Προπόνηση για δύο στον Λυκαβηττό! [VIDEO]

Προπόνηση για δύο στον Λυκαβηττό! [VIDEO]

Πρόγραμμα – παρουσίαση:

ΚΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ - ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ, Personal Trainer

Είναι μια περιοχή ιδανική για προπόνηση, όπου μπορούν να συνδυαστούν διαφόρων ειδών προπονητικά προγράμματα. Ένα πρόγραμμα για δύο, σχεδίασαν και παρουσιάζουν οι personal trainer, Κάτια Στρατουδακη και ο Νίκος Μανουκιάν.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει επτά ασκήσειε και αρκετό τρέξιμο, αρχίζει από τον σταθμό μετρό των Αμπελοκήπων. Από εκεί κατευθυνόμαστε προς στο στάδιο του Παναθηναϊκού. Φτάνοντας στο στάδιο στρίβουμε προς τον περιφερειακό του Λυκαβητού.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στάδια του προγράμματος:

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κατά την είσοδο μας στον περιφερειακό συναντάμε στο δεξί μας χέρι μια ανηφόρα μεγάλης κλίσης την οποία ανεβαίνουμε τρέχοντας. Μπαίνοντας στο λόφο (στο δρόμο της καθόδου) βρίσκουμε όχι πολύ μακριά 2 παγκάκια τα οποία χρησιμοποιούμε για να εκτελέσουμε την πρώτη μας άσκηση -  βυθίσεις τρικέφαλων.

Εκτελούμε: 3 σετ/12-15 επαναλήψεις

ΑΣΚΗΣΗ 2

Συνεχίζοντας περνάμε την πρώτη στροφή του δρόμου, στην οποία βρίσκεται κ το μονοπάτι που θα χρησιμοποιήσουμε αργοτερα. Βρίσκουμε ένα παγκάκι ιδανικό για step up το οποίο λόγο θέσης και εδάφους (κατηφόρα) μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το πόσο έντονη θα κάνουμε την άσκηση.

Εκτελούμε 3-4 σετ/12-15 επαναλήψεις Challenge, χωρίς διάλειμμα, αφού ολοκληρώσω τις επαναλήψεις στο ένα πόδι περνάω αμέσως στο άλλο μέχρι να ολοκληρώσω τα επιθυμητά σετ!

ΑΣΚΗΣΗ 3

Μετά κατευθυνόμαστε  προς το μονοπάτι στην αρχή του οποίου βρίσκεται ένας εξώστης με θέα την Αθήνα όπου κάνουμε μερικά push ups, ενώ συνεχίζουμε με τρέξιμο σε χώμα και έχουμε εναλλαγές ανάμεσα σε ανηφόρες κ κατηφόρες.

 

Εκτελούμε 3 σετ/10-15 επαναλήψεις *Challenge: Εκτελέστε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε!

ΑΣΚΗΣΗ 4 

Σύντομα φθάνουμε σε έναν ανοιχτό χώρο με ψηλά πεζούλια και κάνουμε το κομμάτι των πλυομετρικών ασκήσεων μας (άλματα).

Εκτελούμε 4σετ/8-12 επαναλήψεις

ΑΣΚΗΣΗ 5

Συνεχίζουμε το τρέξιμό μας προς το πιο ψηλό σημείο της διαδρομής μας όπου εκμεταλλευόμαστε το μέγεθος του σημείου και το σχεδόν επίπεδο έδαφος για μερικά partner squat jump.

 Εκτελούμε 3 σετ/20 επαναλήψεις Challenge: Μέχρι ο ένας από τους δύο να σταματήσει!

 ΑΣΚΗΣΗ 6 και 7

Φεύγοντας από εκεί συναντάμε ένα ακόμα σημείο με καταπληκτική θέα όπου θα χρησιμοποιήσουμε έναν κομμένο κορμό για να κάνουμε split squat και τελειώνοντας το ασκησιολόγιο μας κάνουμε κωπηλατική χρησιμοποιώντας ως αντίσταση το βάρους του partner μας.

Εκτελούμε 3 σετ/12-15 επαναλήψεις

Εκτελούμε 3 σετ/12-15 επαναλήψεις

Μετά από αυτό περνούμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας αποθεραπεία με jogging περίπου 1.5 χιλιομέτρων σε μια κατηφορική διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα.« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.