Πόσος είναι τελικά ο μέσος όρος για το μήκος ενός… «μικρούλη»;

Πόσος είναι τελικά ο μέσος όρος για το μήκος ενός… «μικρούλη»;

Σφαιρική εικόνα

 

Είναι ένα θέμα που πολλοί από εσάς, αν όχι όλοι, έχετε αναρωτηθεί σε κάποια χρονική στιγμή: Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του... «μικρούλη» σας;

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Journal of Urology International (BJUI), το μέσο μήκος ενός χαλαρού πέους είναι9 εκατοστά, ενώ το μέσο μήκος ενός πέους σε στύση είναι13 εκατοστά. Η μέση περιφέρεια είναι9,2 εκατοστάγια ένα χαλαρό πέος και11,6 εκατοστάγια ένα όρθιο πέος. Η περίμετρος είναι η περιφέρεια του πέους στο ευρύτερο τμήμα του.

 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το μέγεθος του πέους, πόσο μεγάλο μέγεθος έχει σημασία για τη σεξουαλική ικανοποίηση και τι πρέπει να κάνετε εάν ανησυχείτε ότι το πέος σας είναι πολύ μικρό.

 

Τι λέει η έρευνα;

 

Η έρευνα BJUI χρησιμοποίησε δεδομένα από 17 μελέτες και οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέρχονταν σε περισσότερους από 15.000 άνδρες. Εκτός από τους μέσους όρους που αναφέρθηκαν προηγουμένως, η ανάλυση χαρτώνει τα μεγέθη και τα τοποθετεί σε εκατοστημόρια.

 

Για παράδειγμα, ένα όρθιο πέος16 εκατοστώνβρίσκεται στο 95ο εκατοστημόριο. Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 άνδρες, μόνο πέντε θα έχουν πέος μεγαλύτερο από16 εκατοστά. Ομοίως, ένα όρθιο πέος10 εκατοστώνείναι στο 5ο εκατοστημόριο, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο πέντε άνδρες από τους 100 θα έχουν ένα πέος μικρότερο από10 εκατοστά.

 

Άλλες μελέτες έχουν δώσει παρόμοια αποτελέσματα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ουρολογίας διαπίστωσε επίσης ότι το μήκος ενός πέους, όταν είναι χαλαρό, δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος όταν είναι όρθιος. Με άλλα λόγια, οι άνδρες μπορούν να έχουν στύσεις παρόμοιου μεγέθους, αλλά το μήκος του πέους όταν είναι χαλαρό να διαφέρει στον καθένα.

 

Πώς να μετρήσετε το μέγεθος του πέους σας

 

Μετρήστε το μήκος από την κορυφή του πέους σας μέχρι την άκρη του αδένα σας. Η κορυφή του πέους σας είναι εκεί που συνδέεται με το ηβικό οστό σας. Η άκρη της αδένα σας είναι το στρογγυλό μέρος στο τέλος του πέους σας. Συμπυκνώστε κάθε λίπος μπροστά από το ηβικό οστό κατά τη μέτρηση. Επίσης, μην συμπεριλάβετε πρόσθετο μήκος που σχετίζεται με την ακροβυστία (το άκρο του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους).

 

Μετρήστε την περιφέρεια γύρω από τη βάση ή στη μέση του πέους.

 

Το μέγεθος έχει σημασία;

 

Ιδιαίτερη ανησυχία για ορισμένους άνδρες είναι εάν το πέος τους θα ικανοποιεί σεξουαλικά τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους. Μερικοί άνδρες μπορεί επίσης να ανησυχούν για το πώς φαίνονται γυμνοί.

 

Όταν πρόκειται για σεξουαλική επαφή, τα μεγαλύτερα μπορεί να μην είναι πάντα καλύτερα. Σε μια μελέτη στο περιοδικό PLOSE One, οι ερευνητές πήραν συνέντευξη σε 75 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες σχετικά με το μέγεθος του πέους που θα προτιμούσαν για μια βραδινή στάση και για μια μακροχρόνια σχέση. Οι γυναίκες έδειξαν 33 διαφορετικά μεγέθη 3-D μοντέλων πέους κατασκευασμένα από μπλε πλαστικό έτσι ώστε να μην προτείνουν ένα συγκεκριμένη είδος.

 

Το μέσο μέγεθος που προτιμούσαν οι γυναίκες στη μελέτη ήταν ένα όρθιο πέος μήκους16,2 εκατοστώνκαι12,7 εκατοστώνπεριφέρειας για μια μοναδική συνάντηση. Για μια μακροπρόθεσμη σχέση, το μέσο μέγεθος που προτιμούσαν οι γυναίκες ήταν ένα πέος μήκους16 εκατοστώνμε περιφέρεια12,1 εκατοστά. Και οι δύο αυτές επιλογές ήταν μόνο ελαφρώς μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.

