Οι πιο …hot extreme χειμερινοί προορισμοί του κόσμου!

Οι πιο …hot extreme χειμερινοί προορισμοί του κόσμου!

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει τα extreme sports να τα συνδυάζουμε με τη θάλασσα και τα ποτάμια αφού ο καλός καιρός υπερισχύει του χειμώνα. Όμως σε άλλες χώρες του κόσμου τα χειμερινά extreme sports είναι συνηθισμένα.

Αρκεί να είσαι τύπος extreme και να έχεις και χρήματα να επενδύσεις για να βρεθείς στους πιο …hot extreme προορισμούς του κόσμου.

Icediving, Tignes, Γαλλία

Icediving ή αλλιώς κατάδυση σε… πάγο είναι ένα σπορ που πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες, με το Tignes της Γαλλίας να κερδίζει αρκετό κόσμο με την έξοχη περιγραφή του: «Ενδιαφέρον, εκπληκτικό, σαγηνευτικό. Χωρίς τον παραμικρό θόρυβο ή κίνηση. Εδώ, οι φυσαλίδες του αέρα χορεύουν, καθώς οι ακτίνες του ήλιου ή του το φως του φεγγαριού χοροπηδούν πάνω στην παγωμένη επιφάνεια». Πολύ ωραία. Σχεδόν ξεχνάς ότι πρόκειται να βουτήξεις σε νερό με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 0-4 βαθμούς.

Ποδήλατο στο χιόνι, Whitewater, Καναδάς

Μετά το mountainbike, ήρθε και το snowbiking που δεν είναι άλλο από το ποδήλατο σε χιόνι. Για το άθλημα αυτό χρειάζονται μεγάλα λάστιχα, σε ένα κατά τ’ άλλα κανονικό ποδήλατο και τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται πολύ δημοφιλές στη βόρεια Αμερική. Στον Καναδά, μάλιστα, στο Whitewater υπάρχουν ειδικά μονοπάτια που εκτείνονται σε 5 χιλιόμετρα, για όσους λατρεύουν το ποδήλατο παντός καιρού.

Cresta Run, St Moritz, Ελβετία

Ξεκινώντας από το St.Moritz, οι συμμετέχοντες στο CrestaRun -που παρεμπιπτόντως είναι μόνο άντρες- κατεβαίνουν μια πλαγιά πάνω στα ειδικά έλκηθρά τους, διανύοντας μια απόσταση 1.212 μέτρων, με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, φτάνοντας στο κάποτε επονομαζόμενο χωριό Cresta, το οποίο έδωσε και το όνομά του στο εν λόγω άθλημα.

Skeleton, Innsbruck, Αυστρία

Το συγκεκριμένο extreme σπορ κατατάσσεται στα χειμερινά ολυμπιακά αθλήματα και αποκτά συνεχώς πολλούς φίλους. Στο Skeleton, ο αθλητής ξαπλώνει μπρούμυτα σε ένα επίπεδο έλκηθρο και αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, στέλνοντας την αδρεναλίνη στα… ύψη. Στο Innsbruck της Αυστρίας μπορείτε να το δοκιμάσετε αρχικά με άλλους 3 φίλους σας, μέχρι τη συνέχεια να νιώσετε αυτοπεποίθηση για ένα… soloskeleton, υπό την καθοδήγηση της πρωταθλήτριας AmyWilliams, η οποία, μάλιστα έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Καγιάκ στο χιόνι, βουνό Monarch, Κολοράντο, Ηνωμένες Πολιτείες

Φανταστείτε να κάνετε καγιάκ σε μια ήρεμη λίμνη, με τον ήλιο να ζεσταίνει το δέρμα σας και ένα απαλό αεράκι στο πρόσωπό σας. Τώρα όπου ήρεμη λίμνη βάλτε ανώμαλο χιόνι και ζήστε ένα από τα πιο πρόσφατα extremesport του χειμώνα. Δυστυχώς, το καγιάκ στο χιόνι επιτρέπεται σε λίγες περιοχές, με το βουνό Monarch στο Κολοράντο να είναι μια από αυτές.

Shovelracing, AngelFire, Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες

Παράξενο, αλλά ταυτόχρονα εκπληκτικό, το shovelracing είναι ουσιαστικά ένα σπορ όπου οι αθλητές κάθονται πάνω σε σανίδα που μοιάζει με φτυάρι και κατεβαίνουν την πλαγιά. Ξεκίνησε το 1970 από το Νέο Μεξικό και μετά από πολλούς τραυματισμούς, αλλά και… ζαβολιές των αθλητών, οι οποίοι ενίσχυαν τα φτυάρια τους προκειμένου να πιάσουν υψηλές ταχύτητες, πλέον οι κανόνες του είναι αυστηροί. Παρ’ όλ’ αυτά πρόκειται για ένα άθλημα ανοιχτό για όλους, ενώ κάθε Φεβρουάριο πραγματοποιούνται στο Νέο Μεξικό οι ετήσιοι αγώνες.

Οδήγησηστον πάγο, Madesimo, Ιταλία

Στη γειτονική μας Ιταλία, η οδήγηση στον πάγο στο 4 χιλιομέτρων παγωμένο μονοπάτι του Madesimo αποτελεί μοναδική εμπειρία. Μπορεί να μην «πιάνετε» πάνω από 30 χλμ/ώρα, αλλά η επιτάχυνση στις στροφές και η αποφυγή του φρένου, κάνουν την οδήγηση στο χιόνι πρόκληση.
Ski jumping, Chamonix, Γαλλία

Πρόκειται για ένα άθλημα που συνεχώς κερδίζει κόσμο και αφορά άλμα με σκι. ToChamonix της Γαλλίας αποτελεί ιδανική περιοχή για όσους θέλουν να το εξελίξουν και να ανεβάσουν την αδρεναλίνη όσο πάει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...