Πότε θα γίνουν οι μοτοσικλέτες ηλεκτροκίνητες; (Video)

Πότε θα γίνουν οι μοτοσικλέτες ηλεκτροκίνητες; (Video)

Αν ακούσεις τον ήχο μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας θυμίζει περισσότερο ταινία επιστημονικής φαντασίας, παρά ήχο πραγματικής μοτοσικλέτας. Ωστόσο οι ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες αποτελούν πραγματικότητα, τουλάχιστον σε μικρή κλίμακα, ενώ από την άλλη δεν είναι και τόσο αρεστές στους μηχανόβιους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κλείσε τους καθρέφτες και ανακάλυψε γιατί δεν πρέπει να βασίζεσαι!

Η σκέψη ότι αντί για κινητήρα θα υπάρχει ηλεκτροκινητήρας και αντί για ντεπόζιτο βενζίνης θα υπάρχει … μπαταρία είναι κάτι που δεν τρελαίνει σχεδόν κανέναν μηχανόβιο και αν αναλογιστεί κανένας ότι οι μοτοσικλέτες σε σχέση με τα αυτοκίνητα έχουν ξεφύγει από τα διάφορα άλλα καύσιμα και έχουν μείνει μόνο στη βενζίνη, τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η ηλεκτροκίνηση στις μοτοσικλέτες μάλλον θα αργήσει.

Όμως ποια είναι τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης;

1. Με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ΑΠΕ μειώνεται η ρύπανση του περιβάλλοντος ενώ κατά την κίνησή τους δεν παράγουν ρύπους εξάτμισης
2. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι πιο αθόρυβα από τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης
3. Έχουν ευχέρεια να λειτουργούν σε πιο υψηλές στροφές από τους βενζινοκινητήρες
4. Έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης
5. Δεδομένου ότι κινούνται με ηλεκτρισμό το κόστος κίνησής τους είναι σταθερό και δεν επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις στην τιμή της βενζίνης
6. Έχουν πολύ απλό μηχανισμό και ευκολία στην οδήγηση
7. Έχουν χαμηλό κόστος χρήσης καθώς με τα σημερινά τιμολόγια της ΔΕΗ η κατανάλωση κοστίζει μόλις 1 ευρώ για κάθε 100 χλμ, όταν για ένα αντίστοιχων ίππων βενζινοκίνητο όχημα χρειάζονται 13 ευρώ (με κατανάλωση 8 λίτρα στα 100 χλμ, και τιμή βενζίνης τα 1,60 ευρώ/ λίτρο).

Ωστόσο υπάρχουν και πολλά μειονεκτήματα ηλεκτρικών οχημάτων

1. Υψηλή τιμή πώλησης ως επακόλουθο του υψηλού κόστους κατασκευής.
2. Περιορισμένη αυτονομία καθώς απαιτείται επαναφόρτιση της μπαταρίας ανά 100 χλμ
3. Δεν υπάρχει ακόμη ειδικό τιμολόγιο για τη φόρτιση οχημάτων συνεπώς ο ιδιοκτήτης τους χρεώνεται με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ ή με το νυχτερινό αν η φόρτιση γίνεται τις νυχτερινές ώρες.
4. Απαιτείται χρόνος επαναφόρτισης, ο οποίο κυμαίνεται από 1 ώρα έως 6 ώρες
5. διάρκεια ζωής των μπαταριών ενός ηλεκτρικού οχήματος δεν ξεπερνα τα 5-8 χρόνια

Από την άλλη η ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που κέρδισε τις συμβατικές πριν χρόνια στο PikesPeak έχει πιστοποιημένο ρεκόρ ταχύτερης ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας στα 346km/h (σε πολλά δημοσιεύματα θα δείτε μέγιστη ταχύτητα 350,8km/h αλλά αυτό είναι απλά το ταχύτερο από τα δύο περάσματα που έγιναν με αναβάτη τον PaulThede στη διάσημη απέραντη επίπεδη έκταση Bonneville της Utah και από το οποία υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος ώστε να εξαλειφθούν ευνοϊκές συνθήκες όπως ο θετικός άνεμος) και σίγουρα μετατρέπεται στην ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Εντυπωσιακότερο στοιχείο όμως αποτελεί η κατανάλωση της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία το κόστος για τη μέτρηση της τελικής (η συνολική διαδρομή ήταν περίπου 6,5 χιλιόμετρα) ήταν μόλις 0,18$! (φυσικά σε αμερικάνικη τιμή ρεύματος) που μας δίνει την ασύλληπτη μέχρι τώρα αναλογία των 0,03 δολαρίων ανά χιλιόμετρο για μια μοτοσυκλέτα τη στιγμή που σπάει ρεκόρ ταχύτητας!

Ο ανεφοδιασμός της θα μπορεί να γίνει και από το οικιακό δίκτυο μέσα σε δύο ώρες ή σε 30λεπτά σε σταθμό γρήγορης φόρτισης. Ο ηλεκτροκινητήρας της αποδίδει 200 ίππους και 23kgm ροπής ενώ το βάρος της δε θα ξεπερνάει τα 230kg.

Παρ΄ όλα αυτά οι ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες δείχνουν να αποτελούν κάτι πολύ μακρινό.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...