Έτσι αρχίζεις σωστά ποδηλασία (Video)

Έτσι αρχίζεις σωστά ποδηλασία (Video)

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα οικολογικό και εύκολο μέσο μεταφοράς αλλά και ένας τρόπος να προπονηθείς και να αποκτήσεις τέλεια φυσική κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βγες έξω και κάψε αποτελεσματικά το λίπος που σε βαραίνει (Video)

Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το Activeman.gr πήγε στο κατάστημα ποδηλάτων Cycle στην οδό Μ. Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη καιν σου παρουσιάζει μερικά από τα πιο βασικά tips για να αρχίσεις σωστά ποδήλατο.

ΝΤΥΣΙΜΟ

Το ντύσιμο είναι βασικό καθώς τα ρούχα του ποδηλάτου είναι ιδιαίτερα. Δες μερικά tips:

1. Να …αναπνέουν και να είναι εφαρμοστά

Πρέπει να προσέξεις να είναι από διαπνέον υλικό για να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε η ποδηλασία να είναι ευχάριστη δραστηριότητα. Κυρίως η μπλούζα θα πρέπει να είναι εφαρμοστή και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αντίσταση του αέρα.

2. Σημαντικό το κολάν

Το κολάν είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι εκείνο που έρχεται σε επαφή με τη σέλα. Θα προσέξεις το μαξιλαράκι. Αν δεν πάρεις το κατάλληλο κολάν μπορεί αν σου προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης αλλά και την περιοχή που θέλετε να λειτουργεί απρόσκοπτα

3. Παπούτσια

Τα ποδηλατικά παπούτσια δρόμου έχουν πολύ σκληρό πέλμα και cleats (κουμπώματα) που «κουμπώνουν» άκαμπτα στη σόλα του παπουτσιού. Τα παπούτσια για mtb ή αστική ποδηλασία συχνά έχουν λιγότερο σκληρά πέλματα και τα cleats σε εσοχές – για να μην προεξέχουν όταν περπατάς με αυτά, αποτελώντας μια καλή επιλογή για ένα παπούτσι για «όλες τις χρήσεις», αλλά ταιριάζουν μονάχα με συγκεκριμένα πετάλια.

4. Κράνος

Η πρωταρχική σημασία του κράνους είναι η προστασία, και υπάρχουν πολλές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών ή ηπείρων. Στις ΗΠΑ, τα κράνη πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας CPSC, στην Ευρώπη τις προδιαγραφές ασφαλείας CE και στην Αυστραλία τις προδιαγραφές ασφαλείας AS / NZS.

Τα περισσότερα κράνη κατασκευάζονται από διογκωμένη πολυστερίνη για την απορρόφηση των κραδασμών. Η «δουλειά» του κράνους είναι να «θυσιαστεί» στη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Μετά από μία δυνατή σύγκρουση το κράνος μπορεί να ραγίσει – αυτό σημαίνει πως το υλικό έκανε τη δουλειά του. Σε αυτή την περίπτωση, το κράνος δεν πρέπει να ξανά χρησιμοποιηθεί.

Σχεδόν κάθε κράνος στις μέρες μας είναι «in-moulded» – το εξωτερικό κέλυφος και το εσωτερικό προστατευτικό υλικό είναι μορφοποιημένα μαζί – για έξτρα αντοχή. Συστήματα όπως το MIPS, που συναντάμε σε ορισμένα «high end» μοντέλα, πάνε ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας επιπλέον προστασία έναντι της περιστροφικής ενέργειας που αναπτύσσεται σε μία σύγκρουση.

5. Γυαλιά

Τα γυαλιά πρέπει να παρέχουν σωστή κάλυψη για τα μάτια, ώστε να τα προστατεύουν από τον άνεμο, τη σκόνη και τον ήλιο. Πολύ σημαντικό είναι ο σκελετός να έχει τελειώματα σιλικόνης στα σημεία που εφάπτεται με τα αυτιά, για να κρατιούνται τα γυαλιά σταθερά στη θέση τους με τον ιδρώτα. Το ίδιο ισχύει και για το σημείο που ο σκελετός εφάπτεται στη μύτη. Τα πιο φθηνά ποδηλατικά γυαλιά στηρίζονται συνήθως μόνο με το πλαστικό πλαίσιο, ενώ τα ακριβότερα μοντέλα χρησιμοποιούν ειδικό ένθετο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει απόλυτα.

