Πόσα ξέρεις για το ελεύθερο κάμπιγκ τον χειμώνα;

Πόσα ξέρεις για το ελεύθερο κάμπιγκ τον χειμώνα;

Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν είναι για κάμπιγκ και οδοιπορικό σε κάποιο βουνό, όπου μπορείς εσύ και η παρέα σου να απολαύσεις τη φύση; Το ελεύθερο κάμπιγκ τον χειμώνα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα μας.

Τι σημαίνει λοιπόν χειμερινό κάμπιγκ; Γίνεται σε θερμοκρασίες κάτω από 10°C βαθμούς και υπάρχει υγρασία ή και δυνατός αέρας. Οι συνθήκες αυτές είναι από μόνες τους αποτρεπτικές για τον περισσότερο κόσμο που δεν έχει συνηθίσει να αποδέχεται το κρύο ή τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ως κάτι ευχάριστο στις διακοπές του.

Δες ποια είναι τα μειονεκτήματα

1. Κρύο, κρύο και πάλι κρύο.
2. Άσχημες καιρικές συνθήκες μπορεί να σας εγκλωβίσουν στη σκηνή για πολλές ώρες.
3. Τα καλοκαιρινά είδη camping δεν είναι κατάλληλα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Χρειάζεται επομένως διαφορετικός εξοπλισμός για να περάσετε ευχάριστα αλλά και με ασφάλεια στην εκδρομή σας.

4. Η μέρα έχει μικρότερη διάρκεια και η νύχτα είναι μεγαλύτερη. Επομένως έχετε στη διάθεση σας λιγότερο χρόνο για βόλτες και πεζοπορίες και περισσότερο χρόνο μέσα στη σκηνή.

5. Σε περίπτωση που οι συνθήκες χειροτερέψουν (π.χ. βρέξει πολύ ή χιονίσει) είναι πιο δύσκολη η μετακίνηση αλλά και ο προσανατολισμός σας. Ειδικά αν χιονίσει είναι εύκολο να χαθεί το μονοπάτι και να αποπροσανατολιστείτε.
6. Αν ο εξοπλισμός σας δεν είναι καλός ή δεν έχετε εμπειρία απέναντι σε άσχημες καιρικές συνθήκες, είναι εύκολο να βραχείτε και να αρχίσετε να κρυώνετε.
7. Βρεγμένα ή ιδρωμένα ρούχα δεν στεγνώνουν εύκολα το χειμώνα. Αποφύγετε τα βαμβακερά ρούχα που είναι υδρόφιλα και θέλουν πολύ χρόνο για να στεγνώσουν.

Δες και τα πλεονεκτήματα

1. Δεν υπάρχει συνωστισμός, θα βρείτε να στήσετε τη σκηνή σας εκεί που θέλετε και θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας εύκολα.
2. Η ποιότητα εξυπηρέτησης στα χωριά είναι πολύ πιο ζεστή και ανθρώπινη σε περιόδους off-season. Είναι γνωστό ότι η πολυκοσμία του καλοκαιριού ρίχνει την ποιότητα του service προκειμένου να εξυπηρετηθούν πάρα πολλά άτομα.
3. Εσείς και μόνο εσείς θα έχετε την καλύτερη θέση για τη σκηνή σας. Διαβάστε εδώ μερικές ιδέες για το που να στήσετε τη σκηνή σας το χειμώνα.
4. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε γύρω γύρω για να στήσετε κάτω από σκιά, αλλά το αντίθετο. Προτιμήστε ένα ηλιόλουστο μέρος που θα ζεσταίνει τη σκηνή όλη τη μέρα, αν φυσικά έχει ήλιο.
5. Μπορείτε να κάνετε ελεύθερο camping στην πιο τέλεια τοποθεσία της αρεσκείας σας και να αποφύγετε τη συμβατική και χιλιοπατημένη τοποθεσία ενός

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας