Τα 10 που νομίζουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τους μηχανόβιους

Τα 10 που νομίζουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τους μηχανόβιους

Κάποιες φορές οι μηχανόβιοι θεωρούν ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν τους καταλαβαίνουν. Από την άλλη, οι οδηγοί αυτοκινήτων θεωρούν ότι οι μηχανόβιοι δεν τους καταλαβαίνουν.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι οι ιδιαιτερότητες της οδήγησης μοτοσικλέτας είναι κάτι που οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων αδυνατούν να κατανοήσουν, αφού πολλοί από αυτούς δεν έχουν καβαλήσει ούτε ποδήλατο!

Έτσι τους είναι αδύνατον να κατανοήσουν κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνοι, άθελα τους, για τους οδηγούς των μοτοσικλετών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι μηχανόβιοι είναι καλύτεροι οδηγοί αυτοκινήτων για 7 λόγους!

Και ποια είναι αυτά που οι οδηγοί αυτοκινήτων νομίζουν για τους μηχανόβιους και αδυνατούν να κατανοήσουν;

1. Νομίζουν ότι το αυτοκίνητο έχει καλύτερη εκκίνηση

Έχει συμβεί σε πολλούς μηχανόβιους να «αγωνίζεται» οδηγός αυτοκίνητου να περάσει μπροστά από τη μηχανή, με επικίνδυνους ελιγμούς, για να φτάσει στο φανάρι επειδή θεωρεί ότι με το πράσινο το αυτοκίνητο του θα «εκτοξευθεί» και θα «φύγει» πολύ μπροστά από τη μηχανή. Δυστυχώς οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν γνωρίζουν ότι κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να περάσει σε εκκίνηση μοτοσικλέτα, πρώτον λόγο ιπποδύναμης και δεύτερον επειδή η μοτοσικλέτα είναι ελαφρύτερη!

2. Νομίζουν ότι η μηχανή πρέπει να μένει στην άκρη της λωρίδας, λόγω μεγέθους!

Αν ο οδηγός της μηχανής κάνει το λάθος να κινείται στην άκρη της λωρίδας, τότε το πιθανότερο είναι να δει δίπλα του ένα αυτοκίνητο να σφηνώνει επικίνδυνα κοντά, για να καλύψει τον κενό χώρο.

3. Νομίζουν ότι η μηχανή πρέπει να τους κάνει χώρο

Δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί βγαίνουν σε δρόμο προτεραιότητας αγνοώντας ότι έρχεται μοτοσικλέτα που έχει προτεραιότητα. Αυτό το κάνουν επειδή θεωρούν δύο πράγματα.

Το ένα ότι η μηχανή σταματάει …ακαριαία και το δεύτερο ότι μπορεί να ελιχθεί. Το τρίτο είναι ότι δεν δίνουν σημασία στις μηχανές, θεωρώντας τον δρόμο κτήμα τους, ενώ αντίθετα αν στη θέση της μηχανής ήταν φορτηγό, τότε ακόμα και να είχαν εκείνοι προτεραιότητα θα το άφηναν να περάσει…

4. Νομίζουν ότι οι μηχανόβιοι είναι από …λάστιχο

Δεν είναι λίγοι ο οδηγοί αυτοκινήτων –κυρίως στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας- που κολλούν πίσω από τη μηχανή που προπορεύεται, ανάβοντας τα φώτα για να περάσουν. Και μάλιστα αυτό γίνεται με μεγάλη ταχύτητα. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι ο μηχανόβιος είναι από …λάστιχο και νομίζουν ότι αν υπάρξει σύγκρουση θα την γλιτώσει, ασχέτως αν βρεθεί κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

5. Νομίζουν ότι η μηχανή έχει όπισθεν

Σε διάφορες περιπτώσεις που το αυτοκίνητο αναγκάζεται να κάνει όπισθεν ο οδηγός του περιμένει να κάνει το ίδιο και η μηχανή, άσχετα αν είναι σε ανηφόρα, αντί να αφήσει χώρο να φύγει ο μηχανόβιος, αφού πιθανώς νομίζουν ότι η μηχανή έχει όπισθεν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η διήθηση δεν είναι καγκουριά, αλλά ανάγκη

6. Νομίζουν ότι πρέπει να «κερδίσουν» το …μέτρο

Σε μποτιλιάρισμα σφηνώνουν τόσο στα ανοίγματα που δεν μπορεί να περάσει ούτε …ποδήλατο, νομίζοντας ότι πρέπει να κερδίσουν και το μέτρο… Αποτέλεσμα να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το μποτιλιάρισμα, αφού δεν μπορούν να περάσουν ούτε οι μηχανές.

7. Νομίζουν ότι η μηχανή έχει …βοηθητικές

Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί κολλάνε πίσω από τις μηχανές στις στροφές νομίζοντας ότι ο μηχανόβιος κακώς κόβει ταχύτητα, αφού οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η μηχανή τις στροφές τις παίρνει με λιγότερη ταχύτητα από εκείνη του αυτοκινήτου!

8. Νομίζουν ότι όλοι οι μηχανόβιοι κάνουν …σούζες

Για πολλούς οδηγούς αυτοκινήτων η εικόνα του μηχανόβιου συνδυάζεται με σούζες, σφήνες και γενικά ανάρμοστη οδική συμπεριφορά, νομίζοντας ότι εκείνοι είναι σωστοί οδηγοί αυτοκινήτων!

9. Νομίζουν ότι η μηχανή είναι φτηνή

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων νομίζουν ότι η μηχανή είναι …ποδήλατο και αν πέσει… θα τη σηκώσει ο ιδιοκτήτης της και …ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αγνοούν ότι ένα απλό πέσιμο μηχανή –χωρίς τραυματισμό του αναβάτη- μπορεί να φτάσει από 500 έως και 1000 ευρώ!

10. Νομίζουν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν

Μερικοί οδηγοί αυτοκινήτων νομίζουν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν και ότι οι μηχανές ή δεν έπρεπε να υπάρχουν, ή πρέπει πάντα να κάνουν στην άκρη!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...