6. Γάντια – Παγούρι

Αν ιδρώνουν τα χέρια σου τα γάντια είναι σημαντικά για να μην γλιστρούν τα χέρια από το τιμόνι. Όσο για το παγούρι θα πρέπει να προσέξεις πόσο βολική πιπίλα έχει αλλά και από τι υλικό είναι κατασκευασμένο.

7. Αντιανεμικό

Να έχεις υπόψη στο ότι το ποδηλατικό αντιανεμικό τζάκετ είναι ιδανικό για τις παρατεταμένες κατηφόρες και όχι για το κρύο.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Για την επιλογή του ποδηλάτου θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να κάνεις ποδηλασία δρόμου ή βουνού.

Σε γενικές γραμμές πάντως θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:

1. Ταχύτητες

Επέλεξε πόσες ταχύτητες θέλεις να έχει για να σε διευκολύνει στη κίνηση ή στη προπόνηση.

2. Αναρτήσεις

Υπάρχουν ποδήλατα που έχουν αναρτήσεις. Χρησιμοποιούνται σε κάποια ποδήλατα μόνο στο εμπρόσθιο μέρος και προσδίδουν μια επιπλέον αποροφητικότητα στους ώμους και τα χέρια μας όταν το ποδήλατο περνάει πάνω από λακούβες ή κακοτράχαλο έδαφος γενικότερα. Ορισμένα ποδήλατα έχουν και αναρτήσεις στο πίσω μέρος τους για να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση στη μέση μας όταν τα χρησιμοποιούμε στο βουνό.

3. Ελαστικά

Όπως και στις μηχανές υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ελαστικών. Τα ποδήλατα βουνού έχουν συνήθως πιο χοντρά λάστιχα με μεγάλα τακάκια για να γαντζώνουν καλύτερα στο χώμα. Τα ποδήλατα πόλης έχουν λεπτότερα λάστιχα και χωρίς μεγάλα, ή καθόλου τακάκια ώστε να κινούνται με περισσότερη άνεση στους ασφάλτινους δρόμους, αλλά να μπορούν να μπουν και σε ένα ήπιο χωματόδρομο. Το ποδήλατα δρόμου, έχουν τα πολύ λεπτά λάστιχα που έχουν τη μικρότερη δυνατή τριβή με το δρόμο. Είναι κι ένας λόγος από τους οποιούς τα ποδήλατα αυτά είναι πολύ πιο γρήγογορα από όλα τα υπόλοιπα.

4. Φρένα

Υπάρχουν συμβατά φρένα και λέγονται V-Brakes ενώ υπάρχουν και τα δισκόφρενα τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε μηχανικά, τα οποία λειτουργούν με συρματόσχοινο και υδραυλικά που λειτουργούν όπως και στις μηχανές, με λάδι. Τα δισκόφρενα κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά εξασφαλίζουν λίγο καλύτερο φρενάρισμα. Η μεγαλύτερη προσφορά των δισκόφρενων έρχεται στα ποδήλατα βουνού όταν αυτά "κυλιούνται" μέσα στις λάσπες. Ενώ οι δαγκάνες των συμβατών φρένων v-brakes "μπουκώνουν" από τη λάσπη και μειώνεται η απόδοσή τους, τα δισκόφρενα συνεχίζουν ακάθεκτα.

5. Μέγεθος

Δεν έχουν όλα τα ποδήλατο το ίδιο μέγεθος. Ανάλογα το ύψος τους αναβάτη υπάρχει και το κατάλληλο μέγεθος. Στο ποδήλατό σας, όσα χρόνια κι αν το έχετε αφήσει, η θέση οδήγησης θα πρέπει να είναι άνετη. Δεν θα πρέπει ούτε να καμπουριάζετε, ούτε να τεντώνεστε πάρα πολύ για να φτάσετε τα πετάλια ή το τιμόνι σας. Θα ακούσετε διάφορα νούμερα, 18", 16", 22", 48, 52 κ.λ.π. Αυτά είναι τα νούμερα τα οποία καθορίζουν το ύψος του κάθετου σωλήνα του ποδηλάτου σας. Άλλες εταιρίες το μετράνε σε ίντσες και άλλες σε εκατοστά. Για παράδειγμα, ένας ποδηλάτης με ύψος 1,75 χρειάζεται ένα ποδήλατο 18 ιντσών.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...