Οι 4 άξονες που θα στρώσουν τη διατροφή σου!

Οι 4 άξονες που θα στρώσουν τη διατροφή σου!

Στις γιορτές ξέφυγες και είναι φυσικό, οι περισσότεροι ξεφεύγουν. Όμως πλέον είναι καλό να στρώσεις τη διατροφή σου με πρώτο στόχο να αποκαταστήσεις την ισορροπία του οργανισμού σου και μετά να χάσεις τα κιλά που έβαλες.

Προσοχή όμως δεν πρέπει να φτάσεις στο άλλο άκρο με διατροφές ιδιαίτερα εξαντλητικές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Χάσε κιλά με αυτό το διαιτολόγιο!

Για να αντισταθμιστεί η αυξημένη πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών οξέων, τα οποία ευθύνονται για την αύξηση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) θα πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη των αντιοξειδωτικών και να μειώσουμε την πρόσληψη των ζωικών λιπαρών.

Δες ποιες είναι οι βασικοί άξονες της διατροφή σου:

1. Μείωσε το κρέας

Ακολούθησε διαιτολόγιο φτωχό σε ζωικά λίπη και πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Έτσι, περιορίζεται η τροφοδοσία του οργανισμού σε βλαβερές ουσίες, ενώ τονώνονται οι λειτουργίες του. Προσπάθησε να καταναλώνεις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Φάε κόκκινο κρέας μία με δύο φορές την εβδομάδα.

2. Αύξησε τα αντιοξειδωτικά

Βάλε στη διατροφή σου αντιοξειδωτικές τροφές που περιέχουν βιταμίνες C και Ε καθώς και ιχνοστοιχεία, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, που επιταχύνουν τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

3. Φάε ψάρια και λαδερά

Βάλε ψάρια στη διατροφή σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και λαδέρα δύο με τρεις φορές.

4. Πίνε νερό και αφεψήματα βοτάνων

Πίνε περισσότερο νερό, τουλάχιστον οκτώ ποτήρια τη μέρα, για αύξηση της διούρησης και της εφίδρωσης. Πίνε ακόμα αφεψήματα από βότανα, όπως το τίλιο, το τσάι του βουνού, η λουίζα και η τσουκνίδα, ενισχύουν τη διούρηση.

5. Βοήθησε το έντερο σου

Κατανάλωσε εμπλουτισμένες τροφές (όπως χυμοί ή γαλακτοκομικά), που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Το έντερο είναι ένα από τα βασικά όργανα στη διαδικασία της απομάκρυνσης των αποβλήτων του σώματος και πρέπει να λειτουργεί τέλεια και να «αδειάζει» τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...