Στο Κάστρο με τέλειους μεζέδες και καλή μουσική

Στο Κάστρο με τέλειους μεζέδες και καλή μουσική

Στη Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης υπάρχει το Κάστρο μια ταβέρνα από το 1985 με νόστιμα και μοναδικά πιάτα που φτιάχνουν με μεράκι και αγάπη, εμπνευσμένοι από παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας και παράδοσης. Στο Κάστρο μπορείς να απολαύσεις τέλειους μεζέδες με κρασί υπό τους ήχους του μπουζουκιού!

Ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι ο κ. Πλασταράς Ιωάννης που μαζί με τη σύζυγό του, κ. Όλγα Πλασταρά, φροντίζουν να φας, να πιείς και να περάσεις καλά!

Οι δυο τους, παρέα, δημιούργησαν το χώρο, με αγάπη και σεβασμό προς τον πελάτη, πριν από είκοσι οκτώ ολόκληρα χρόνια. «Στο Κάστρο θεωρούμε ότι όσοι μας επισκέπτονται είναι φιλοξενούμενοί μας. Βρισκόμαστε, έτσι, κοντά στον καθένα σας και δημιουργούμε ένα φιλικό και ζεστό κλίμα, το οποίο δεν συναντάς συχνά στις μεγάλες και απρόσωπες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη. Διακοσμήσαμε την ταβέρνα μας με αγάπη και μεράκι. Θέλαμε από την πρώτη στιγμή να αποπνέει ένα αίσθημα οικειότητας και να είναι κοντά στα ελληνικά δεδομένα.

Όπως ακριβώς εκτιμάμε την ελληνική κουζίνα, άλλο τόσο εκτιμάμε και την ελληνική παράδοση» λένε οι ίδιοι.

Ο χώρος είναι παραδοσιακός, διακοσμημένος από όμορφες τοιχογραφίες φιλοτεχνημένες από ζωγράφους, φωτογραφίες από όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, παλιά σκεύη μαγειρικής -απαραίτητα εργαλεία της παλιάς Ελληνίδας νοικοκυράς που μαγείρευε καθημερινά για τη μεγάλη ελληνική οικογένεια-, γραμμόφωνο, καθώς και πολλά φυτά, μιας και τρέφουμε συμπάθεια στην ύπαρξή τους.

Στο Κάστρο τα φαγητά είναι καλομαγειρεμένα αφού όλα τα γεύματα παρασκευάζονται με αγνά υλικά, ίδια με αυτά που χρησιμοποιείς στο σπίτι σου.

«Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούμε με αγάπη και μεράκι ιδιαίτερες και καθαρές γεύσεις ποικιλιών και όχι μόνο. Χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά υλικά, αναζητώντας πάντοτε καινούργιες προτάσεις και ιδέες για την κουζίνα μας. Δοκιμάστε πιάτα εκλεκτά, όπως είναι το κότσι, το κλέφτικο, το περίεργο, η γαριδομακαρονάδα μας, αλλά και πολλά άλλα που θα βρείτε στο menu της ταβέρνας μας» λένε οι ιδιοκτήτες.

Τα κρασιά είναι χύμα από διαλεκτούς παραγωγούς, έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα φαγητά. Υπάρχουν βέβαια και επώνυμα κρασιά εμφιαλωμένα.

Οι πίτες της ταβέρνας είναι φτιαγμένες με χειροποίητο φύλλο από την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, την κ. Όλγα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πρασόπιτα, τη σπανακόπιτα, αλλά και την τυρόπιτά μας!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στο Κάστρο υπάρχει ζωντανή μουσική με διαφορετικό ρεπερτόριο κάθε φορά ενώ καλό είναι να πετύχεις σε μια από τις μουσικές βραδιές με διάφορα μουσικά ακούσματα του ελληνικού ρεπερτορίου. Άκουσε ρεμπέτικα, λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια, από καλλιτέχνες που αγαπούν τη μουσική και την υπηρετούν αξιοθαύμαστα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Τηλέφωνο: 231 020 4808

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...