Οι φορτηγατζήδες αμείβονται... καλά και το δείχνουν

Οι φορτηγατζήδες αμείβονται... καλά και το δείχνουν

Εκτός από... σέξυ και ανδρικό επάγγελμα, όπως είναι στη μνήμη πολλών, είναι και προσοδοφόρο επάγγελμα. Στην Αμερική -τουλάχιστον- οι οδηγοί φορτηγών αμείβονται -υπέρ του δέοντος- καλά, με τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 7,8% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Το άλμα που καταγράφηκε είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των των 60 επαγγελμάτων που αναλύθηκαν από Glassdoor.com, δικτυακό τόπο αναζήτησης εργασίας.

«Έχουμε ακμάζουσα οικονομία, η οποία βελτιώνεται εδώ και επτά χρόνια και οι οδηγοί φορτηγών είναι στην πρώτη γραμμή», λέει ο Andrew Chamberlain, επικεφαλής οικονομολόγος της Glassdoor.

Η πληρωμή των φορτηγατζήων ποικίλει ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύουν και τον εργοδότη. Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα, οι οδηγοί που διανύουν μέσες και μεγάλες αποστάσεις κερδίζουν 54.000 δολάρια τον χρόνο.

Η μέση ηλικία για τους οδηγούς φορτηγών είναι τα 49 έτη, ενώ η μέση ηλικία για όλους τους Αμερικανούς εργαζόμενους είναι περίπου τα 42 έτη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Με τη συνολική ανεργία στον κλάδο να βρίσκεται στο 5%, οι εταιρείες του χώρου πιέζονται, για να βρουν νέους και εξειδικευμένους οδηγούς.

Στην Ελλάδα, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα και να μένει μόνο ως... φαντασίωση σε κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