Πάνε, γιόρτασε και γύρνα με ασφάλεια

Πάνε, γιόρτασε και γύρνα με ασφάλεια

Το λέμε κάθε φορά: «Πάνε, γιόρτασε και γύρνα με ασφάλεια». Στο λένε κάθε φορά πριν τις μεγάλες γιορτές και φυσικά αναφερόμαστε στους οδηγούς που παίρνουν το αυτοκινητάκι τους, τον εαυτό τους ή την οικογένεια και πάνε στα πατρογονικά τους εδάφη να γιορτάσουν.

Όσο και αν το λέμε, δυστυχώς πολλοί δεν επιστρέφουν ποτέ και αντί για γιορτή γίνεται θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 23 tips για να οδηγήσεις με ασφάλεια σε χιονισμένους δρόμους!

Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο το ένα και ένα που κάνουν δύο, για να πας και να επιστρέψεις ασφαλής και δες ποια είναι αυτά:

1. Ο τεχνικός έλεγχος

Έλεγξε το αυτοκίνητο σου, όχι τόσο για τα λάδια, όσο για τα υπόλοιπα σημεία του που έχουν σχέση με την ασφάλεια σου. Από τα λάστιχα μέχρι τα ακρόμπαρα. Μία βόλτα στον μηχανικό πριν το ταξίδι και ξεκίνα. Να ξέρεις ότι το κάθε όχημα αντιδρά διαφορετικά στα 50 χλμ ταχύτητα από τα 150 χλμ. Στις μεγάλες ταχύτητες τα μικρά θέματα όπως μια ελάχιστη ρωγμή στο σύστημα διεύθυνσης, μεγαλώνει και μπορεί να αποβεί μοιραία.

2. Τα …5 λεπτά του …του νικητή

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις επικίνδυνες προσπεράσεις ούτε να οδηγείς το αυτοκίνητο σου στα όρια. Οι δρόμοι είναι κατασκευασμένοι ώστε να διανύει κάθε όχημα σε συγκεκριμένο χρόνο την κάθε απόσταση, συμπεριλαμβανομένης και της κυκλοφορίας η διαφορά της άφιξης στον προορισμό σου κυμαίνεται από 5 έως 10 λεπτά το μέγιστο. Δεν αξίζει να σκοτωθείς ή να σκοτώσεις για μερικά λεπτά. Δεν τρέχεις αγώνα ώστε να πέντε λεπτά να σε κάνουν νικητή!

3. Οι μικρές αποστάσεις μπορεί να σκοτώσουν

Έλα μωρέ, πέντε λεπτά απόσταση είναι… Η γνωστή ατάκα για να μη φορέσεις τη ζώνη ασφαλείας. Μπορεί και να έχει πιεί παραπάνω, άλλωστε γιορτές είναι! Η μικρή απόσταση από το σημείο που διασκεδάζεις μέχρι το σπίτι σου μπορεί να αποβεί μοιραία, είτε υπαιτιότητας σου, είτε άλλου οδηγού. Όσο κοντά και να είναι, όσο και αν γνωρίζεις τη διαδρομή οδηγά αργά, με σύνεση και μεγάλη προσοχή στους άλλους!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...