Ισομετρική προπόνηση με γιόγκα, Sun salutation!

Ισομετρική προπόνηση με γιόγκα, Sun salutation!

Πρόγραμμα – παρουσίαση: Στέφανος Λάινας, δάσκαλος Ashtanga Yoga (Πάτρα)

 

Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι η γιόγκα είναι απλά διαλογισμός! Είναι, αλλά όχι έτσι απλά, πρόκειται για μια σειρά αρμονικών ασκήσεων που έχουν να κάνουν με το σώμα και το μυαλό. Ο Στέφανος Λάινας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της άσκησης με γιόγκα. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε τη σειρά των ασκήσεων – κινήσεων και δεν θα χάσετε!

Ο χαιρετισμός στον Ήλιο Β γίνεται ακριβώς μετά τον χαιρετισμό στον Ήλιο Α' και επαναλαμβάνεται και αυτός 5 φορές. Η διαφορά του από τον πρώτο χαιρετισμό  είναι ότι περιλαμβάνει την πρώτη  στάση του πολεμιστή (VIRABHADRASANA) όπου το ένα πόδι είναι μπροστά λυγισμένο ορθή γωνία το πίσω πόδι είναι ευθεία και τα δυο χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι. Όπως και στον πρώτο χαιρετισμό αναπνέουμε αργά ρυθμικά και μένουμε 5 αργές εισπνοές και εκπνοές (από τη μύτη ) στη στάση του "Σκύλου που κοιτάζει προς τα κάτω ( το σώμα σε σχήμα Λ ). Στη συνέχεια ακολουθεί η υπόλοιπη πρακτική της ashtanga που θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο και τελειώνουμε με στηρίξεις στο κεφάλι , και χαλάρωση -διαλογισμό 10' σε στάση λωτού (ποδιά μπλεγμένα οκλαδόν)

Η ΑΣΚΗΣΗ

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως η μαμά σου μπορεί να χαλάσει τη σχέση σου!
Οι άντρες έχουνε μια αδυναμία στη μάνα τους και δεν είναι κακό. Κάποιοι όμως δεν ξεκολλάνε από τη …φούστα της μάνας, ακόμα και όταν έχουν πατήσει τα «άντα».