Μάθε πως διαλέγεις το κατάλληλο ισοθερμικό ρούχο για να μένεις πάντα ζεστός!

Μάθε πως διαλέγεις το κατάλληλο ισοθερμικό ρούχο για να μένεις πάντα ζεστός!

Χειμώνας και κρύο, με εσένα ντυμένο σαν …κρεμμύδι για να μην κρυώνεις, είτε στη outdoor προπόνηση ή στις εξορμήσεις, είτε ακόμα όταν οδηγάς τη μηχανή σου. Σκέφτηκες όμως ότι τα πολλά ρούχα σε κάνουν δυσκίνητο ενώ πολλές φορές δεν σε ζεσταίνουν όσο χρειάζεται;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί κοιμάσαι μετά το σεξ;

Η λύση για να μη κρυώνεις και να είσαι άνετος είναι τα ισοθερμικά ρούχα. Τι είναι όμως αυτά και από τι υλικά είναι φτιαγμένα;

Τα πιο συνηθισμένα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα ισοθερμικά ρούχα είναι πολυεστέρας, πολυαμίδιο, πολυπροπυλένιο, βαμβάκι, και μαλλί τύπου μερίνο.

Από εκεί και πέρα, η ύφανση παίζει σημαντικό ρόλο – όσο πιο πυκνή είναι, τόσο περισσότερο η θερμοκρασία του σώματος διατηρείται σταθερή.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ρούχο θα είναι απαραίτητα χοντρό – αντίθετα, μπορεί να είναι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ.

Διάλεξε το υλικό ανάλογα με τη χρήση που θα κάνεις. Για έντονες δραστηριότητες όπως το σκι ή η ορεινή πεζοπορία, πρόσεξε το υλικό να είναι οπωσδήποτε διαπνέον – το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να πλέεις στον ίδιο σου τον ιδρώτα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ισοθερμικά που περιέχουν βαμβάκι δεν είναι πάντα κατάλληλα, και είναι καλύτερο να προτιμήσεις ρούχα φτιαγμένα από συνθετικά υλικά και πιθανώς μαλλί.

Επίσης, προσοχή– σε περίπτωση βροχής, τα ισοθερμικά ρούχα που περιέχουν βαμβάκι χάνουν τις μονωτικές τους ιδιότητες. Αντίθετα, τα μάλλινα ισοθερμικά ρούχα κρατάνε τη

θερμοκρασία του σώματός σου σταθερή ακόμη και αν βραχούν.

Αντίστοιχα, πολλά ισοθερμικά ρούχα είναι ακατάλληλα για μέρες όπου η θερμοκρασία έχει πολλές διακυμάνσεις. Πολύ απλά, αν έχει ζέστη ή αν σε χτυπάει ο ήλιος, θα «βράσεις».

Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις – ισοθερμικά ρούχα που λειτουργούν σωστά τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...