Προπονηθείτε δίπλα στη θάλασσα στη Καλλικράτεια [VIDEO]

Προπονηθείτε δίπλα στη θάλασσα στη Καλλικράτεια [VIDEO]

Πρόγραμμα – παρουσίαση: Νίκος Μακρονάσιος Personal trainer

Το πρόγραμμα που έφτιαξε και παρουσιάζει ο γυμναστής Νίκος Μακρονάσιος. Είναι μια διαδρομή συνολικά τεσσάρων χιλιομέτρων με εκκίνηση από τη πλατεία της Νέας Καλλικράτειας και με κατεύθυνση προς Νέα Ηράκλεια.

Αρχίζουμε με τρέξιμο μέχρι περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τη Νέα Καλλικράτεια που θα συναντήσουμε στο αριστερό μας χέρι μια παιδική χαρά με ένα μικρό εκκλησάκι. Εκεί είναι ο πρώτος σταθμός.

Εκτελούμε τις ασκήσεις του προγράμματος στον εξοπλισμό της παιδικής χαράς και συνεχίζουμε τρέχοντας με κατεύθυνση προς τη Νέα Ηράκλεια. Σε ένα χιλιόμετρο περίπου στο ύψος του κάμπιγκ Αιγαίας θα εκτελέσουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπρίντ και άλματα στη άμμο.

Μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων τρέχουμε χωρίς στάση προς το σημείο εκκίνησης στη Νέα Καλλικράτεια όπου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να κάνουμε διατάσεις με την άφιξη μας στη πλατεία της Νέας Καλλικράτειας.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκκίνηση με τρέξιμο από την πλατεία της Νέας Καλλικράτειας προς την Ηράκλεια

 

ΣΗΜΕΙΟ 1 (Εκκλησάκι – παιδική χαρά)

1η άσκηση: Εκτελούμε εμπροσθολαίμιες έλξεις στο μονόζυγο που υπάρχει στη παιδική χαρά. Συνολικά κάνουμε 3 σετ επί 15 επαναλήψεις. Αυτή είναι μια άσκηση που γυμνάζει την πλάτη.

2η άσκηση: Παραμένουμε στο μονόζυγο και εκτελούμε άρσεις ποδιών. Κάνουμε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους κοιλιακούς μας.

 

3η άσκηση: Στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα σταθερό τραπεζάκι και παγκάκι. Εκεί εκτελούμε βυθίσεις. Κάνουμε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους τρικέφαλους.

 

4η άσκηση: Στο ίδιο σημείο κάνουμε κάμψεις. Εκτελούμε 3 σετ ων 15 επαναλήψεων. Αυτή η άσκηση γυμνάζει το στήθος.

 

5η άσκηση: Παραμένουμε στο ίδιο σημείο και εκτελούμε κάμψεις αλλά με κλειστά τα χέρια αυτή τη φορά. Κάνουμε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους τρικέφαλους.

Φεύγουμε από τον χώρο και συνεχίζουμε το τρέξιμο με κατεύθυνση προς τη Νέα Ηράκλεια.

 

ΣΗΜΕΙΟ 2 ΚΑΜΠΙΓΚ

6η άσκηση: Στην εστία του ποδοσφαίρου εκτελούμε άλματα. Κάνουμε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους τετρακέφαλους.

 

7η άσκηση: Στον ίδιο χώρο και πάνω στην άμμο κάνουμε 5 σπριντ των 50 μέτρων με μισό λεπτό διάλειμμα ανάμεσα στις ταχύτητες.

 

Επιστρέφουμε με τρέξιμο και χωρίς διακοπή στο σημείο εκκίνησης στη Νέα Καλλικράτεια« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας