Ανακάλυψε 3 μοναδικούς ξενώνες στο ονειρικό Νυμφαίο

Ανακάλυψε 3 μοναδικούς ξενώνες στο ονειρικό Νυμφαίο

Το Νυμφαίο ή όπως το λένε οι ντόπιοι, Νέβεσκα, βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων. Ένα μικρό πέτρινο χωριό. Ένα χωριό ονειρικό λες και είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι. Ένα χωριό που περιβάλετε από δάσος οξιάς το οποίο προσφέρει υπέροχες εικόνες όλο το χρόνο ανάλογα με την εποχή. Το Activeman ανακάλυψε τρεις μοναδικούς ξενώνες και σου τους προτείνει.

Στο Νυμφαίο εκτός από την ησυχία την ηρεμία και τους περιπάτους στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια του χωριού, θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την άσκηση ορεινών δραστηριοτήτων.

Στο οικισμό τα αρχοντικά προβάλουν εκεί σταθερά, εναρμονισμένα με το γύρω περιβάλλον. Η Βασιλική του Αγίου Νικολάου στέκι από το 1385 περίπου, ενώ το Σπίτι των Χρυσικών (Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας) μαρτυρά το πλούτο των Νυμφαιοτών. Τέλος το παλιό Σχολείο του Χωριού, η "Νίκειος Σχολή" αποτελεί πλέον συνεδριακό κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο Νυμφαίο υπάρχει και ο «Αρκτούρος» που είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Στο χωριό λειτουργεί το πάρκο περίθαλψης για την Καφέ Αρκούδα, και λίγο πιο κάτω, στο χωριό Αγραπιδιά λειτουργεί το κέντρο περίθαλψης για τον Λύκο.

Στο Νυμφαίο μπορείς να κάνεις ιππασία, αφού τα άλογα πλέον αποτελούν στοιχείο του Νυμφαίου. Θα τα δεις να κυκλοφορούν ελεύθερα στο χωριό.

Ακόμα αν είσαι λάτρης της off road οδήγησης μπορείς να ανακαλύψεις μοναδικές χωμάτινες διαδρομές με τα επίπεδα δυσκολίας ποικίλουν και όποιος επιθυμεί μπορεί να δοκιμάσει, τις οδηγικές δυνατότητες στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Αν πάλι θέλεις δυνατή άσκηση υπάρχουν διαδρομές για mountain bike ή να κάνει πεζοπορία στο δάσος όπου οδηγούν πολλά χαρτογραφημένα μονοπάτια και να απολαύσει τοπία μαγευτικά σε υψόμετρο που αγγίζει την αλπική ζώνη.

Τις φωτογραφίες τις δανειστήκαμε από τον κ. Μιχάλη Τσίρλη

Δες τους τρεις ξενώνες κατά αλφαβητική σειρά:

Enterne: Ιδανικό κατάλυμα και café bistro

Ο Ξενώνας Enterne βρίσκεται στο κέντρο του Νυμφαίου, επτά δωμάτια και ένα καταπληκτικό cafe bistro αποτελούν την ιδανική λύση για τον επισκέπτη.

Το πέτρινο Enterne προσφέρει δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi, που συνδυάζουν παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Διαθέτει σνακ μπαρ με τζάκι και το πρωί σερβίρει ευρωπαϊκό πρωινό.

 

Ξενώνας Κοντογιάννη: Σπιτική ατμόσφαιρα κι ησυχία!


Ο ξενώνας Κοντογιάννη έχει γίνει γνωστός για την όμορφη αισθητική του, την ησυχία και την σπιτική ατμόσφαιρα που εμπνέει στους ενοίκους του, στο μοναδικό Νυμφαίο έναν όμορφο, πέτρινο παραδοσιακό οικισμό, που είναι βραβευμένος σαν ευρωπαϊκό υπόδειγμα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Το Νυμφαίο βρίσκεται σ' ένα οροπέδιο στα 1350μ., ένα χωριό αθέατο από παντού. Τα πέτρινα καλντερίμια του και τα υπέροχα αρχοντικά των αρχών του προηγούμενου αιώνα σε συνδυασμό με ήρεμη ομορφιά του δάσους της οξιάς και των ορεινών όγκων, το καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς επιλεγμένου τουρισμού στην χώρα μας.

 

Ξενωνας La Moara: Εμβληματικός και φιλόξενος!


Ο ξενώνας Λα Μοάρα θεωρείται εμβληματικός. Λειτούργησε πρώτος όταν ξεκίνησε η αναγέννηση του Νυμφαίου. Άνοιξε τον δρόμο στον ήπιο τουρισμό. Υπήρξε το πρότυπο για την μορφή και την ανάπτυξη των επομένων ξενώνων και ο αρμονικός ομφαλός των πιο σπουδαίων εκδηλώσεων του χωριού.

Στη Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού Filoxenia η δημόσια ψηφοφορία τον κατέταξε πέντε χρονιές στην Χρυσή Πεντάδα. Φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος μακαριστός Χριστόδουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, πολλοί Υπουργοί, Διοικητές Τραπεζών, καθηγητές, συγγραφείς, επιχειρηματίες κ.α.


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...