Το καλύτερο ψαροντούφεκο γίνεται εκτός καλοκαιριού! Μάθε πως το κάνεις!

Το καλύτερο ψαροντούφεκο γίνεται εκτός καλοκαιριού! Μάθε πως το κάνεις!

Θέλεις να κάνεις ψαροντούφεκο! Σου αρέσει πολύ η ιδέα του θαλάσσιου κυνηγού και είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα για όλα! Νομίζεις ότι ψαροντούφεκο κάνουν μόνο το καλοκαίρι;

Είσαι γελασμένος, αφού το καλοκαίρι μπορεί να είναι ζεστά αλλά έχει κόσμο και βαβούρα στις παραλίες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μία παρέα, η φύση, το βουνό, η θάλασσα και 4 ποδήλατα (Video)

Οι εποχές εκτός του καλοκαίριου είναι ιδανικές για ψαροντούφεκο.

Αν όμως είσαι εντελώς αρχάριος και δεν ξέρεις κανέναν «ψαροντουφεκά» ο οποίος να μπορέσει τουλάχιστον να σας πει τα βασικά περί ασφάλειας, ακόμα και για βουτιές στα… ρηχά, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε κάποια σχολή ελεύθερης κατάδυσης. Έτσι αφ’ ενός θα γνωρίσετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρετε στις βουτιές σας αφ’ ετέρου θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτές και – άρα- καλύτερα αποτελέσματα στις ψαριές σας.

Βασικά πρέπει να συμβουλευτείς το Λιμεναρχείο της περιοχή σου γιατί υπάρχουν κάποιες απαγορεύσεις ανά περιοχή και μετά πας σε ένα κατάστημα για να αγοράσεις τα απαραίτητα.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για ψαροντούφεκο περιλαμβάνει βατραχοπέδιλα, μάσκα, στολή, ψαροσακούλα, μαχαίρι, φακό αν τύχει και επισκεφθείτε κάποια μικρή σπηλιά και βαρίδια σε περιπτώσεις που χρειαστεί να κατεβείτε σε μεγάλο βάθος. Για το πακέτο μάσκα-βατραχοπέδιλα υπολογίστε περί τα 50€, για μια ψαροσακούλα 15€ και για ένα ψαροντούφεκο από 70€ μέχρι 120€ ανάλογα με το μέγεθός του και τη μάρκα του. Γενικά, για αρχάριους ένα μικρό, αεροβόλο ψαροντούφεκο των εξήντα εκατοστών είναι ιδανικό.

Δες λοιπόν μερικά tipασφαλείας πριν βουτήξεις:

1. Μη ψαρεύεις σε περιοχές όπου κινούνται πλωτά μέσα.
2. Μη ψαρεύεις προτού περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα ή αν έχετε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
3. Μη βουτάς ποτέ μόνος σου, ιδιαίτερα αν είστε αρχάριοι στο «άθλημα», καθώς σε περίπτωση κινδύνου δεν θα έχετε πού να ζητήσετε βοήθεια.
4. Αν δείτε ότι οι δυνάμεις σας εγκαταλείπουν, μην συνεχίσετε το ψάρεμα. Βγείτε έξω και ξεκουραστείτε.
5. Σε κάθε περίπτωση, είτε πάτε μόνοι σας για ψάρεμα είτε με παρέα, γνωστοποιήστε σε φιλικό σας πρόσωπο την περιοχή όπου θα ψαρέψετε και την ώρα που ενδεχομένως θα επιστρέψετε.
6. Κάντε μια επίσκεψη στον γιατρό σας σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας , πριν βουτήξετε. Επίσης, αν νοιώσετε ρίγος ή ζαλάδα κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, βγείτε αμέσως έξω.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...