Μάθε τι κάνει στη όρεξη σου η προπόνηση μεγάλης έντασης

Μάθε τι κάνει στη όρεξη σου η προπόνηση μεγάλης έντασης

Τα οφέλη της υψηλής έντασης στην προπόνηση είναι λίγο πολύ γνωστά, όμως υπάρχει ένα ακόμα όφελος που έχει να κάνει με το πόσο τρως, δηλαδή με την όρεξη σου.

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη ένταση θα μας φέρει μεγαλύτερη όρεξη μετά το τέλος της προπόνησης! Μάλλον κάνουμε λάθος, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ερευνητές που συνέταξαν μια μικρή μελέτη και τη δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Obesity. Σύμφωνα με τη μελέτη η υψηλής έντασης σωματική άσκηση μπορεί μετά την προπόνηση να μετριάσει την όρεξη των ανθρώπων!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι δείχνει για σένα ο τρόπος που γδύνεσαι για να κάνεις σεξ!

Οι συνεργάτες του Ααρών Σιμ του στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας μελέτησαν 17 υπέρβαρους εθελοντές που συμμετείχαν σε τέσσερις συνεδρίες γυμναστικής διάρκειας 30. Στη μια έκαναν στατικό ποδήλατο σε μέτρια, έντονη και πολύ υψηλή ταχύτητα. Η μέτρια άσκηση περιλάμβανε συνεχή ποδηλασία, ενώ στο πιο έντονο πρόγραμμα υπήρχε εναλλαγή ταχύτητας.

Μετά από κάθε συνεδρία οι εθελοντές έκαναν ένα γεύμα με υγρά που περιείχε περίπου 267 θερμίδες. Στην συνέχεια, μια ώρα αργότερα, τους προσφερόταν ένα γεύμα με πληγούρι βρώμης το οποίο μπορούσαν να φάνε μέχρι να χορτάσουν.

Οι άνδρες έφαγαν λιγότερη ποσότητα μετά από την πολύ έντονη σωματικά άσκηση, συγκριτικά με την μέτρια ή όταν απλά ξεκουράζονταν.

Συγκεκριμένα, έφαγαν 764 θερμίδες μετά από την ξεκούραση, 710 μετά από την μέτριας έντασης άσκηση και 621 θερμίδες μετά από την έντονη άσκηση και 594 θερμίδες αφού είχαν κάνει παρά πολύ έντονη προπόνηση. Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης ότι είχαν καταναλώσει λιγότερες θερμίδες και την επόμενη ημέρα από το έντονο πρόγραμμα γυμναστικής, συγκριτικά μετά από κάθε άλλο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα κατανάλωσαν 2.000 θερμίδες μια ημέρα μετά την πάρα πολύ έντονη προπόνηση, ενώ έφαγαν 2.300 θερμίδες μετά από την ημέρα που είχαν κάνει μέτριας έντασης ποδηλασία και 2.600 θερμίδες την επόμενη ημέρα από το πρόγραμμα ξεκούρασης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...