 

Μια άλλη παρόμοια μελέτη των προτιμήσεων των γυναικών, που δημοσιεύθηκε στην BMC Women's Health, διαπίστωσε ότι η περιφέρεια πέους ήταν πιο σημαντική για αυτές από το μήκος για σεξουαλική ικανοποίηση.

 

Η αντίληψη ενός άνδρα για το μέγεθος του πέους του μπορεί να έχει αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη και στη θετική εικόνα του σώματος. Οι άντρες που σκέφτονται συχνά το μέγεθος του πέους τους, είτε στη χαλαρή ή όρθια κατάσταση τους, μπορεί να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία που προκαλείται από άγχος και άλλα συναισθηματικά προβλήματα.

 

Μπορώ να αυξήσω το μέγεθος του πέους μου;

 

Η απόφαση να προσπαθήσετε να αυξήσετε το μέγεθος του πέους σας πρέπει να γίνει προσεκτικά με τη συμβουλή ενός ουρολόγου. Η μελέτη Journal of Urology συνέστησε ότι μόνο οι άνδρες με χαλαρό πέος μήκους μικρότερου από4 εκατοστάή ένα όρθιο πέος μικρότερο από7,6 εκατοστάθα πρέπει να θεωρούνται ως υποψήφιοι για θεραπεία επιμήκυνσης του πέους.

 

Πριν από την κατάληξη των επιλογών σας, θα πρέπει να πάρετε μια ψυχολογική αξιολόγηση και να μιλήσετε με έναν θεραπευτή για τις ανησυχίες σας. Εσείς και ο θεραπευτής σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ερωτήματα όπως: «Έχετε ένα ασυνήθιστα μικρό πέος ή είναι κοντά στο μέσο μέγεθος;» και «Έχετε μια μη ρεαλιστική αντίληψη για το πέος σας ή μη ρεαλιστικές ιδέες για το πόσο είναι ένα πέος μέσου μεγέθους;» Θα πρέπει να δοκιμάσετε ψυχολογική συμβουλή πριν από οποιαδήποτε θεραπεία.

 

Εάν εξετάζετε τη θεραπεία, έχετε μερικές επιλογές. Ένας τύπος χειρουργικής επέμβασης γίνεται στον σύνδεσμο που συνδέει το πέος σας με το ηβικό οστό μέσα στο σώμα σας. Η λειτουργία επιτρέπει την επέκταση του πέους σας έξω από το σώμα σας. Η χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει δερματικό μόσχευμα γύρω από τον άξονα πέους για την αύξηση της περιμέτρου είναι επίσης δυνατή.

 

Μερικοί άνδρες επωφελούνται από τη λιποαναρρόφηση γύρω από το ηβικό οστό τους για να βοηθήσουν το μέρος του πέους τους να καλύπτεται από ένα μαξιλάρι λίπους πιο εμφανές. Οι φουσκωτές προσθετικές πέους, οι οποίες εισάγονται χειρουργικά στο πέος, είναι επίσης αποτελεσματικές στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και στην επιμήκυνση του πέους.

 

Εάν ενδιαφέρεστε για μια διαδικασία για να κάνετε το πέος σας ευρύτερο ή μεγαλύτερο, συμβουλευτείτε έναν γιατρό που έχει μεγάλη εμπειρία να κάνει αυτές τις διαδικασίες. Θα πρέπει επίσης να είστε επιφυλακτικοί από τις online διαφημίσεις για χάπια, κρέμες και άλλες θεραπείες που υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα.

 

Με άλλη ματιά

 

Ενώ πολλοί άντρες αναρωτιούνται αν βρίσκονται στο μέσον ή κοντά στο μέσο μέγεθος του πέους ή αν είναι πέρα ​​από αυτό, η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ανδρών βρίσκεται μέσα σε ένα κοντινό εύρος του μέσου μήκους και της περιμέτρου. Η μέτρηση του εαυτού σας μπορεί να σας δώσει κάποια επιβεβαίωση. Αν συνεχίσετε να αισθάνεστε ότι το πέος σας είναι μικρότερο από αυτό που θέλετε, μιλήστε με έναν ουρολόγο για τις ανησυχίες σας και ποιες επιλογές είναι καλύτερες για εσάς.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως η μαμά σου μπορεί να χαλάσει τη σχέση σου!
Οι άντρες έχουνε μια αδυναμία στη μάνα τους και δεν είναι κακό. Κάποιοι όμως δεν ξεκολλάνε από τη …φούστα της μάνας, ακόμα και όταν έχουν πατήσει τα «άντα».