Αυτοί είναι 3 απόλυτοι χειμερινοί προορισμοί της Μακεδονίας

Αυτοί είναι 3 απόλυτοι χειμερινοί προορισμοί της Μακεδονίας

Τι το πιο ωραίο να απολαύσεις ένα μοναδικό χιονισμένο τοπίο, να χουχουλιάζεις μπροστά σε μεγάλα τζάκια που καίνε, να τρως τοπικές λιχουδιές και γενικά να χαλαρώνεις σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Στη βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία υπάρχουν τρεις απόλυτοι προορισμοί που τα συνδυάζουν όλα αυτά και απέχουν ελάχιστα από τη Θεσσαλονίκη!

Δες λοιπόν τους 3 απόλυτους χειμερινούς προορισμούς της Μακεδονίας που ανακάλυψαν οι συντάκτες του Activeman

Άγκιστρο

Το Άγκιστρο των Σερρών είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του και φυσικά για τις χαλαρές στιγμές που προσφέρει, το καλό φαγητό και την ξεκούραση. Το Activeman επέλεξε πέντε ξενώνες που σου τους προτείνει για να περάσεις όμορφες στιγμές κάνοντας χαμάμ.

Το Άγκιστρο απέχει περίπου μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη, 125 χιλιόμετρα απόσταση, λίγο πριν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Πρόκειται για ένα μικρό και ήσυχο χωριό που έχει ένα μοναδικό θησαυρό, τα ιαματικά λουτρά. Και μη φαντάζεστε ότι τα ιαματικά λουτρά είναι μόνο για ηλικιωμένους.

 

Νυμφαίο

Το Νυμφαίο ή όπως το λένε οι ντόπιοι, Νέβεσκα, βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων. Ένα μικρό πέτρινο χωριό. Ένα χωριό ονειρικό λες και είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι. Ένα χωριό που περιβάλετε από δάσος οξιάς το οποίο προσφέρει υπέροχες εικόνες όλο το χρόνο ανάλογα με την εποχή. Το Activeman ανακάλυψε τρεις μοναδικούς ξενώνες και σου τους προτείνει.

Στο Νυμφαίο εκτός από την ησυχία την ηρεμία και τους περιπάτους στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια του χωριού, θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την άσκηση ορεινών δραστηριοτήτων.

Στο οικισμό τα αρχοντικά προβάλουν εκεί σταθερά, εναρμονισμένα με το γύρω περιβάλλον. Η Βασιλική του Αγίου Νικολάου στέκι από το 1385 περίπου, ενώ το Σπίτι των Χρυσικών (Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας) μαρτυρά το πλούτο των Νυμφαιοτών. Τέλος το παλιό Σχολείο του Χωριού, η "Νίκειος Σχολή"


Πόζαρ

Πρόκειται για έναν προορισμό για το απόλυτο χαλάρωμα. Σε αυτή τη καταπληκτική περιοχή οι άνθρωποι του Activeman ανακάλυψαν και σου προτείνουν τέσσερα μοναδικά σημεία να χαλαρώσεις, ένα εστιατόριο και τρία ξενοδοχεία.

Τα λουτρά Πόζαρ είναι ένας οργανωμένος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Υπάρχουν πλήρως οργανωμένες και διαμορφωμένες εσωτερικές πισίνες, τα χαμάμ και τα τζακούζι

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...