Δες πως τα παντζάρια σε βοηθούν να χάσεις κιλά!

Δες πως τα παντζάρια σε βοηθούν να χάσεις κιλά!

Όπως όλα τα λαχανικά έτσι και τα παντζάρια βοηθούν στο χάσιμο των κιλών, ωστόσο τα παντζάρια έχουν ακόμα μια ιδιότητα που σε βοηθάει έμμεσα και όχι άμεσα να χάσεις κιλά. Δες λοιπόν πως ενεργούν τα παντζάρια στον μεταβολισμό σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9 superβότανα για να χάσεις γρήγορα τα κιλά που έβαλες

Έρευνα του πανεπιστημίου του Exeter έδειξε ότι πίνοντας χυμό παντζαριού μπορούμε να ενισχύσουμε τις αντοχές μας ώστε να γυμναζόμαστε 16% περισσότερο με αποτέλεσμα το κάψιμο λιπους. Η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο, καθιστώντας την γυμναστική πιο εύκολη. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ο ακριβής μηχανισμός, οι ερευνητές υποθέτουν ότι υπεύθυνη για την βελτίωση των αντοχών κατά αυτόν τον τρόπο, είναι η μετατροπή των νιτρικών ιόντων σε μονοξείδιο του αζώτου.

Ακόμα τα παντζάρια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό έδειξε έρευνα του Queen Marry University of London απέδειξε ότι όσοι έπιναν μόλις ένα ποτήρι 250ml χυμού παντζαριού, μείωναν την πίεσή τους εντός 24 ωρών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ποσότητα νιτρικού άλατος είναι αυτή που έχει τις ευεργετικές – για την υψηλή πίεση – ιδιότητες. Αυτό οφείλεται στην μετατροπή του νιτρικού άλατος -με το σάλιο- σε νιτρώδες άλας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.