Νεγροπόντε: Μαγειρέματα με γνήσια ελληνική ποιότητα!

Νεγροπόντε: Μαγειρέματα με γνήσια ελληνική ποιότητα!

Στο Νεγροπόντε όχι μόνο μαγειρεύουν τέλεια, αλλά προσέχουν και με το παραπάνω τα υλικά που χρησιμοποιούν, αφού όλα είναι προϊόντα από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, γεμάτα ποιότητα.

To ΝΕΓΡΟΠΟΝΤΕ είναι μια επιχείρηση που χτίστηκε καθαρά στις προσωπικές αξίες. Με πολύ σεβασμό και φροντίδα διατηρήθηκαν τα ελκυστικά χαρακτηριστικά της πρώιμης αρχιτεκτονικής του κτιρίου με την αρχική τοιχοποιία. Μετέπειτα φροντίδα για το τι συμβαίνει μέσα στο ποτήρι αλλά και με το πώς αξιοποιείται η πολύ καλή πρώτη ύλη ώστε να μιλά στην λιγότερο ταλαιπωρημένη εκδοχή της.

Φιλοδοξεί να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα σε συνεργασία με παραγωγούς προσφέροντας ένα καλό φαγητό που δεν πρωταγωνιστεί αλλά γίνεται μέρος της συντροφιάς.
Τα εδέσματα που κατασκευάζονται στο εστιατόριο, είναι όλα από μια χούφτα συστατικών, όπως ντομάτες, φρέσκα μυρωδικά, λευκό κρασί, μηλόξυδο και όχι «προπαρασκευασμένα» μαζικής κατανάλωσης. Έτσι επιστρέφει πίσω στη λιτότητα του μαριναρεσμένου γαύρου, των γεμιστών κολοκυθοανθών με κουκουνάρι και του δυόσμου να πρωταγωνιστεί, στα σαρμαδάκια γιαλαντζί με άνηθο σε φρέσκα αμπελόφυλλα της πρώιμης Άνοιξης.

Ωστόσο εκτιμούμε εκείνους που εκτιμούν την ποιότητα και η φιλοσοφία μας είναι να αναδείξουμε τους μικρούς παραγωγούς που συνεχίζουν την παράδοση της μικρής τους πιστοποιημένης βιοτεχνίας και διατηρούν με περηφάνια και αξιοπρέπεια την συνταγή και μεθοδολογία των προγόνων τους. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι τα εδέσματά μας δεν πρέπει να περιέχουν μαζικής παραγωγής συστατικά και όλα τα είδη των προσθέτων και συντηρητικών που διατίθενται ευρέως στην αγορά.

Έτσι ψάχνουμε τοπικά προϊόντα και βιολογικά όποτε είναι δυνατόν για τη στήριξη των τοπικών προμηθευτών και των ομοϊδεατών επιχειρήσεων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Προϊόντα που άλλοτε είχαν μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Κωνσταντινούπολης αλλά και σε άλλες πόλεις – κέντρα του ελληνισμού με τις ακμάζουσες αγορές.

Kαβουρμάς Κομοτηνής: ένα έδεσμα που έφεραν στη Μακεδονία οι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και τον κυριότερο τρόπο και μέθοδο συντήρησης που κατάγεται πιθανότατα από την αρχαιότητα του κρέατος. Καβουρδισμένα ατόφια κομματάκια μοσχαριού με λίπος από αρνί και μπαχαρικά, που αποθηκεύονταν τα παλιά χρόνια σε κιούπια πήλινα ή βάζα και καταναλώνονται υπέροχα μαζί με αυγά.

Παστουρμά Θαλάσσης: ένα διαμάντι από το θησαυροφυλάκιο των Θρακιώτικων γεύσεων με μεγάλη ιστορία στην αγορά της Κωνσταντινούπολης. Φιλέτο παστωμένου μπακαλιάρου αρωματισμένο με υπέροχα μπαχαρικά και τσιμένι χωρίς να είναι καυτερός και στην συνέχεια ραντισμένος στο πιάτο με εκλεκτό λάδι και σταγόνες λεμονιού.

Επιλεγμένα τυριά από όλη την Ελλάδα από παραγωγούς, τεχνίτες και μάστορες με την μακρόχρονη πείρα τους, συνδεδεμένοι με αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, δημιουργώντας τυριά με μοναδικές γεύσεις και υφές.

Λαδοτύρι Ζακύνθου: Ένα μεγαλειώδες πικάντικο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα πολύ πιπεράτο που για ένα διάστημα ωριμάζει μέσα στο λάδι. Το γνήσιο λαδοτύρι Ζακύνθου έχει χρώμα κιτρινοκόκκινο και είναι τυρί μεστής γεύσης και εντόνου αρώματος.

Τουλουμοτύρι ή Ανεβατό Κοζάνης: Μαλακό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα των δύο. Παρασκευάζεται στην Κοζάνη και προέρχεται από το γάλα ενός αρμέγματος συνήθως του πρωινού και έχει πλούσια και λιπαρή γεύση.

Φραγκοσυριανή: Κατασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα σε μεγάλα κεφάλια στην Σύρο- όπου υπήρχαν εδώ και αιώνες αγελάδες οι οποίες έδιναν αυτό το πλούσιο και αρωματικό γάλα για την κατασκευή αυτού του τυριού. Η γεύση του πικάντικη και δικαίως δημιουργεί συνδέσεις με την γεύση της Παρμεζάνας.

Χειροποίητα ζυμαρικά από επιλεγμένες βιοτεχνίες όπως Πέτουρα Γιαννιτσών, Φλομάρια από χωράφια της Λήμνου με συνταγή που έχει την λιγότερο δυνατή χρήση αυγών.

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από την περιοχή της Στυλίδας: Μιας περιοχής που βρίσκεται στο κέντρο ενός από τους μεγαλύτερους ελαιώνες της Ελλάδας και με τα περισσότερα καλλιεργούμενα είδη: Κονσερβολιά Στυλίδας, Καλαμών, Χαλκιδικής, Κορωνέικη και Μανάκι. Με Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην καλλιέργεια της ελιάς, διασφαλίζεται ο καλύτερος καρπός για την παρασκευή του ελαιόλαδου, πιστοποιημένου βάση των απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2.1 & 2.2.

Από την κλασική λίστα ενός αναμενόμενου οινομαγειρείου, μέχρι μικρές επιλογές που ανασύρουν γευστικές μνήμες, όλα έχουν κάτι συναρπαστικό να προσφέρουν στον επισκέπτη.

Τηλέφωνο: 231 052 3571

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...