Μάθε να ανεβαίνεις στο σχοινί! [VIDEO]

Μάθε να ανεβαίνεις στο σχοινί! [VIDEO]

Είναι μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις που χρησιμοποιείται είτε στη κυκλική προπόνηση, είτε στο crossfit. Το ανέβασμα στο σχοινί, εκτός από δύναμη θέλει και τρόπο. Έχει τεχνική που τη δείχνει το Activeman ο γυμναστής Γρηγόρης Στουπιάδης.

Πολλοί από τους αθλητές ή όσους απλά προπονούνται, όσο γυμνασμένοι και να είναι δεν μπορούν ν΄ ανέβουν στο σχοινί. Είναι ωστόσο μια πρώτης τάξεως άσκηση που δίνει δύναμη και όχι μόνο στα χέρια όπως πολλοί λαθεμένα θεωρούν.

Το …κόλπο αρχίζει από το έδαφος, με το μπλέξιμο του σχοινιού σε ένα από τα δύο πόδια μας. Στη συνέχεια ανεβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, σαν σκαλοπάτι, με το σχοινί μπλεγμένο ανάμεσα τους. Έπειτα γραπώνουμε ψηλά το σχοινί και χρησιμοποιούμε τα πόδια μας, σαν σκαλοπάτι για να κερδίσουμε ύψος. Προσοχή το σχοινί δεν πρέπει να φύγει από το σύμπλεγμα των ποδιών, ενώ οι κινήσεις χεριών και ποδιών πρέπει να είναι συντονισμένες.

Παρόμοιο είναι και το κατέβασμα.

Δες πως γίνεται η άσκηση σε μια σειρά φωτογραφίες και βίντεο:

Πρώτο βήμα είναι το μπλέξιμο του ποδιού στο σχοινί. Υψώνεις το γόνατο, δίνεις «πάσα» στο άλλο πόδι και με μπλεγμένο το σχοινί προσπαθείς να στήσεις «σκαλοπάτι».

Αφού καταφέρεις να στήσεις το «σκαλοπάτι» συντονίζεις χέρια με πόδια και ανεβαίνεις χωρίς όμως να αφήνεις το σχοινί από τα πόδια σου...

Η ταλάντωση στο σχοινί δεν θα πρέπει να σε επηρεάζει, αρκεί να μείνεις γαντζωμένος πάνω του και να έχεις καλό συντονισμό μεταξύ ποδιών και χεριών. Σε αυτή τη φάση δουλεύουν σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος.

Δες το βίντεο για να κατανοήσεις πλήρως την τεχνική...

 « Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μη τις κυνηγάς… άστες να έρθουν σε σένα!
Ως κυνηγός της παλαιολιθικής εποχής τις κυνηγάς για να ικανοποιήσεις τι; Απλά και μόνο τη σεξουαλική σου επιθυμία ή ψάχνεις το κάτι άλλο, αυτό που θα σου κάνει το κλικ για να βρεις τη γυναίκα...