Γίνε ναυαγοσώστης και νίκα την ανεργία!

Γίνε ναυαγοσώστης και νίκα την ανεργία!

Η εποχή που διανύουμε αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολη για πολύ κόσμο. Είτε σε θέμα συνθηκών διαβίωσης, είτε σε θέμα εύρεσης εργασίας, είτε σε θέμα οικονομικών απολαβών. Είναι σχετικά δύσκολο έως σπάνιο, να βρει κάποιος (φοιτητής ή φοιτήτρια κατά κανόνα) εργασία με σχετικά αξιοπρεπείς απολαβές και με λογικό ωράριο. Έστω και εποχιακά. Υπάρχει λύση όμως στο θέμα αυτό, για όποιον βέβαια αντέχει και μπορεί να κάνει την δουλειά αυτή.

Η λύση είναι να γίνει ναυαγοσώστης, σε πισίνα ή σε παραλία, όπως εξηγεί στο Activeman ο διευθυντής της Ναυαγοσωστικής Σχολής Μακεδονίας, ο Θεολόγος Εμμανουηλίδης. Ακούγετε πολύ ωραίο και δελεαστικό. Σε μια παραλία ή πισίνα να φοράς την στολή του ναυαγοσώστη (όχι πάντα) σε ένα σχετικά ευχάριστο (οπτικά τουλάχιστον) περιβάλλον εργασίας, με συγκεκριμένο ωράριο απασχόλησης, μέσα σε ηλιόλουστο περιβάλλον, αποκτώντος πολύ ωραίο χρώμα δέρματος και συνδυάζοντας και τις διακοπές ταυτόχρονα.

Η εργασία του ναυαγοσώστη έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Είναι δουλειά που όταν την κάνει κάποιος με τον σωστό τρόπο…. Προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί ο ναυαγοσώστης πρέπει να υπάρχει σε μια εγκατάσταση, παραλία ή πισίνα, μικρή ή μεγάλη, δεν έχει καθόλου σημασία και είναι εκεί για να παρέχει ασφάλεια στους λουόμενους που διασκεδάζουν μέσα ή έξω από το νερό. Ο ναυαγοσώστης και εφόσον υπάρχει στην εγκατάσταση, είναι αυτός που σε δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για ένα άτομο που θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.

Για να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης θα πρέπει να «επενδύσει» σε χρόνο και χρήμα. Η εκπαίδευση του ναυαγοσώστη στην Ελλάδα, είναι σχετικά σύντομη, χρονικά. Έχει διάρκεια 75 ώρες, βάση της σχετικής νομοθεσίας ( 1-1,5 μήνα). Στην διάρκεια της εκπαίδευσης του διδάσκεται σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα, σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, διάφορες δεξιότητες και τρόπους βοήθειας ατόμου που κινδυνεύει στο νερό. Πώς να χρησιμοποιεί εξοπλισμό διάσωσης για να βοηθήσει κάποιο άτομα μέσα στο νερό ή έξω από το νερό. Είναι άριστος γνώστης Πρώτων Βοηθειών, το οποίο σε συνδυασμό με την άμεση παροχή βοήθειας, όπου απαιτηθεί, αποτρέπει επικίνδυνες καταστάσεις και τραυματισμούς στην εγκατάσταση που βρίσκεται.

Το κόστος εκπαίδευσης για τον υποψήφιο ναυαγοσώστη είναι σε πολύ λογικές τιμές για τα οφέλη που προσφέρει. Να σκεφτεί κανείς ότι η απόσβεση του συνολικού ποσού που θα καταβάλει κάποιος για να εκπαιδευτεί, γίνετε από τον πρώτο κιόλας μήνα εργασίας του. Από εκεί και πέρα είναι το καθαρό κέρδος του. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται κάποιος να ξοδέψει επιπλέον χρήματα, για την διαμονή του, την διατροφή του κατά την περίοδο εργασίας του και λαμβάνοντας την νόμιμη ασφάλεια και ότι αυτή ορίζει και προβλέπει (δώρα, επιδόματα, ταμείο ενεργείας κτλ) αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων όλα αυτά είναι υποχρεώσεις του εργοδότη της εγκατάστασης που θα εργαστεί ο ναυαγοσώστης.

Οι οικονομικές απολαβές ενός ναυαγοσώστη κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή μας και αν και εποχιακή δουλειά, έχει κάποιος την δυνατότητα να απασχοληθεί για πέντε ή και έξη μήνες τον χρόνο, αποκτώντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Επίσης την εργασία του ο ναυαγοσώστης την παρέχει σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα, σε ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδυάσει και την διασκέδαση του και τις διακοπές του ταυτόχρονα. Όλα αυτά με τα «έξοδα πληρωμένα».

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει επίσης κάποιος είναι ότι ενισχύει το βιογραφικό του και έχει δυνατότητα για καλύτερες οικονομικές απολαβές και επιλογές εργασίας σε τουριστικό θέρετρο.

Δεν παύει παρόλα αυτά να είναι μια δουλειά δύσκολη και πάρα πολύ υπεύθυνη μιας και έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Για τον λόγο αυτό, αν κάποιος αποφασίσει να γίνει ναυαγοσώστης θα πρέπει να καταλάβει και να συνειδητοποίηση ποια ακριβώς είναι η δουλειά του και πώς να την κάνει.

Για τον λόγο αυτό καλό είναι να κάνει μια έρευνα αγοράς στις σχολές που υπάρχουν και τι πραγματικά προσφέρουν. Έχει πολλά δελεαστικά η δουλειάς του ναυαγοσώστη αλλά και πολύ μεγάλες ευθύνες. Και συνήθως προβάλλονται τα ωραία και τα όμορφα, γιατί αυτά πουλάνε…..

Ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός….

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