Εφευρέθηκαν τα αθλητικά που δένουν μόνα τους και τα δοκίμασε ο Ρονάλντο! (Video)

Εφευρέθηκαν τα αθλητικά που δένουν μόνα τους και τα δοκίμασε ο Ρονάλντο! (Video)

Έτσι όπως πάει η τεχνολογία σε λίγο θα εφευρεθούν τα αθλητικά που θα τρέχουν …μόνα τους. Προς το παρόν πάντως εφευρέθηκαν τα αθλητικά παπούτσια που δένουν μόνα τους και θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Από τους πρώτους τα δοκίμασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πρόκειται για τα HyperAdapt 1.0, τα παπούτσια που, σύμφωνα με τη Nike, αισθάνονται το σώμα και αντιδρούν ανάλογα!

Το σύστημα για να δέσουν ενεργοποιείται με έναν μικρό μηχανισμό στη σόλα, που λειτουργεί με μπαταρίες. Διαρκεί δύο εβδομάδες, με μία φόρτιση.

«Παίρνεις το παπούτσι, βάζεις μέσα το πόδι σου, όταν η φτέρνα χτυπάει τον αισθητήρα, κλείνουν αυτόματα και προσαρμόζονται για να νιώθεις άνετα. Αν θέλεις καλύτερη προσαρμογή, πιέζεις το κουμπί που σφίγγει ή χαλαρώνει.» εξηγεί η Τίφανι Μπίερς, της Nike.

Η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του έτους, σε τρία χρώματα. Οι πρώτοι που θα μπορούν να τα αγοράσουν θα είναι οι χρήστες της εφαρμογής Nike+.

Η τιμή τους δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Η Nike δούλευε στο πρότζεκτ τα τελευταία δύο χρόνια, αν και η αρχική έμπνευση ανάγεται στην ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον 2»…

ΠΗΓΗ: Euronews.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα