Κάψε λίπος με τον σάκο!

Κάψε λίπος με τον σάκο!

Πρόγραμμα: Γιώργος Αρμάγος, προπονητής Kink Box

Πολλές φορές έχουμε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στο γυμναστήριο και θέλουμε αλλαγή! Η αλλαγή έρχεται μέσα από ένα άλλο άθλημα, το Kick Box. Μια απλή προπόνηση αρχαρίων, τα πρώτα βήματα δηλαδή στο Kick Box μπορεί να αποτελέσει για τον καθένα από εμάς, την ιδανική εναλλακτική για αεροβική προπόνηση και φυσικά κάψιμο λίπους, μετά την προπόνηση μας με τα βάρη. Είναι θέμα επιλογής.

Ο Γιώργος Αρμάγος, πρωταθλητής και προπονητής του Kick Box προτείνει ένα απλό πρόγραμμα που μπορεί να το εκτελέσει ο καθένας από εμάς και να κάνει μια πρώτης τάξεως αεροβική προπόνηση.

Θέλει λίγο εξάσκηση μπροστά στον καθρέφτη ώστε να κάνουμε όσο γίνεται πιο σωστά τις κινήσεις ενός Kick Boxer. Αυτό βέβαια δεν έχει και μεγάλη σημασία, επειδή πολύ απλά, αν θέλουμε να μάθουμε Kick Box μπορούμε να αποταθούμε στους ειδικούς. Σημασία έχει να εκτελέσουμε σωστά τις κινήσεις τους προγράμματος, γρήγορα και δυναμικά, ώστε να λαχανιάσουμε, να ανεβάσουμε σφυγμούς και να κάνουμε τον οργανισμό μας να δουλέψει σε ρυθμούς καψίματος λίπους!

Προσοχή! Τα χτυπήματα στον σάκο να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατά, αλλά με την εξής λεπτομέρεια. Χτυπάμε τον σάκο στιγμιαία και δεν τον παρασέρνουμε με το χέρι ή το πόδι μας. Προσπαθούμε να μείνει όσο το δυνατόν …ακίνητος και να μην κάνει μεγάλη αιώρηση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στάση 1:

Τα πόδια θα πρέπει να είναι παράλληλα σε μια γραμμή τα χέρια κάτω και σφιχτά, έτοιμος για δράση. Το πηγούνι ελαφρώς προς τα εμπρός και πλάγια. Βάζουμε το δεξί πόδι ελαφρά πίσω… Ενώ έχουμε το δεξί πόδι ελαφρά μπροστά σηκώνουμε το δεξί χέρι με τη γροθιά σφιγμένη δίπλα στο σαγόνι μας, σχεδόν κολλητά. Σηκώνουμε το αριστερό χέρι στο ύψος του ματιού. Προσοχή τα μάτια μας κοιτάνε μπροστά, όχι κάτω ή πάνω στο ταβάνι. Επίσης έχουμε σφιγμένη τη γροθιά μας και στο αριστερό χέρι. Οι αγκώνες μας βρίσκονται κάθετα με το έδαφος. Πλέον είμαστε σε θέση μάχης.

Με το αριστερό μας χέρι επιχειρούμε χτύπημα μπροστά που κατευθύνεται σε ευθεία στο πρόσωπο του νοητού αντιπάλου μας και συγκεκριμένα στο σαγόνι του. Στον σάκο δηλαδή περίπου στο ύψος των ώμων μας. Παράλληλα στρίβουμε το αριστερό μας πόδι ελαφρά, ώστε να στραφεί ο κορμός και να δώσει ώθηση στη γροθιά. Θυμηθείτε ότι ο γροθιά είναι αρμονική κίνηση κορμού με το χέρι για να έχει μεγαλύτερη δύναμη.

Το αριστερό μας χέρι έχει επιστρέψει μπροστά από το πρόσωπο μας σε θέση άμυνας. Το δεξί παράλληλα κατευθύνεται ευθεία στο πρόσωπο του νοητού αντιπάλου μας. Την ίδια στιγμή στρέφουμε το δεξί μας πόδι, ώστε να ακολουθήσει ο κορμός μας και να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη γροθιά. Εννοείται ότι το αριστερό πόδι έχει έρθει στην όρθια θέση.

Στάση 2:

Ενώ το δεξί μας χέρι το έχουμε φέρει σε θέση άμυνας μπροστά από το πρόσωπο μας, το αριστερό αρχίζει κυκλική κίνηση που καταλήγει στη έξω δεξιά πλευρά του σαγονιού του νοητού μας αντιπάλου. Δηλαδή, όχι απευθείας χτύπημα στον σάκο, αλλά από πλάγια. Την ίδια στιγμή στρίβουμε και το αριστερό μας πόδι, ώστε να ακολουθήσει ο κορμός μας που θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη γροθιά.

Επαναλαμβάνουμε την κίνηση με το δεξί μας χέρι και φυσικά με στροφή του δεξιού ποδιού ώστε να ακολουθήσει ο κορμός για μεγαλύτερη δύναμη στη γροθιά. Εννοείται ότι και το δεξί χέρι στοχεύει τη αριστερή πλευρά του σαγονιού του νοητού μας αντιπάλου, του σάκου δηλαδή.

Στάση 3

Τώρα πλέον χτυπάμε τον σάκο στο κάτω σημείο. Περίπου στο σώμα του νοητού αντιπάλου.

Στάση 4

Το αριστερό μας πόδι και ειδικότερα το καλάμι στοχεύει τον τετρακέφαλο του νοητού μας αντιπάλου ή το εσωτερικό του ποδιού. Το πόδι που πατάει στο έδαφος, δηλαδή το δεξί στρίβει ελαφρώς, ώστε να ακολουθήσει ο κορμός και να έχει έτσι το λάκτισμα περισσότερη δύναμη.

Επαναλαμβάνουμε τη κίνηση με το δεξί πόδι. Προσοχή, σε όλη τη κίνηση τα χέρια μας βρίσκονται κοντά στο πρόσωπο σε θέση άμυνας.

Στάση 5

Επανερχόμαστε σε θέση μάχης με τα δύο πόδια πλέον στο έδαφος, και με τα χέρια σε θέση άμυνας μπροστά και κοντά στο πρόσωπο μας. Ακολουθούμε τη ίδια τακτική με το χαμηλό λάκτισμα αλλά πλέον το πόδι μας στοχεύει το κεφάλι του νοητού μας αντιπάλου. Επανερχόμαστε σε θέση μάχης και αμέσως επαναλαμβάνουμε τη κίνηση με το άλλο πόδι.

Στάση 6

Σηκώνουμε το γόνατο διαγώνια με κατεύθυνση το στομάχι ή το κεφάλι του νοητού αντιπάλου που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο σάκος. Προσοχή σε όλη μας τη κίνηση τα χέρια βρίσκονται σε στάση άμυνας μπροστά από το πρόσωπο μας. Σε όλη τη διαδικασία το πόδι που πατάει στο έδαφος παραμένει σταθερό, ενώ την ώθηση της κλωτσιάς βοηθάει η κίνηση του γοφού μας αρμονικά με το πόδι που χτυπάει το σάκο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.