέντε. Κατασκευαστικά είναι δύο φύλλα συνθετικού υφάσματος, τα οποία είναι ραμμένα μεταξύ τους, όπου από την μια πλευρά υπάρχουν τρύπες για να εισέρχεται στο ενδιάμεσο τους ο αέρας, ώστε αυτά φουσκώνοντας να παίρνουν το σχήμα τις πτέρυγας.

Ο πρόεδρος της αερολέσχης ΑΦΩΣΤΕΛ και πρωταθλητής Ελλάδος στο παραπέντε με διακρίσεις τόσο σε Ελλάδα και σε μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες, Γιάννης Ξηρός, μίλησε στο Activeman.gr για το συγκεκριμένο sport.

«Το parapente είναι το πιο εύκολο και προσιτό από πλευράς εκμάθησης, χειρισμού και μεταφοράς από όλα τα αεραθλήματα, αλλά και το απλούστερο στον τομέα της διθέσιας πτήσης. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη μυϊκή δύναμη, γιατί είναι κυρίως θέμα τεχνικής και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Φυσικά, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Τα σημαντικότερα, βέβαια, είναι η θέληση και η καλή διάθεση!»

Ωστόσο, για να πετάξει κανείς με ασφάλεια και να είναι αυτόνομος, θα πρέπει να έχει περάσει από τη βασική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Ξηρό, τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική, να παρακολουθήσει βασικές γνώσεις αεροδυναμικής, μετεωρολογίας, κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και τεχνικές για την πτήση, που διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές.

«Έτσι, θα μάθει να προετοιμάζει τον εξοπλισμό του, να γνωρίζει πώς να κρίνει τις καιρικές συνθήκες και το πώς να απογειώνεται και να προσγειώνεται με ασφάλεια. Η εκπαίδευση διαρκεί μια εβδομάδα.» τόνισε ο πρόεδρος της αερολέσχης ΑΦΩΣΤΕΛ.

Παραπέντε μπορεί κανείς να κάνει σε ό λη την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν σχολές σε πολλές πόλεις της χώρας. Ενδεικτικά, κάποιος μπορεί να βρει σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Θήβα, Κατερίνη και σε άλλες πολλές πόλεις.
Η τιμή για 20 λεπτά είναι 50 ευρώ, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν ανάλογα με τον χρόνο που επιθυμεί κάποιος να βρίσκεται στον αέρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας