Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντικές οι πρωινές …ορέξεις του «μικρούλη» σου!

Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντικές οι πρωινές …ορέξεις του «μικρούλη» σου!

Εάν ξυπνάτε το πρωί και ο... μικρούλης σας έχει ορέξεις, θεωρήστε το πολύ καλό και φυσιολογικό σημάδι για την υγεία σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε να …διαβάζεις τα περίεργα σεξουαλικά σου όνειρα! 


Η πρωινή στύση δείχνει πως υπάρχουν έντονα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνολική καλή σας υγεία.

 

Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό (εκτός αν έχετε πρόθυμη σύντροφο) και επώδυνο, αλλά οι πρωινές στύσεις είναι ένα βαρόμετρο φυσιολογικής ικανότητας ενός άνδρα.

 

Ο δρ Samadi, ουρολόγος - ογκολόγος, εκπαιδευμένος σε ανοικτή, παραδοσιακή και λαπαροσκοπική χειρουργική, και ειδικός στη ρομποτική χειρουργική του προστάτη, εξηγεί στην Daily News τους λόγους που η πρωινή στύση συμβάλλει στην υγεία ενός άνδρα.

 

Γιατί οι στύσεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας;

 

Οι αυθόρμητες στύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σβήνουν με την απελευθέρωση από τον εγκέφαλο μιας ορμόνης που ονομάζεται νοραδρεναλίνη. Αυτό εμποδίζει έναν άνδρα (εκτός και αν είναι σεξουαλικά ενεργοποιημένος) να έχει μια ανεπιθύμητη και απρόσκλητη στύση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κοιμάται, ο εγκέφαλος απελευθερώνει λιγότερη από αυτή την ορμόνη, δημιουργώντας ακούσιες στύσεις.

 

Ο κύκλος των νυχτερινών στύσεων ενός ανθρώπου

 

Οι στύσεις στους άνδρες δεν συμβαίνουν μόνο στις μικρές ώρες του πρωινού. Ένας υγιής άνθρωπος συνήθως έχει από τρεις έως πέντε στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας που διαρκεί περίπου 25 έως 35 λεπτά.

 

Αυτές οι στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ονομάζονται νυχτερινή νεφρική πέτρα ή NPT - επίσης είναι γνωστή ως «πρωινό ξύλο» - και η τελευταία της σειράς είναι η στύση που συμβαίνει ακριβώς πριν ξυπνήσετε.

 

Μια θεωρία για τη ΝΡΤ είναι η σχέση με τον κύκλο του ύπνου μας. Οι στύσεις τείνουν να αρχίζουν καθώς το σώμα μας μετατοπίζεται σε κύκλο REM (ταχεία κίνηση των ματιών) και στη συνέχεια τελειώνει όταν μεταβαίνουμε σε βαθύτερο ύπνο.

 

Οι σεξουαλικά ώριμοι άνδρες δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν στύσεις το πρωί. Έχει διαπιστωθεί ότι τα αγόρια μωρά έως και τα παιδιά μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, οι στύσεις το πρωί είναι ακόμη συνηθισμένες στο ζωικό βασίλειο μεταξύ των αρσενικών θηλαστικών.

 

Οι άντρες που χρησιμοποιούν το φάρμακο ανικανότητας Cialis μπορεί να παρατηρήσουν περισσότερες στύσεις το πρωί που θα μπορούσαν να έχουν και είναι ένα παρατεταμένο αποτέλεσμα λόγω του ενεργού συστατικού της ταδαλαφίλης.

 

Ο ρόλος της τεστοστερόνης

 

Η τεστοστερόνη είναι μια σεξουαλική ορμόνη με πολλούς σημαντικούς ρόλους για τη διατήρηση ενός υγιούς ανθρώπου. Επηρεάζει την οστική μάζα, τη διανομή λίπους, τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, καθώς και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και σπέρματος.

 

Είναι μια από τις κύριες ορμόνες που συμβάλλουν στην ανάφλεξη των σεξουαλικών πυρκαγιών ή της λίμπιντο μέσα σε έναν άνθρωπο. Η ορμόνη αυτή κυμαίνεται επίσης στα υψηλότερα καθημερινά της επίπεδα στις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας το πέος να στέκεται ψηλά και όρθιο.

 

Εάν τα επίπεδα του τεστοστερόνης στο αίμα ενός ανθρώπου μειωθούν, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των στύσεων που θα έχει.

 

Η γήρανση είναι ένας άλλος παράγοντας που προκαλεί μείωση του αριθμού των σπανίων πρωινών στύσεων. Αλλά αν ένας άνθρωπος δίνει προσοχή στην ενεργητικότητά του και ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να το αποφύγει.

 

Οι πρωινές στύσεις αποτελούν ένδειξη καλής ροής αίματος

 

Για αν επιτύχει ένας άνθρωπος ισχυρή βέλτιστη στυτική λειτουργία απαιτεί ισχυρή ροή αίματος στο πέος.

 

Δεν έχει σημασία αν είναι ακούσιας μορφής ή όταν ένας άνθρωπος έχει διεγερθεί σεξουαλικά. Εάν δεν είναι σε θέση να επιτύχει μια στύση, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι καρδιαγγειακών προβλημάτων και θα πρέπει να απευθύνεται στον γιατρό του.

 

Οι στύσεις ενός άνδρα πρέπει να είναι ισχυρές και σκληρές, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας ή της νύχτας που συμβαίνουν. Εάν δεν συμβαίνουν κανονικές νυκτερινές ή πρωινές στύσεις, πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό τους.

 

Οι άνδρες που καταλαβαίνουν ότι οι ισχυρές στύσεις του πρωινού και η καλή υγεία πηγαίνουν χέρι-χέρι βρίσκουν ακόμα έναν λόγο για να φροντίσουν καλά τον εαυτό τους.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...