Δοκίμασε πεζοπορία στο βουνό τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Δοκίμασε πεζοπορία στο βουνό τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Βουνό το κατακαλόκαιρο; Γιατί όχι; Είναι μια καλή ιδέα για εξόρμηση χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι βουτιές στη θάλασσα. Δροσιά και υποφερτή ζέστη κάνουν τον τέλειο συνδυασμό για μια ημερήσια εκδρομή ή ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο. Χώρια που η πεζοπορία αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις και δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι κακό παθαίνεις αν δεν κάνεις διακοπές

Ακόμα καλύτερος είναι ο συνδυασμός ενός σαββατοκύριακου που μπορεί να συνδυάσει και βουνό και θάλασσα.

Γενικά η εκδρομή στο βουνό αποτελεί την καλύτερη εξόρμηση. Η θέα από τα βουνά είναι πάντα φανταστική χρυσαφιά χρώματα κι οι ομίχλες του φθινοπώρου, δίνουν στα βουνά έναν ιδιαίτερα επιβλητικό χαρακτήρα. Αγέρωχες κορφές, πανέμορφα δάση, αλπικά λιβάδια συνθέτουν ένα κόσμο μαγικό που προσφέρει απλόχερα σε όλους τη δυνατότητα για πολλές και διαφορετικές, δραστηριότητες.

Κάποιοι την βλέπουν σαν απλή διασκέδαση ή χόμπι και κάποιοι σαν ευκαιρία για αναμέτρηση και εξερεύνηση των ορίων τους. Εμείς την βλέπουμε σαν ήπια άσκηση αναψυχή και αυθεντική απόλαυση της φύσης Η γοητεία που ασκεί το βουνό και οι ομορφιές του είναι τόσο παλιά, όσο και η ίδια η φύση. Ορεινή πεζοπορία είναι το περπάτημα στο βουνό από μέρη που γενικά χαρακτηρίζονται βατά και δεν παρουσιάζουν τεχνικές δυσκολίες. Είναι η διάσχιση ή η περιπλάνηση μας στην ορεινή φύση χωρίς να μας ενδιαφέρει απαραίτητα η ανάβαση στις κορυφές και χωρίς να μας κυνηγάει ο χρόνος. Συνδυάζει αρμονικά την ήπια αερόβια άσκηση με την πνευματική χαλάρωση και την απόλαυση της φύσης με την περιήγηση στην ορεινή ύπαιθρο μέσα από χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς. Περπατώντας σε παλιούς δρόμους, λιθόστρωτα ή απλά μονοπάτια, μέσα σε δάση, σε υγρές ρεματιές ή σε πλαγιές με μαγευτική θέα, η ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζει σε πολλούς.

Σε όλη την Ελλάδα μπορεί κανείς να βρει ειδικά μονοπάτια και να χαρεί τη φύση όλο το χρόνο.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: