7 τρόποι για να ξεκολλήσεις από τα ίδια… και τα …ίδια!

7 τρόποι για να ξεκολλήσεις από τα ίδια… και τα …ίδια!

Αν είσαι σε σχέση και έχεις κολλήσει στη σεξουαλική σου ζωή, δεν είσαι ο μόνος. Παρόλο που είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό για όλα τα ζευγάρια κάποια στιγμή στην πορεία της σχέσης τους, ωστόσο, αυτή η γενίκευση δεν είναι παρήγορη για τα ζευγάρια που το βιώνουν. "Η εξοικείωση είναι ο θάνατος της σεξουαλικής κίνησης", δήλωσε η AllisonMoon συγγραφέας του "GirlSex 101" στην Healthline. "Όσο περισσότερο συνηθίζουμε σε κάποιον, τόσο λιγότερο συναρπαστικό γίνεται το σεξ".

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι δείχνει για σένα ο τρόπος που γδύνεσαι για να κάνεις σεξ!

Είτε είσαι σε αυτή τη φάση είτε όχι, δες μερικές γρήγορες συμβουλές, για να επαναπροσδιορίσεις το πάθος που λείπει στη σεξουαλική σου ζωή.

1. Ελευθέρωσε την ενέργεια του σώματός σου με έναν νέο τρόπο

«Δοκίμασε γιόγκα ή κάποια άλλη μορφή άθλησης», λέει η Moon. "Μόλις επιβεβαιώσεις τη σύνδεσή σου με το δικό σου σώμα, μπορείς να επιβεβαιώσεις τη σύνδεσή σου με το σώμα της κοπέλας σου". Μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά αδρανείς σύντροφοι ήταν επιρρεπείς σε συναισθήματα θλίψης και ένιωθαν μη ελκυστικοί. Ανάκτησε τη σεξουαλική σου δύναμη βρίσκοντας νέους τρόπους να κινηθείς και να αισθανθείς άνετος στο σώμα σου.

2. Επανάφερε την ντοπαμίνη σου με μια νέα εμπειρία

"Κάνοντας κάτι νέο δημιουργεί μια αίσθηση δεσμού και οικειότητας. Σκέψου έξω από το κουτί και κάνε μια δραστηριότητα που μπορεί να σε φοβίσει ή να σε ενθουσιάσει, όπως μια βόλτα σε ένα πάρκο ή πηγαίνοντας σε ένα δωμάτιο διαφυγής" συμβουλεύει η SunnyMegatron, σεξουαλική εκπαιδεύτρια και συνιδιοκτήτρια του AmericanSexPodcast. "Θα δημιουργήσεις ντοπαμίνη και θα αντιγράψεις τα ίδια συναισθήματα που είχες στη φάση των πρώτων ραντεβού της σχέσης σου".

Οι ειδικοί λένε ότι η ντοπαμίνη και άλλες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο συνδέονται άμεσα με τη φυσική έλξη και το ρομαντικό πάθος, γι 'αυτό η δέσμευση μιας νέας δραστηριότητας μαζί θα μπορούσε να βοηθήσει στη διέγερση.

3. Μιλήστε ανοιχτά

"Πάρτε μια νύχτα για να έχετε μια πικάντικη συζήτηση για το τι σας αρέσει και τι όχι σεξουαλικά, να εξερευνήσετε νέες σεξουαλικές κινήσεις και να μιλήσετε για τις κρυφές φαντασιώσεις σας", δήλωσε η Megatron στην Healthline. "Μην πιέσεις τον εαυτό σου να είσαι σέξι, απλώς εστίασε στο πεις αυτό που κανονικά αποφεύγεις να πεις από το φόβο μην ακουστεί ανοησία".

Μια επιγραμμική έρευνα του 2016 σε 1.200 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-25 έδειξε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν άγριες και διαφορετικές σεξουαλικές προσδοκίες. Αυτές οι προσδοκίες είναι απίθανο να αλλάξουν τη νύχτα, έτσι τα ζευγάρια πρέπει να γνωστοποιήσουν τις προτιμήσεις τους και τα μη στο κρεβάτι για να έχουν μια αμοιβαία ευχάριστη εμπειρία.

4. Δείτε μία ερωτική ταινία μαζί

Οι ερωτικές ταινίες δεν υπάρχουν μόνο για την ατομική διασκέδαση. Πολλά ζευγάρια που έχουν πρόβλημα στο κρεβάτι τους χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να επανέλθουν σεξουαλικά. Ωστόσο, προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση να "κολλήσετε" και να σας αρέσει η ιδέα του σεξ μόνο με μία ερωτική ταινία στο background.

5. Πηγαίνετε σε μια σέξι ολονύκτια απόδραση (ή όχι)

"Πηγαίνετε μακριά για να πειραματιστείτε με ένα μικρό παιχνίδι ρόλων. Φτιάξτε ιστορίες για τους χαρακτήρες σας μπροστά από το χρόνο, ντυθείτε και διασκεδάστε με αυτό", λέει η Megatron. Η TravelAssociation των Η.Π.Α. αναφέρει ακόμη ότι τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. "Θα ωφεληθείτε ακόμα κι αν ξοδεύετε χρόνο μαζί με τρόπους που δεν είναι σεξουαλικοί. Περπατήστε μαζί ή επισκεφθείτε ένα νέο τοπικό σημείο".

6. Ευχαρίστησε τον εαυτό σου μπροστά στην κοπέλα σου και το αντίθετο

"Ο αυνανισμός επιτρέπει στη σύντροφό σου να σε δει να απολαμβάνεις την ευχαρίστηση, η οποία μπορεί να οικοδομήσει την οικειότητα", λέει η Moon. Επιτρέποντας στην κοπέλα σου να δει πώς και πού σου αρέσει να ακουμπάς ασκεί ένα επίπεδο ευπάθειας που ενθαρρύνει την εγγύτητα. Ο αυνανισμός έχει επίσης πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της διάθεσής σας και της ανακούφισης της πίεσης, η οποία είναι ένα καλό πάτημα για περισσότερο σεξ. Για τους πιο τολμηρούς μάλιστα η Moon προτείνει να εντάξεις και ερωτικά παιχνίδια που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα.

7. Μιλήστε ένας-προς-έναν

Η έλλειψη επικοινωνίας είναι συχνά αυτό που οδηγεί σε σεξουαλικές ξηρασίες σε μια σχέση. Σύμφωνα με την Guardian, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που μιλούσαν συχνά ήταν 10 φορές πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που απέφευγαν τις συγκρούσεις. "Πρακτική άσκηση με σκληρές συνομιλίες", λέει η Moon. "Η προώθηση της οικειότητας μπορεί συχνά να είναι τόσο απλή όσο η συνομιλία που αποφεύγεις". Μην αποθαρρύνεσαι από αυτό που σου λέει. Απλά θυμήσου ότι η ανακάλυψη του τι είναι λάθος στη σχέση σου είναι μέρος της προσπάθειας για τη βελτίωσή της. "Υπάρχουν λύσεις εάν είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε", λέει ο Megatron. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ακούμε για να καταλάβουμε και όχι για να απαντήσουμε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...