Να γιατί πρέπει να προσέξεις πολύ όταν ζητάς βοήθεια στο πάγκο!

Να γιατί πρέπει να προσέξεις πολύ όταν ζητάς βοήθεια στο πάγκο!

Οι περισσότεροι πηγαίνουν μόνοι τους γυμναστήριο, αν και το ιδανικό θα ήταν να γυμνάζεσαι με τον κολλητό σου, αυτό δεν συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Έτσι σε κάποιες δύσκολες ασκήσεις, ειδικά στον πάγκο και ειδικά όταν φορτώνουμε αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιους άλλους που γυμνάζονται στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να χάσεις κιλά!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει ατυχήματα στα γυμναστήρια, όταν ο άνθρωπος που προσφέρθηκε να βοηθήσει για κάποιο λόγο δεν στάθηκε αντάξιος με αποτέλεσμα να φεύγει η μπάρα και να γίνονται ατυχήματα.

Πρώτο και βασικό είναι να ζητάμε βοήθεια από τον γυμναστή. Εκείνος σίγουρα γνωρίζει πως θα προσφέρει σωστά αυτή τη βοήθεια και μάλιστα πως θα μας εμψυχώσει για να βγάλουμε πέρα την άσκηση. Άλλωστε έχει εκπαιδευτεί και γι αυτό στα ΤΕΦΦΑ και συνήθως οι γυμναστές είναι πρώην αθλητές.

Αυτή είναι η ασφαλής επιλογή. Ωστόσο σε όλα τα γυμναστήρια, ειδικά σε κάποια μικρά, δεν υπάρχουν γυμναστές και έτσι το πράγμα περιπλέκεται.
Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο είναι να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον που είναι στα «κυβικά» μας. Δηλαδή που έχει παρόμοιο σωματότυπο και εκγύμναση. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να μην μπορέσει να του πέσουν πολλά τα κιλά της βοήθειας και να προκληθεί ατύχημα.

Σίγουρα στο γυμναστήριο έχουμε εντοπίσει συναθλητές μας που κάνουν σωστή προπόνηση. Θα ήταν καλό να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον από αυτούς.
Κανείς μας δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση, στο πάγκο κάτω από την μπάρα, στην τελευταία πίεση και να διαπιστώσει ότι η βοήθεια που του δίνει ο συναθλητής του είναι ανύπαρκτη. Δυστυχώς αυτό έχει συμβεί και έχουν προκληθεί ατυχήματα.

Αν λοιπόν δεν υπάρχει γυμναστής και οι συναθλούμενοι σας εκείνη τη στιγμή δεν σας …γεμίζουν το μάτι, καλύτερα να προτιμήσετε να κάνετε στην άσκηση σε κάποιο μηχάνημα, που αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...